Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επεισόδια στο ΤΕΕ σε συζήτηση για το δημοψήφισμα


Ghostrider

Recommended Posts

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινοβραδινή έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, την ώρα που συζητούνταν το θέμα του δημοψηφίσματος.

 

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το ΤΕΕ, η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας συνεκλήθη σε έκτακτη συνεδρίαση χθες το απόγευμα με κύριο θέμα τη συμμετοχή του ΤΕΕ σε επιτροπή υποστήριξης του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος.

 

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με απαρτία και η συζήτηση προχωρούσε κανονικά, όταν στην αίθουσα συνεδριάσεων εισέβαλαν δεκάδες άτομα. Σύμφωνα πάντα με το ΤΕΕ, η συνεδρίαση εμποδίστηκε από ομάδα αγνώστων που έκλεισαν τις δύο εισόδους της Αίθουσας Συνεδριάσεων και δήλωσαν ότι δεν θα την άφηναν να πάρει απόφαση. Μετά τις ενέργειες των αγνώστων και παρά τη θέληση της πλειοψηφίας των παρόντων, μέλη της ΔΕ αποφάσισαν να αποχωρήσουν για να προκαλέσουν τεχνητή έλλειψη απαρτίας. Με τα 8 από τα 15 μέλη της ΔΕ του ΤΕΕ που παρέμειναν στην αίθουσα, η όλη διαδικασία εμποδίστηκε γιατί ήταν ορατή η πλειοψηφία υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας και της παραμονής της Ελλάδας στο Ευρώ. «Ζούμε ιστορικές στιγμές και πρέπει να κάνουμε δύσκολες επιλογές. Αυτό όμως που πρέπει πρώτα από όλα να πετύχουμε είναι η ενότητα των πολιτών και της κοινωνίας μπροστά σε όσα δύσκολα έρχονται. Όποτε ο λαός μας έμεινε ενωμένος μεγαλούργησε, όταν όμως διχάστηκε το πληρώσαμε ακριβά», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

 

«Δυστυχώς κάτι τέτοιο συνέβη και χθες στο ΤΕΕ όταν, ως ο πρώτος επιστημονικός φορέας της χώρας, προσπαθήσαμε να συζητήσουμε, να τοποθετηθούμε και να συμμετέχουμε στις διαδικασίες του δημοψηφίσματος. Κάποιοι προσπάθησαν να ματαιώσουν κάθε συζήτηση και να επιβάλλουν τις απόψεις τους», ανέφερε.

 

«Υποτίθεται ότι το δημοψήφισμα είναι κυρίαρχη δημοκρατική επιλογή του λαού. Πως όμως ενισχύεται η δημοκρατία, όταν άνθρωποι, που προφανώς στηρίζουν την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία δεν είναι μέλη της ΔΕ/ΤΕΕ έρχονται κατά τη χθεσινή συνεδρίαση για τη συμμετοχή του ΤΕΕ στις επιτροπές υποστήριξης του δημοψηφίσματος και απειλούν τη Διοικούσα Επιτροπή να μην πάρει απόφαση; Προφανώς γνώριζαν και καταλάβαιναν ότι υπάρχει πλειοψηφία που στηρίζει το «Ναι» στην Ευρώπη, όπως προκύπτει και από ανακοίνωση που υπογράφουν τα οκτώ από τα δώδεκα παρόντα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ. Αυτές οι καθεστωτικές, φασιστικές και αντιδημοκρατικές λογικές πρέπει να τελειώσουν» δήλωσε καταλήγοντας ο κ. Στασινός.

 

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ ενημέρωσε γραπτώς για τα γεγονότα και τον υπουργό κύριο Βούτση.

 

Πηγή: http://www.dikaiolog...to-dimopsifisma

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Το ξύλο των Συριζαίων είναι πάντα δημοκρατικό. Και ο ΕΝΦΙΑ του Βαρουφάκη. Ο ΕΝΦΙΑ του δεξιού είναι φασιστικός.

 

Τα ίδια έγιναν και στον ΔΣΑ. Τραμπούκοι και περιθωριακοί έσπασαν τη συνεδρίαση του ΔΣ.

 

Μόνο τα συνδικάτα του Φωτόπουλου, του Τσουκαλά και της ΑΔΕΔΥ επιτρέπεται να παίρνουν πολιτικές θέσεις. Οι άλλοι είναι φασίστες.

  • Upvote 13
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

Kκαταλαβαίνετε πόσο ακραία φασιστικός είναι ο λόγος σας ε; Αλήτες πολιτικοί, πουλημένοι γραφειοκράτες κτλ. 

Επίσης φαντάζομαι ότι κατά το διαρρεύσαν διάστημα πριν την επιβολή της πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης δεν ψηφίσατε ποτέ μέσα στο 80% του δικομματισμού ε: Άσπιλοι και παρθένοι, υποθέτω..

  • Upvote 5
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το ΤΕΕ δεν μπορεί να παίρνει θέση αντίθετη με τη βούληση της πλειοψηφίας των μηχανικών. Οι πρώτοι που έχουμε υποφέρει από τα μνημόνια είμαστε εμείς. Η μηχανικοί ψηφίζουμε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Ο Στασινός και η παρέα του ψηφίζει Ναι. Ας τους απομονώσουμε.

 

Σε κάθε περίπτωση όμως θα τους εμποδίζουμε να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

  • Upvote 13
  • Downvote 13
Link to comment
Share on other sites

Εγώ είπα ότι είναι απαράδεκτο φορείς που είναι ΝΠΔΔ να παίρνουν πολιτικές θέσεις , όποιες και αν είναι αυτές . 

 

Αν θέλουν να πάρουν τα πρόσωπα , όχι το όργανο .

 

 

Kκαταλαβαίνετε πόσο ακραία φασιστικός είναι ο λόγος σας ε; Αλήτες πολιτικοί, πουλημένοι γραφειοκράτες κτλ. 

Επίσης φαντάζομαι ότι κατά το διαρρεύσαν διάστημα πριν την επιβολή της πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης δεν ψηφίσατε ποτέ μέσα στο 80% του δικομματισμού ε: Άσπιλοι και παρθένοι, υποθέτω..

Θυμωμένε και φοβισμένε συνάδελφε .

Αυτούς τους οποίους ψηφίσαμε , τους στείλαμε εκεί να κάνουν μία δουλειά και να τιμήσουν τον όρκο τους .

 

«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Για την δουλειά που τους στείλαμε τους πληρώσαμε 16000 τον μήνα μαζί με τα έξτρα , τους βουλευτές . Υπουργούς και πρωθυπουργούς παραπάνω .

 

Εμετρήθηκαν , εζυγίστηκαν και ευρέθηκαν λειψοί .

 

Τι πρέπει να κάνουμε ? Να τους συγχωρήσουμε επειδή τους ψηφίσαμε κάποτε ?

 

Οχι φίλε μου . Αναλαμβάνουμε την ζημιά που έκαναν , αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ τους τιμωρία .

 

Δεν γράφεις αν είσαι μηχανικός . Αλλά αν είσαι και σου ανέθετε κάποιος το σπίτι του και εσύ του το έφτιαχνες κακότεχνο και τον έκλεβες στα υλικά και στα συνεργεία , θα είχες την απαίτηση να μην σε κυνηγήσει , επειδή σε τίμησε με την εμπιστοσύνη του ?

 

Χαλάρωσε λοιπόν και βγάλε τον θυμό σου σε αυτούς που φταίνε και όχι στους άλλους σαν και σένα που αγωνιούν το ίδιο , για το αύριο .
 

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Που κολλάει ένας φορέας εργζομένων  ή ότιδήποτε...να πάρει θέση υπέρ ή κατά ενός δημοψηφίσματος ?!! Για ποιον λόγο ? Μήπως και στις εκλογές να βγαίνει ψήφισμα ποιο κόμμα να ψηφίζουμε ?? Το δημοψήφισμα είναι κάτι καθαρά προσωπικό.

  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

Εγώ είπα ότι είναι απαράδεκτο φορείς που είναι ΝΠΔΔ να παίρνουν πολιτικές θέσεις , όποιες και αν είναι αυτές . 

 

Που κολλάει ένας φορέας εργζομένων  ή ότιδήποτε...να πάρει θέση υπέρ ή κατά ενός δημοψηφίσματος ?!! 

 

Συμφωνώ κι επαυξάνω! Κρίμα....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.