Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιλογή Μεταπτυχιακού


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 54
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

5 ώρες πριν, civilara said:

σίγουρα δεν θέλω να ασχοληθώ τόσο με το τεχνικό κομμάτι της δουλείας με φαντάζομαι πιο πολύ σε τομείς πληροφορικής (δίκτυα,προγραμματισμό κτλ)  και οικονομικά( λογιστική χρηματοοικονομικά) παρά σε κάτι τόσο τεχνικό όσο προσφέρει η σχολή μας.

Είναι πολύ γενικά όλα αυτά. Ο στόχος σου θα πρέπει να είναι μια συγκεκριμένη θέση εργασίας, την οποία θα ξέρεις ότι υπάρχει και για την οποία θα δεις ακριβώς τι προσόντα χρειάστηκαν ώστε να τα αποκτήσεις και συ.

πάντως, οικονομικά και πληροφορική διδάσκονται και εντός πολυτεχνείου, ακόμα και εντός τμήματος ΠΜ αλλά αν δε ξεκαθαρίσεις το σκοπό σου δε ξέρω αν σε εξυπηρετούν.

επίσης, γνωρίζω διάφορους μηχανικούς που εργάζονται ως οικονομολόγοι σε τράπεζες και άλλες εταιρείες. παραμένει ασαφές όμως το πόσο αξιοκρατικά μπήκαν σ' αυτές τις θέσεις και πόσο πετυχημένοι είναι σε σχέση με γνήσιους οικονομολόγους.

τέλος, καλό θα είναι να εξετάσεις το αν αυτή η αλλαγή πορείας που σκέφτεσαι θα βελτιώσει το "πρόβλημα" που αντιμετωπίζεις ή αν θα το χειροτερέψει κι άλλο.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστώ Γιώργο. Παρόλο που δεν ξέρω ακριβώς τι δουλεία θέλω σίγουρα θα ήθελα αυτό που σου πα να ξεφύγω από το τεχνικό κομμάτι και να το γυρίσω πιο πολύ στα οικονομικά η την πληροφορική.Μου έκανε εντύπωση αυτό που είπες για την αξιοκρατία δηλαδή με ένα κατάλληλο μεταπτυχιακό πρόγραμμα η οτιδήποτε δεν μπορεί κάποιος να εισχωρήσει στους κλάδους αυτούς αξιοκρατικά έχοντας τελειώσει πολιτικός μηχανικός; Δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω για συγκεκριμένη θέση εργασίας που θα ήθελες μιας κι αυτοί οι κλάδοι είναι πολύ ευρύς στο αντικείμενο τους αλλά έχω την εντύπωση ο,τι θα μου ταν πιο ευχάριστα από το τεχνικό κομμάτι των μηχανικών.

Edited by civilara
Link to comment
Share on other sites

https://www.essex.ac.uk/courses/pg00496/1/msc-computational-finance

https://www.essex.ac.uk/courses/pg00588/1/msc-financial-engineering-and-risk-management

Το financial engineering το τελείωσε γνωστός μου που το πρώτο του πτυχίο ήταν manufacturing engineering. Τώρα δουλεύει στον τραπεζικό τομέα, ΑΛΛΑ έκανε και διδακτορικό στα οικονομικά πριν πιάσει δουλειά.

 

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα σ ευχαριστώ rootbreaker.Επομένως από τι καταλαβαίνω από τις απαντήσεις σας είναι εφικτό να ασχοληθεί κάποιος μ αυτούς τους τομείς αρκεί να ρίξει σκληρή δουλεία πάνω σ αυτά στο μεταπτυχιακό του η και διδακτορικό απ ότι φαίνεται στο παράδειγμα εδώ.Eπομένως μου φαίνεται σωστό να συνεχίσω τις σπουδές μου στους πολιτικούς μηχανικούς και να το κυνηγήσω μετά δεν ξέρω αν συμφωνείτε και σεις.

Link to comment
Share on other sites

16 ώρες πριν, civilara said:

1) θα ήθελα αυτό που σου πα να ξεφύγω από το τεχνικό κομμάτι και να το γυρίσω πιο πολύ στα οικονομικά η την πληροφορική.

2) Μου έκανε εντύπωση αυτό που είπες για την αξιοκρατία δηλαδή με ένα κατάλληλο μεταπτυχιακό πρόγραμμα η οτιδήποτε δεν μπορεί κάποιος να εισχωρήσει στους κλάδους αυτούς αξιοκρατικά έχοντας τελειώσει πολιτικός μηχανικός;

Δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω για συγκεκριμένη θέση εργασίας που θα ήθελες μιας κι αυτοί οι κλάδοι είναι πολύ ευρύς στο αντικείμενο τους αλλά έχω την εντύπωση ο,τι θα μου ταν πιο ευχάριστα από το τεχνικό κομμάτι των μηχανικών.

1) πρέπει να κάνεις μια ειλικρινή συζήτηση με τον εαυτό σου για τα πραγματικά αίτια των σκέψεων αυτών. τα θες αυτά επειδή το μηχανιλίκι σου φαίνεται λίγο ή επειδή τα θεωρείς συντομότερες εναλλακτικές; 

2) το πρόβλημα δεν ήταν το ότι είχαν τελειώσει πολιτικοί μηχανικοί και όχι οικονομολόγοι, αλλά το ότι γενικά οι θέσεις αυτές είναι διευθυντικές και δε δίνονται βάσει τίτλων για να ξέρουμε τι μέτρησε περισσότερο. 

3) πρέπει να κοιτάξεις να μάθεις τι υπάρχει στον κάθε κλάδο και πόσο κορεσμένο είναι αλλιώς θα πηγαίνεις στα τυφλά.

ας πούμε, το παράδειγμα του rootbreaker αναφέρεται σε "χρηματοοικονομική μηχανική" που είναι μια  συγκεκριμένη εξειδίκευση του τεράστιου κλάδου οικονομίας και διοίκησης. το ότι έχει τη λέξη μηχανική δε σημαίνει ότι απευθύνεται σε μηχανικούς αλλά έχει μια κάποιες κοινές μεθοδολογίες που δικαιολογούν την ενασχόληση ενός μηχανικού. επίσης η θέση που πήρε ο άνθρωπος ήταν θέση στελέχους σε κάποιο γραφείο σχεδιασμού της τράπεζας, όχι πχ σε κάποιο λογιστήριο να βγάζει μεροκάματο πιο αβασάνιστα από έναν μηχανικό. τέλος είχε ξεκινήσει ως μηχανικός βιομηχανίας που είναι πιο κοντά στο φυσικό αντικείμενο των οικονομικών.

από την πλευρά του πολιτικού μηχανικού το πιο σχετικό με τα οικονομικά αντίστοιχο αντικείμενο είναι η διαχείριση έργων. θεωρητικά μπορείς να μεταπηδήσεις κι από κει στα γενικά οικονομικά, ίσως όμως σε περιορίζει μόνο σε έργα πολιτικού μηχανικού άντε στην καλύτερη και σε real estate. 

Κι εγώ θα έλεγα να συνεχίσεις γιατί είναι μεγάλο το ρίσκο στο σημείο που βρίσκεσαι. Αν όντως θες μια δοκιμή και να ξεχαρμανιάσεις λίγο από το μηχανιλίκι μπορείς να σπουδάσεις κάτι παράλληλα, πχ σε ένα ΙΕΚ ή ιδιωτικό κολλέγιο. Όλο και κάτι θα βγει κι από αυτό. 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου georgios_m.Ναί λέω να συνεχίσω τώρα τις σπουδές μου και μετά θα δώ.Τώρα για ιέκ δεν ξέρω κατά πόσο εύκολο είναι κυρίως από πλευρά οικονομικών.Από ότι διάβασα τώρα με ένα μεταπτυχιακό στα οικονομικά γράφεσαι στο οικονομικό επιμελητήριο αλλά δεν ξέρω τι δικαιώματα ακριβώς παίρνεις από κεί.

Link to comment
Share on other sites

Τι ΙΕΚ και κολέγια; Είσαι στο ΕΜΠ. Μαθήματα πληροφορικής έχουν οι ΗΜΜΥ. Οι μηχανολόγοι έχουν κάποια οικονομικά. Εδώ δες. 

Αν θες και άλλα υπάρχουν οικονομικές λύσεις για να πάρεις μυρωδιά.  edx   coursera  udemy

 

Link to comment
Share on other sites

Αν είσαι 4ο έτος, θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τέτοιο πισωγύρισμα (πανελλήνιες) για να ακολουθήσεις τους τομείς που αναφέρεις. Συνδυασμός engineering και finance, είναι συνηθισμένη εναλλακτική. Διαχείριση έργων, real estate, risk analysis κτλ,κτλ... Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείς να κάνεις ήδη μέσα από τη σχολή.

Συγκεντρώσου να τελειώσεις και κάνε έξυπνες επιλογές μαθημάτων/ θέματος διπλωματικής που θα σε βοηθήσουν για τη συνέχεια.

Οι στοχαστικές μέθοδοι για παράδειγμα είναι ένα δυνατό πάτημα. Μια διπλωματική με αρκετή στατιστική ανάλυση (κι ενδεχομένως προγραμματισμό σε R) ως συνέχεια, είναι ακόμη μια επιλογή. Επίσης, ο τομέας των συγκοινωνιολόγων έχει στρέψει το ενδιαφέρον του πλέον και σε logistics. Αντίστοιχες επιλογές θα βρεις και σε άλλες κατευθύνσεις.

Ξέρω τουλάχιστον 5-6 άτομα από πολ.μηχ  (όλων των κατευθύνσεων), 2-3 χρόνια πιο μεγάλους από εσένα , που έχουν κάνει αυτή τη στροφή (με αντίστοιχα μεταπτυχιακά έξω ή ΑΣΟΕΕ). Υπάρχουν αρκετές επιλογές και σίγουρα το δίπλωμα του μηχανικού είναι ένα αξιόλογο εφόδιο, ανεξάρτητως του τι θα επιλέξεις να κάνεις στη συνέχεια.

Edited by Jiggly
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.