Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πολιτικος Μηχανικος ΤΕ...αξιζει??


Recommended Posts

Όσοι από εσάς αναφέρατε το εξωτερικό, έχετε ιδέα πόσο εύκολο/ δύσκολο είναι να βρείς κάτι σοβαρό. Καλή η καραμέλα εξωτερικού αλλά δεν θα έλεγα και η ευκολότερη επιλογή.

Link to comment
Share on other sites

Τα πάντα είναι σχετικά. Από την Ελλάδα στο εξωτερικό είναι πολύ πιο εύκολο να ζήσεις σαν άνθρωπος. Αυτό δεν σημαίνει πως όποιος πάει και έξω θα τα καταφέρει όμως...

Link to comment
Share on other sites

Καταρχας σας ευχαριστω για τις προτασεις.Το εκτιμω οτι για καποιον αγνωστο προσπαθειτε να του βρειτε πτοοπτικες!!!!Πηρα την αποφαση να ξαναδωσω Πανελληνιες αλλαζοντας λιγο πεδιο βαζοντας και τα οικονομικα μεσα.Πλεον στοχος ειναι καποιο ΑΕΙ ειτε σε τεχνολογικο ειτε οικονομικα για να εχω προοπτικες για εξωτερικο.Γιατι φετος ειχα και καποια θεματα και δν μπορεσα να γραψω καλα.Του χρονιζουν ελπιζω να πιασω πανω 15-16 γιατι εχω αλλο μυαλο πλεον.Και αν αποτυχω θα ειμαι σε μια σχολη και το παλευω απο εκει!!!

 

Φίλε μου είναι αξιέπαινη η απόφασή σου,θεωρώ πως είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου &  για τη ζωή σου! Είμαι βέβαιος πως του χρόνου εσύ θα είσαι αυτός που θα διαλέγει τη σχολή & όχι η σχολή εσένα!Καλή δύναμη σου εύχομαι και καλή επιτυχία στους στόχους σου!!

 

υ.γ.1.Μην ξεχάσεις τέτοια εποχή του χρόνου να μας ενημερώσεις!!

υ.γ.2. η πραγματική μαγκιά είναι να ακολουθείς το δύσκολο μονοπάτι,αυτό θα σε βγάλει ασφαλή στον προορισμό σου!Προσωπικά χαίρομαι που υπάρχουν και τέτοια παιδιά!

Edited by Oddball
Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου είναι ότι αν δεν περάσεις ΑΕΙ  και έχεις την οικονομική δυνατότητα να φύγεις έξω

Αν όχι θα σου έλεγα σαν επιλογή πρώτα τοπογράφων μηχανικών και μετά έργων υποδομής ή δομικών έργων ανάλογα με τι θα ασχοληθείς μετά το τέλος των σπουδών σου

Αν οι γονείς σου έχουν δική τους επιχείρηση και δεν είναι υπάλληλοι να συνεχίσεις την οικογενειακή σας δουλεία 

Link to comment
Share on other sites

Πλεον για την μεση Ελληνικη οικογενεια οι σπουδες στο εξωτερικο ειναι κατι δυσβασταχτα.Χαρηκαν οταν τους ειπα οτι θα ξαναδωσω αλλα δν θελω να τους πιεσω.Απο εκει και επειτα ο καθενα θα πρεπει να δημιουργεισει τις συνθηκες μονος του για να μπορεσει να ακουλουθησει τα ονειρα του....ειδικα οι νεοι

Link to comment
Share on other sites

Θα σου έλεγα να δώσεις βάρος πιο πολυ σε οικονομικές σχολές. Οι μηχανικοι στην ελλαδα και όχι μονο δεν ειναι στα καλύτερα τους και το μελλον μονο εύκολο δεν φαντάζει. Άλλωστε απο δω και περα τα παντα εχουν να κανουν με την οικονομία

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

μα εγώ δεν μίλαγα για κάποιον Μηχανικό, εγώ μίλαγα για έναν νέο 17 - 18 χρονών, που σκέφτεται το επάγγελμα του Μηχανικού, το οποίο όσον αφορά το παρόν, δεν είναι προσοίωνο. Τον προέτρεψα δε, να ασχοληθεί προς τις επιχειρήσεις που ακόμα δουλεύουν - Αν δουλεύουν- Ελλάδα, τις οποίες ενας νέος 17 χρ αν κάνει κάποιους συμβιβασμούς, μπορεί να βρει....

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Το να συζητά κανείς αν αξίζει να γίνει Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. στη σαθρή βάση των αφηρημένων επαγγελματικών δικαιωμάτων, είναι σαν να συζητά αν είναι καλό να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στην Ουγκάντα.

 

Διότι, όσο επιτρέπεται να ασκήσει κανείς πολιτική στην Ουγκάντα, άλλο τόσο μπορεί να ασκήσει ελεύθερο επάγγελμα της ειδικότητάς του απέναντι σε συντεχνίες οι οποίες ζηλεύουν και θαυμάζουν το καθεστώς της Ουγκάντας, και φυσικά προσπαθούν να το εφαρμόσουν στην αντίστοιχη αφρικανική περιοχή (όπως την αντιλαμβάνονται) της Ε.Ε.

 

Φαντάσου το ως εξής:

ένας νέος ρωτά αν είναι καλό να ασχοληθεί με την γεωργία σε μία χώρα στην οποία 10.000 γεωργοί έχουν υπονομεύσει κάθε γεωργική δραστηριότητα πέραν της δικής τους συντεχνίας/συνεταιρισμού, διά της παραγωγής ενός νόμου από το 1745 με βάση τον οποίο δεν έχει σημασία η καλλιεργητική δραστηριότητα καθαυτή, αλλά η υποχρεωτική εγγραφή στο συνεταιρισμό, η οποία φυσικά γίνεται υπό ...προϋποθέσεις.

Τί θα απαντούσες σε αυτό το νέο, ώστε να μην του καλύψεις τον ορίζοντα των ονείρων με αυτή τη σκιά της πονηριάς και της κονόμας;

 

Πώς θα του εξηγούσες ότι στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία ακόμα υπάρχουν συντεχνίες οι οποίες δεν προάγουν την ελευθερία στην αγορά και την δραστηριότητα του ανθρώπου, αλλά αντιθέτως την υπονομεύουν;

Πώς θα του εξηγούσες ότι αυτές οι συντεχνίες, όπως όλες οι συντεχνίες, είναι πρωτίστως επιβλαβείς ακόμα και για την πλειοψηφία των μελών τους, τα οποία εξαναγκάζονται σε πανάκριβες και αντιελεύθερες πρακτικές από την συντεχνία τους, ώστε να εξυπηρετούνται πάντοτε οι ελάχιστοι που κινούν τα νήματα της συντεχνίας και οι οποίοι απολαμβάνουν το 90% των εσόδων της συντεχνίας;

 

Οι πρώτοι που ...πεινούν είναι οι "διπλωματούχοι" Μηχανικοί Π.Ε., οι οποίοι δεσμεύτηκαν μέσα στη συντεχνία και δεν μπορούν να κάνουν βήμα, ούτε μπροστά, ούτε πίσω. Πρέπει να πληρώνουν τη συντεχνία τους, να δίνουν αμοιβές επί των έργων, να ελέγχονται από εκείνη και να λογοδοτούν σε εκείνη, λες και οι ίδιοι είναι τίποτα νήπια κι όχι επιστήμονες της Μηχανικής.

Πάγιο έξοδο υπέρ της συντεχνίας σημαίνει καταρχήν φιλτράρισμα των οικονομικά κατώτερων. Έτσι, λχ. αν βγάζεις 500 ευρώ το μήνα και αναγκάζεσαι να δίνεις 50 ευρώ στη συντεχνία, είναι θέμα χρόνου να κλείσεις αφού τα 500 ευρώ είναι οριακά για την επιβίωσή σου. Αντίθετα, αν έχεις μία Α.Ε. με κέρδη 1.000.000 ευρώ, τα 50 ευρώ της συντεχνίας είναι ...τσίχλες.

Η πλειονότητα των Μηχανικών (ιδιωτών) δεν έχει καθαρό εισόδημα μεγαλύτερο από 750 ευρώ μηνιαίως. Τα τελευταία χρόνια, δε, αμφιβάλλω αν υπάρχει εισόδημα γενικώς, καθαρό ή ...βρώμικο, για τους περισσότερους εξ' αυτών.

 

Αν καθίσει κάποιος να αναλύσει τί συμβαίνει στον χώρο των Μηχανικών στην Ελλάδα, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για μία οικονομική ολιγαρχία η οποία έχει καπελώσει τις κατασκευές, υπονομεύοντας την ελεύθερη αγορά, και εξαθλιώνοντας τους νεότερους και λιγότερο ισχυρούς.

Υπάρχει η διαδεδομένη άποψη ότι το πρόβλημα της κατασκευής και του κλάδου των Μηχανικών ήταν η "κρίση", δηλαδή αυτό το μεταφυσικό μέγεθος που έχει αόρατα κέρατα και βρωμερά δόντια, και επεμβαίνει στις ζωές των ανθρώπων. Η κρίση των Μηχανικών βρίσκεται ακριβώς στο γεγονός ότι η συντεχνία κρατά από τη φύση της τον κλάδο των Μηχανικών καπελωμένο, ώστε να μην μπορεί κάποιος να κινηθεί ελεύθερα, από τις κατασκευές ως τον τιμοκατάλογο. Ακόμη κι αν το χρήμα στην αγορά λιγόστευσε, ποιος αγρότης δεν χρειάζεται ένα τοπογραφικό διάγραμμα για την οριοθέτηση του αγρού του; Ποιος αγρότης δεν χρειάζεται την εγκατάσταση μίας γεώτρησης ή ενός αρδευτικού καναλιού ή ενός δικτύου; Πηγαίνει ο γεωργός στον τοπογράφο και του λέει ο τοπογράφος "θέλω 300 ευρώ για να σου βγάλω ένα τοπογραφικό για το χωράφι". 300 ευρώ κοστίζει η αγορά του σπόρου για την νέα χρονιά. 300 ευρώ είναι ένα τετράμηνο ασφαλιστικών εισφορών του στον ΟΓΑ. Και τελικά, το τοπογραφικό δεν παρέχει καμία ασφάλεια στον γεωργό, αφού γίνεται "κατά δήλωσή του", δηλαδή ενώ πληρώνει για μία υπηρεσία, έχει και την ευθύνη της υπηρεσίας αυτής!

Η αγορά των μηχανικών πάγωσε από τον περιορισμό του ανταγωνισμού στην αγορά. Ο Μηχανικός δεν μπορεί να ανασάνει μέσα στην συντεχνία που τον ταλαιπωρεί, κι έτσι δεν μπορεί να ρίξει τις τιμές του. Όμως, όταν ο μισθός του πολίτη έχει πέσει στο μισό, πρέπει να είναι κανείς παλαβός για να πιστεύει ότι μπορούν να παρέχονται οι υπηρεσίες στις παλαιές τιμές.

 

Στην Ελλάδα του 2016 δεν υφίσταται καινοτομία, ανάπτυξη, επιστημονική έρευνα, ακριβώς διότι όταν το επιχειρείν καπελώνεται από ένα μάτσο ολιγάρχες, δεν υπάρχει χώρος αναπνοής στις μελέτες και τους σχεδιασμούς.

 

Τώρα, βέβαια, που η αριστερά ήρθε για πρώτη φορά στην εξουσία με πρωθυπουργό και αρμόδιο υπουργό μηχανικούς από τον πυρήνα της συντεχνίας, όλα θα αλλάξουν...

 

 

Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή ΄πάνω σε απόψεις  και  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ  που προσπαθούν να διχάσουν το φορουμ

Ευχαριστώ τον συνάδελφο  DIDONIS  για την παρέμβασή του
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
akius

 

 



Το θέμα είχε συζητηθεί και απαντηθεί.

Είναι άσκοπο να επανέρθει με βάση τα δικαιώματα κλπ σχολών. Έχουμε δεκάδες ανάλογα θέματα και όλα με μη δέουσα κατάληξη.

Το θέμα κλειδώνει μέχρι να το δεί ο αρμόδιος συντονιστής, ως περατωμένο.

Didonis

Edited by akius
  • Upvote 2
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν σου φτάνουν τα επαγγελματικά δικαιώματα της σχολής σου μπορείς να δώσεις κατατακτήριες και να περάσεις και εσύ πολιτικός μηχανικός.

Εάν είσαι ικανός να ανταπεξέρθεις στα εξεταζόμενα μαθήματα τότε θα μπορείς και να αποφοιτήσεις.

  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.