Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΤΕΕ: Έναρξη υπηρεσίας νομικής υποστήριξης σε μηχανικούς, μέλη του ΤΕΕ


Engineer

Recommended Posts

Την έναρξη μίας νέας υπηρεσίας που θα παρέχει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στους μηχανικούς μέλη του, σε εβδομαδιαία βάση, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Πρόκειται για την υπηρεσία νομικής υποστήριξης των μηχανικών από δικηγόρους του ΤΕΕ με σκοπό την επίλυση θεμάτων που ανακύπτουν κατά την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η αντιμετώπιση θεμάτων νομικής φύσης, τα οποία ενδέχεται να κωλύουν την αποτελεσματική άσκηση του επαγγέλματός τους.

 

Σύμφωνα με το Γιώργο Στασινό, πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το ΤΕΕ θέλει να παρέχει χρήσιμες και όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες στα μέλη του. «Οι μηχανικοί πρέπει να βρίσκουν στο Επιμελητήριο τον καλύτερο σύμβουλο, τον χρήσιμο συμπαραστάτη, τον δυναμικό εκπρόσωπο, τον ειλικρινή συνεργάτη που χρειάζονται στην επαγγελματική καθημερινότητά τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός τόνισε ότι «κατά το πρώτο στάδιο η υποστήριξη θα παρέχεται στους μηχανικούς για τις διαφορές που προκύπτουν με τις υπηρεσίες του Δημοσίου και άπτονται ζητημάτων εφαρμογής του δικαίου πολεοδομίας, χωροταξίας και περιβάλλοντος, του δικαίου των δημοσίων έργων και των δημοσίων συμβάσεων, του δικαίου της ενέργειας και του δικαίου του ανταγωνισμού. Στα επόμενα στάδια θα παρέχονται νομικές οδηγίες για όλους τους κλάδους του δικαίου, οι οποίοι εμπλέκονται με την άσκηση του επαγγέλματος του μηχανικού».

 

Η νομική υποστήριξη θα συνίσταται στην παροχή νομικών οδηγιών/συμβουλών προς τους μηχανικούς και δεν θα περιλαμβάνει εκπροσώπησή τους ενώπιον των δικαστικών ή διοικητικών αρχών.

 

Η νομική υποστήριξη θα παρέχεται κάθε Τρίτη & Τετάρτη και ώρες 11.00 - 14.00 στον 8o όροφο, γραφείο Νο 809 στην Κεντρική Υπηρεσία του ΤΕΕ (Νίκης 4, Αθήνα).

 

Πηγή: http://www.ypodomes....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Πως έγινε η πρόσληψη και πόσο θα κοστίζει δεν μας λέει ο πρόεδρος του ΤΕΕ.... Μπορώ να υποθέσω λοιπόν ότι είναι ο γιος του, ο ξάδελφος, το μπατζανάκι ή το ρουσφέτι του φίλου.  Μπράβο καλά πάτε κι εσεις.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Η νομική υποστήριξη θα παρέχεται κάθε Τρίτη & Τετάρτη και ώρες 11.00 - 14.00 στον 8o όροφο, γραφείο Νο 809 στην Κεντρική Υπηρεσία του ΤΕΕ (Νίκης 4, Αθήνα).

 

Έτσι ο συνάδελφος από την Χίο, θα πάει ένα ταξιδάκι στην οδό Νίκης,στον 8o όροφο, γραφείο Νο 809, τις ώρες 11-14 ώστε να εξυπηρετηθεί....ΦΟΒΕΡΟ

  • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

Δεν αντέχω .....  και οι σχετικές δηλώσεις για αυτό ... ΕΔΩ

post-2272-0-10748300-1434626148_thumb.jpg

Edited by georgegaleos
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

είναι προφανές ότι μας προετοιμάζουν για τους δικαστικούς αγώνες που θα δώσουμε με τις π@π@ριές που έχουν γίνει με το 4178, άντε και μια υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης παρενεργειών 4178  

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

εμείς που ειμαστε μηχανικοί-μπακάληδες αλλα πληρώνουμε ΤΕΕ, μάλλον δεν συγκαταλεγόμαστε στους "τυχερούς" της δωρεαν υπηρεσίας ε;

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

φυσική παρουσία  επί τόπου νομική διάγνωση για το αν με τόσους νόμους έχετε σώας τας φρένας!

Edited by ΚΑΝΑ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τις περισσότερες φορές από δική μου εμπειρία αλλά και από συναδέλφων εδώ μέσα που την μοιράζονται, δυσκολίες προκύπτουν από την ανικανότητα και την αγκύλωση στην εφαρμογή των νόμων και την ανάληψη ευθύνης για την εφαρμογή αυτή απο τους υπαλλήλους στις δημόσιες υπηρεσίες και όχι από τους ιδιώτες μηχανικούς. 

Οπότε ας μαζεύουν σιγά σιγά Τρίτες και Τετάρτες τέτοιους υπαλλήλους που θα υποδειχθούν απο ιδιώτες μηχανικούς και θα δούμε πόσο θα βελτιωθούν τα πράγματα. 

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.