Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή Μεταπτυχιακού


Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά.Φέτος τελείωσα με τις σπουδές μου (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Τεχνολογίας Υπολογιστών) και ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Υπολογίζω ότι ο μέσος όρος μου θα είναι από 7.5-7.7. Το θέμα είναι ότι δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με το επάγγελμα του μηχανικού αλλά με κάποιο άλλο πεδίο σχετικό με οικονομικά/business.Τα θέματα που έχω σκεφτεί και με ενδιαφέρουν είναι τα εξής : Logistics-Supply Chain Management, Ναυτιλιακά και Finance(το σκέφτομαι λιγότερο από τα άλλα). Πιστεύετε ότι αξίζει να ασχοληθώ με κάποιο από τα παραπάνω πεδία και να παρατήσω το πεδίο του μηχανικού? Ασχολείται κανείς από εσάς με κάποιο από τα παραπάνω και αν ναι,έχει κάποια συμβουλή/tip ? Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια :)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 54
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Hello salazar,

 

Μιλάς για δουλειά Ελλάδα ή εξωτερικό κυρίως μόλις τελειώσεις το μάστερ?

Το engineering background είναι πάντα ένα καλό ατού για το βιογραφικό σου οποτε δεν θα έχεις πρόβλημα να ασχοληθείς με τους τομείς που αναφέρεις.

 

Τώρα το αν αξίζει ή όχι είναι καθαρά δικιά σου επιλογή. Δλδ θα ήθελες να δουλέψεις σαν ηλεκτρολόγος μηχανικός ή όχι? 

Σίγουρα από άποψη απολαβών το Finance είναι αρκετά καλύτερο αλλά και οι ώρες εργασίας μακράν περισσότερες (μιλώ πάντα για εξωτερικό).

 

Όταν αναφέρεσαι στο Logistics και supply chain εννόεις στο shipping άρα ναυτιλικά ή γενικότερα?
Έχεις στο μυαλό σου κάποιο συγκεκριμένο μάστερ?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλο το ναυτιλιακά αλλα πρεπει να εχεις άκρες. Αν όχι finance με κλειστά ματιά πολυ καλύτερες απολαβές απο μηχανιληκι καλύτερες προοπτικές πλέον σημερα

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πρώτα από όλα σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον.Όχι δεν ενδιαφέρομαι να εργαστώ ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.Για αρχή θα ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου έξω και ίσως κάποια στιγμή να επιστρέψω πίσω.Όταν λέω Supply Chain αναφέρομαι γενικότερα και όχι μόνο για ναυτιλιακά.Όσον αφορά τα ναυτιλιακά είδα αυτό εδώ που συνδυάζει finance και ναυτιλιακά και ομολογώ ότι μου αρέσει το πρόγραμμα σπουδών: http://www.icmacentre.ac.uk/courses/msc-international-shipping-and-finance Είναι σε συνεργασία με το ALBA.Τι λέτε ρε παιδιά??Είμαι χαμένος :P

Link to comment
Share on other sites

Είναι απο τα πιο γνωστά MSc του κλάδου, αλλά βλέποντας και την τιμη 21.5κ £ θα σου πρότεινα και το Cass Business School στο Λονδίνο.

Βέβαια όπως λεει και ο ikaros το shipping έχει να κάνει πολύ με το networking που ήδη έχεις και με αυτό που θα αποκτήσεις με τις σπουδές.
Χωρίς να ξέρω για το Reading έχω φίλους στο Cass και βλέπω ότι εκεί αυτό δουλεύει πάρα πολύ, με μεγάλη ελληνική κοινότητα του χώρου. Πάντως κανείς δεν θα ρθει να σου χαρίσει δουλειά (άσχετα με τα τεράστια δίδακτρα των μάστερ στο shipping finance) επειδή ακριβώς θέλει network και θέλει πολύ προσπάθεια απο σένα για να μπεις στο χώρο ανεξάρτητα αν έχεις το μάστερ ή όχι.

 

Αν θες supply chain θα σου πρότεινα το Cranfield το οποίο θεωρείται πάρα πολύ καλό στο SCM αν όχι στο κορυφαίο, έχει πολύ καλες διασυνδέσεις με εταιρείες και πολλές πετραιλαϊκές οποτε μπορεις να μπεις και με αυτό τον τρόπο στο ναυτιλιακό χώρο. Το μόνο κακό του Cranfield είναι ότι ειναι απομονομένο οποτε η κοινωνική σου ζωή για ένα χρόνο θα ειναι πολύ μέτρια.

Link to comment
Share on other sites

@GiorgosCivil: Το Cranfield είναι όντως το κορυφαίο.Το πρόβλημα μου είναι ότι έφυγα από Πάτρα και εδώ που είμαι δεν βρίσκω μαθήματα για IELTS πόσο μάλλον για GMAT που απαιτείται.Επομένως οποιοδήποτε πρόγραμμα έχει απαίτηση για το συγκεκριμένο test απορρίπτεται δυστυχώς.Γνωρίζεις άλλα αξιόλογα μεταπτυχιακά στο συγκεκριμένο πεδίο??Όσον αφορά το shipping,το Cass είναι κορυφαίο αλλά το κόστος ζωής στο Λονδίνο είναι τεράστιο.Μπορεί τα δίδακτρα να είναι κοντά με αυτά του Reading αλλά η διαφορά στο κόστος ζωής δεν θα είναι.Επομένως για το Reading δεν έχεις ιδέα ε?? Φοβάμαι μην πάω(εαν πάω τελικά) και απογοητευτώ.Με ενδιαφέρει πολύ το πανεπιστήμιο να έχει διασυνδέσεις με εταιρίες του χώρου.Επίσης για το Cass ακούω ότι έχει πέσει πολύ η ποιότητα του προγράμματος αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.

@georgios_m: Τι εννοείς ακριβώς?? :P

Link to comment
Share on other sites

@GiorgosCivil: Το Cranfield είναι όντως το κορυφαίο.Το πρόβλημα μου είναι ότι έφυγα από Πάτρα και εδώ που είμαι δεν βρίσκω μαθήματα για IELTS πόσο μάλλον για GMAT που απαιτείται.

 

.....  απλα κανε μια παραγγελια  απο amazon 3-4 βιβλια με τεστς προετοιμασιας και με προσωπικο διαβασμα δεν βλεπω γιατι χρειαζεται μαθημα. Ειδικα για IELTS που ειναι απλα ενα τεστ αγγλικων. Για GMAT ισως χρειαστεις μερικες ωριτσες για να σου δωσουν καποιες οδηγιες κατευθυντηριες 

 

Επισης ισως βγω λιγο οφφτοπικ και ισως θεωρησεις χαζο αυτο που πω αλλα πιστεψε με ισχυει , επειδη ειπες οτι δεν ενδιαφερεσαι να εργαστεις ως Ηλεκτρολογος Μηχ/κος , στο εξωτερικο η δουλεια του ηλεκτρολογου μηδαμινη σχεση εχει με το τι εννοουμε ως δουλεια ηλεκτρολογου μηχανικου στο εσωτερικο γιαυτο θα σου προτεινα να το δοκιμαζες γιατι το ευρος θεσεων και industries ειναι τεραστιο και ισως βρεις κατι που σ'αρεσει . Στην χειροτερη αν δεν βρεις εχεις και λιγη προυπηρεσια στην τσεπη πριν πας για μαστερ

Edited by lefe
Link to comment
Share on other sites

Για το IELTS αυτό κάνω.Κατέβασα 9 βιβλία με tests και ξεκίνησα..Δεν είναι δύσκολο γενικά και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω.Για GMAT δυστυχώς χρειάζομαι μαθήματα.Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές εργασίας και απασχόλησης αλλά δεν νομίζω ότι με ενδιαφέρει κάτι.Βασικά νομίζω ότι δεν μου ταιριάζει η δουλειά του μηχανικού(νωρίς το κατάλαβα).Επίσης σκέφτομαι ότι εάν ασχοληθώ με ένα από τα πεδία που είπα θα μπορούσα-θεωρητικά-να επιστρέψω Ελλάδα μετά από λίγα χρόνια και να βρω κάτι καλούτσικο στο αντικείμενο αυτό(σε σχέση με το τι θα έβρισκα ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός) Πιστεύετε ότι με βαθμό γύρω στο 7.6 έχει νόημα να ψάξω για υποτροφία?Γιατί ο βαθμός είναι βασικό κριτήριο και κάπου είδα για >8 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.