Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τσιρώνης: έπρεπε να προηγηθεί το Δασολόγιο του Κτηματολογίου και αυτό κάνουμε τώρα


Engineer

Recommended Posts

"Πάντα ήταν πάγια θέση όλων των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση ότι έπρεπε να προηγηθεί το Δασολόγιο του Κτηματολογίου και αυτό κάνουμε τώρα" ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, του κ. Αυγερινάκη, για το θέμα του Κτηματολογίου στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσιρώνης ανέφερε χθετικά με τις καθυστερήσεις στο Κτηματολόγιο ότι "δεν τις προκαλέσαμε εμείς. Υπήρχε ήδη η επιστολή Χάαν, η οποία έκοβε από το Κτηματολόγιο μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εξαιτίας ακριβώς της ολιγωρίας των προηγούμενων κυβερνήσεων και αυτήν τη στιγμή ξέρετε πολύ καλά ότι γίνεται αγώνας δρόμου, όχι μονάχα για να σώσουμε αυτά τα χρήματα του προηγούμενου ΕΣΠΑ, τα οποία είναι έτοιμα να δοθούν, αλλά γίνεται και αγώνας δρόμου και διαπραγμάτευση από τότε που αναλάβαμε με τους θεσμούς, ώστε να κερδίσουμε και χρήματα στο καινούργιο ΕΣΠΑ".

 

Όσον αφορά τα χρήματα τα οποία αυτή τη στιγμή έχει διαθέσιμα συνολικά το Κτηματολόγιο και τα οποία ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ, τόνισε ότι "δεν δεσμεύτηκαν για κανένα λόγο. Είναι απολύτως ανακριβές ότι δεσμεύτηκαν από οποιαδήποτε Κυβέρνηση και για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

 

Από αυτά τα χρήματα, τα 54.227.322,22 ευρώ βρίσκονται σε ιδιωτικές τράπεζες, όπως ήταν πριν, σε προθεσμίες. Τα δε 139 εκατομμύρια, τα οποία βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδος -και νομίζω θα συμφωνήσετε ότι είναι πιο διασφαλισμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος θεσμικά από οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική τράπεζα, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις ιδιωτικές τράπεζες- είναι άμεσα διαθέσιμα για τις ανάγκες του Κτηματολογίου και μάλιστα με όρους πιο ευνοϊκούς από τους προηγούμενους, γιατί για ποσά της τάξεως απ' ό,τι ξέρουμε των 3 ή 4 εκατομμυρίων έχουμε ημερήσια ανάληψη, κανονική, που δεν ήταν πριν, γιατί πριν ήταν σε τρίμηνες, εξάμηνες και ετήσιες καταθέσεις, τις οποίες σταματήσαμε με συμφωνία των τραπεζών χωρίς penalties και για ποσά μερικών δεκάδων εκατομμυρίων, ακόμα και με προειδοποίηση μόνο δύο ημερών. ’ρα, όχι μόνο δεν μειώσαμε τη ρευστότητα, αλλά θα την αυξήσουμε. Έχουμε δε και 10 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, τα οποία είναι σε λογαριασμό όψεως, δηλαδή σε τρέχουσες συναλλαγές. ’ρα, για κανένα λόγο δεν υπάρχει ζήτημα ότι είναι δεσμευμένα οποιαδήποτε ποσά και αυτό καθυστερεί το έργο.

 

Posted Image

 

Για το μεγάλο διαγωνισμό των 500 εκατομμυρίων, στον οποίο αναφερθήκατε, ξέρετε πολύ καλά ότι η γνώμη της προγενέστερης διοίκησης ήταν ότι υπήρχαν πολύ μικρές εκπτώσεις και έπρεπε πραγματικά κάποια έργα να ξαναδημοπρατηθούν, γιατί ήταν κατά πολύ σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

 

Αυτή ήταν η αιτία που ξανακοιτάμε τους διαγωνισμούς, όχι με δική μας πρόθεση, αλλά γιατί αυτή την απόφαση παραλάβαμε. ’ρα, δεν έχει καμία σχέση το ένα ζήτημα με τη ρευστότητα με το άλλο".

 

Πηγή: http://www.buildnet....213&artid=15846

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.