Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κινέζοι «δίνουν δουλειά» σε Αμερικανούς


Engineer

Recommended Posts

Πριν από πέντε χρόνια οι κινεζικές επιχειρήσεις στην Αμερική ήταν ελάχιστες και προσέφεραν μόνο 15.000 θέσεις εργασίας στους Αμερικανούς.

 

Πλέον, όμως, έχουν εισβάλει για τα καλά στην πρώτη οικονομία του κόσμου και προσφέρουν περίπου 80.000 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης στις ΗΠΑ, με τις επενδύσεις τα τελευταία 15 χρόνια να έχουν φθάσει το ποσό των $46 δισ..

 

Στη διαπίστωση αυτή καταλήγει μελέτη της αμερικανικής εταιρείας Rhodium Group και όπως αναφέρει βάσει των πορισμάτων της έρευνας οι κινεζικές επενδύσεις στην πρώτη οικονομία του κόσμου θα έχουν φτάσει κάπου ανάμεσα στα $100 και τα $200 δισ. μέχρι το 2020. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη αυτή, τότε οι κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ θα έχουν δημιουργήσει από 200.000 έως 400.000 θέσεις εργασίας.

 

Όπως είχε γράψει και σε παλαιότερο δημοσίευμά του το ered.gr οι κινέζικες εταιρίες και επενδυτές επενδύουν λεφτά σε οτιδήποτε στην Αμερική. Από εργοστάσια χαλκού μέχρι ακίνητη περιουσία.

 

Ήδη αύτη τη στιγμή οι Κινέζοι επενδυτές είναι οι μεγαλύτεροι κάτοχοι του κρατικού χρέους της Αμερικής και αγοράζουν συνέχεια ακίνητη περιουσία υψηλού κύρους όπως το Waldorf Astoria Hotel. Οι περιοχές που έχουν ωφεληθεί σε μεγαλύτερο βαθμό είναι το Τέξας, η Νέα Υόρκη και η νότια Καρολίνα.

 

Τα στοιχεία της εν λόγω έρευνας αποδυναμώνουν σαφώς το επιχείρημα που μονίμως επικαλείται η αμερικανική πλευρά στις εμπορικές της διενέξεις με το Πεκίνο για τη ζημία που υφίσταται η αμερικανική οικονομία επειδή «μετακομίζουν» θέσεις εργασίας από τις ΗΠΑ στην Κίνα. Διαπιστώθηκε, άλλωστε, ότι μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους, Κινέζοι επενδυτές είχαν ιδρύσει σχεδόν 1.600 επιχειρήσεις στην επικράτεια των ΗΠΑ. Οπως, πάντως, επισημαίνει σχετικό ρεπορτάζ των Financial Times, οι κινεζικές επενδύσεις αποτελούν ακανθώδες θέμα σε μερικούς τομείς, όπως αυτός των στρατιωτικών τους εφαρμογών. Πολλοί Αμερικανοί πολιτικοί προειδοποιούν, άλλωστε, ότι οι επενδυτές από την Κίνα αργά ή γρήγορα θα επωφεληθούν από το φθηνό εργατικό δυναμικό που προσφέρεται στη χώρα τους και τελικά θα επαναφέρουν σε αυτήν τις θέσεις εργασίας.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e..._Amerikanous/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.