Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Το λογισμικό που θα «σώσει» τους μηχανικούς


Engineer

Recommended Posts

Οι περισσότεροι το εκμεταλλεύονται παρουσιάζοντας κάποιον από το γκρουπ σαν σχετικό επαγγελματία ή στήνοντας μια εικονική εταιρεία για κάθε πράγμα που δικαιολογεί δαπάνες. Αν είναι να δίνουν λεφτά και σε τρίτους πάει, τό 'κλεισαν το μαγαζί..

 

Δε νομίζω πάντως ότι απευθύνονται στο κοινό των μηχανικών ως εν δυνάμει πελάτες κλπ κλπ. στην καλύτερη περίπτωση στοχεύουν σε κάποιο κοινό από αλληλέγγυους που κάνουν την ίδια δουλειά και αλληλο-ευλογούν τα γένια τους αλλά κυρίως στην επιτροπή που θα αξιολογήσει την επόμενή τους πρόταση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οι επιτροπες που αξιολογουν τις προτασεις (τουλαχιστον για τα Ευρωπαικα Προγραμματα) ειναι εξαιρετικα αυστηρες, και δεν "πεφτουν " με κολπα.

 

Το πιο πιθανο ειναι οτι η ιδεα ειναι στο επιπεδο αναπτυξης ακομη, δεν νομιζω οτι ειναι 100% ετοιμοι αλλα με αυτο τον τροπο δημιουργουν "ονομα" και διαρκη διαφημιση. Ετσι ωστε να εχουν αναγνωρισημοτητα για μετα, δεν ειναι κακη ιδεα αλλα εαν δεν παραδωσουν στις υποσχεσεις τοτε το πραγμα μπορει να κανει backfire.

Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ("ερευνώ - καινοτομώ") δε πρέπει να είναι ευρωπαϊκό και οι αξιολογητές προέρχονται από το χώρο των υποψηφίων.

Δεν είναι καμια σπουδαία υπόθεση, απλά επειδή τελευταία δε βγαίνουν πολλές προκηρύξεις για προγράμματα και όσες βγαίνουν είναι χαμηλού προϋπολογισμού, αυτό το προγραμματάκι φαίνεται σαν η μοναδική σραστηριότητα του ΕΜΠ. Σε άλλες εποχές θα περνούσε εντελώς απαρατήρητο.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρα ειναι, ακομη κ λιγα λεφτα να παρουνε.

 

Η θετικη αποψη ειναι οτι υπαρχει μια ιδεα, που αν και δεν θα ειναι ετοιμη 100% ειναι μια ιδεα. Τωρα το πως θα την εμπορικοποιησουν αυτο ειναι αλλο θεμα.

 

Τις μεγαλυτερες "αποτυχιες" τις εχω δει στα business plan νεοφυων ή SME, το αρνητικο που κανουν σε αυτην την περιπτωση οτι χρησιμοποιουν το michanikos.gr σαν  τζαμπα διαφημιση αντι να κοιταξουν να προσεγγισουν την πλατφορμα σαν πιθανους πελατες ακομα και σαν beta testers. 

 

Αποτελεσμα να χανουν πριν καλα καλα το κανουν εμπορικο το προιον τους.

Link to comment
Share on other sites

25 Ιουνίου έχει τούρτα, 3 χρόνια που μας σώνει το συγκεκριμένο λογισμικό. Καλεσμένοι betonen, steelwoman, kaseris.

(και έτσι και μιλάμε για καμπύλες NURBS όπως υποψιάζομαι, θα κάνω μία λίστα με λογισμικά που χρησιμοποιούμε όλοι μας, έτσι για να την έχουμε)...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συγχαρητήρια, όμως η βράβευση αυτή δεν αποδεικνύει την ανωτερότητα του επιστημονικού μας δυναμικού διότι έγινε μεταξύ μας και όχι σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, δεν προσθέτει κάτι και στο θέμα που συζητάμε.

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια όχι σε εμένα, αλλά στον Καρακίτσιο, ο οποίος αποτελεί πρότυπο για τη νέα γενιά (κατέβασα την εικόνα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook).

 

Φυσικά και προσθέτει στο θέμα. Την ώρα που άλλοι όπου φύγει φύγει, εκείνος επενδύει στην Ελλάδα και προσλαμβάνει 4 μηχανικούς.

 

Σχετικά με το επιστημονικό δυναμικό, σε πιάνω αδιάβαστο. Σε παραπέμπω σε πρόσφατες κατατάξεις της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, η οποία σταθερά τα τελευταία έτη δεσπόζει στις πρώτες θέσεις διεθνώς.

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνεί κανένας για αυτά. Αλλά το να λες το λογισμικό σου, το λογισμικό που θα σώσει τους μηχανικούς, είναι λίγο γραφικό δεν νομίζεις ? 

 

Δεν μηδενίζω τίποτα. Απλά λέω, γιατί δεν γίνεται μία σοβαρή παρουσίαση ? Από αυτά που βλέπω καταλαβαίνω ότι ο τύπος χωρίς να τον ξέρω μάλλον είναι μία μαθηματική ιδιοφυΐα. Μπράβο του. Το προϊόν του δεν καταλαβαίνω αλλά και μάλλον και αυτός δεν ψάχνεται να το πουλήσει Ελλάδα. 

 

Γενικά δηλαδή πολύς Καρακίτσιος και λίγο ουσία - προιόν στις διαφημίσεις. Μάλλον όλα αυτά όμως είναι πληρωμένο μάρκετινγκ που δεν το κάνει ο ίδιος.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.