Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επεισόδια στο ΤΕΕ σε συζήτηση για το δημοψήφισμα


Ghostrider

Recommended Posts

Φασιστική συμπεριφορά είναι να βάζεις έκτακτη συνεδρίαση διοικούσας επιτροπής με 4 θέματα, ενώ ήθελαν ουσιαστικά μόνο το θέμα της συμμετοχής του ΤΕΕ στην επιτροπή υπέρ του δημοψηφίσματος.

 

Φασιστική συμπεριφορά είναι να μην έχεις μοιράσει πριν την έναρξη της συνεδρίασης στα μέλη της διοικούσας μια εισήγηση για το θέμα αυτό στο οποίο καλείται να αποφασίσει.

 

Φασιστική συμπεριφορά τέλος είναι να θεωρείς την εκλογή σου ως λευκή επιταγή να μιλάς για τη βούληση των μηχανικών σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, χωρίς να γνωρίζεις τη βούληση των μηχανικών και ακόμα πιο φασιστική συμπεριφορά όταν πας να προωθήσεις το Ναι των μηχανικών όταν γνωρίζεις ότι η πλειοψηφία των μηχανικών τάσεται κατά των μνημονίων που τους έχουν εξαθλιώσει και κατά συνέπεια θα ψηφίσουν βροντερά ΟΧΙ στη νέα πρόταση των δανειστών, που αν εφαρμοστεί θα τους αποτελειώσει.

  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Συνάδελφε, δε θα διαφωνήσω μαζί σου. Αλλά ούτε και θα συμφωνήσω.

Εάν όμως είχαμε έναν ορισμό, όπως ζήτησα, εύκολα θα μπορούσαμε να αποφανθούμε για όλες τις περιπτώσεις που αναφέρεις εσύ (3) και εγώ (1).

 

Επίσης, που βασίζεις το "η πλειοψηφία των μηχανικών τάσεται κατά των μνημονίων"; Μπορεί να είναι έτσι, μπορεί και όχι. Έχει γίνει κάποια δημοσκόπηση; Έχεις δεδομένα για τον κλάδο συνολικά; Η πλειοψηφία της εκλεγμένης Δ.Ε. (που τάσσεται υπέρ του 'Ναι'), δεν εκπροσωπεί την πλειοψηφία των μηχανικών; Και εδώ δεν έχει κολπάκια, όπως το bonus των εδρών στη βουλή, μιλάμε για απλή αναλογική. Μήπως ανήκεις στη μειοψηφία και δεν το ξέρεις; Δε σου "τη λέω", απλώς θα ήθελα να συμφωνήσουμε ότι δε μπορούμε να μιλάμε ούτε εγώ ουτε εσύ (ούτε οι τραμπούκοι) εξ ονόματος ενός κλάδου. Κάνουμε εκλογές και ψηφίζουμε άτομα και παρατάξεις για να το κάνουν αυτό. Εξάλλου, δεν είναι πολύ λογικό ένας κλάδος που βασίζεται στα έργα, δηλαδή στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση εν πολλοίς, να είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό του φιλοευρωπαϊκός;

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά υπάρχουν και άλλες απόψεις για τα γεγονότα και σωστό και δημοκρατικό είναι να τις ακούς όλες πριν εκφέρεις γνώμη:

 

http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2015/06/blog-post_93.html#comment-form

 

https://rizoengineers.wordpress.com/2015/06/30/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84/

 

Δεν ήμουν στο ΤΕΕ τη Δευτέρα για να το επιβεβαιώσω αυτοπροσώπως, αλλά ήμουν πολλές φορές στο ΕΤΑΑ και όταν διάβαζα μετά τις ανακοινώσεις του τότε προέδρου Σελλιανάκη (προερχόμενου από το ίδιο κόμμα και ιδεολογικό-ηθικό υπόβαθρο με το Στασινό) αναρωτιόμουν πού είχε εξαφανιστεί η αλήθεια. Όποιος έχει την εξουσία και μπορεί να βγαίνει στα κανάλια, να βγάζει δελτία τύπου και να τον ακούνε όλοι δε σημαίνει και ότι λέει την αλήθεια!!! Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο.

 

Τέλος ο "καλός" κ. Στασινός που κόπτεται να εφαρμόσει το νόμο και να πει "Ναι" στο δημοψήφισμα τί είδους παρέμβαση έκανε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα που τον κάλεσαν να πει τη γνώμη του για το νομοσχέδιο που περιμέναμε? Με ποιό τρόπο υπερασπίστηκε τα δικαιώματα και τις ανάγκες των μηχανικών? Βγήκε στα κανάλια να πει ο,τιδήποτε για τα προβλήματά μας και να σχολιάσει την κουτσή τροπολογία του Στρατούλη? Είπε κάτι??? Αν ξέρει κανείς κάτι και το έχω χάσει ας με ενημερώσει.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Η εκλεγμένη (όλη) Δ.Ε. του ΤΕΕ ΔΕΝ εκπροσωπεί την πλειοψηφία των μηχανικών. Μόνο το 30% (30000 έγκυρα ψηφοδέλτια σε σύνολο 100000 μηχανικών). Και η πλειοψηφία της ΔΕ εκπροσωπεί την πλειοψηφία της μειοψηφίας των μηχανικών. Διότι η συντριπτική πλειοψηφία της πλειοψηφίας των μηχανικών, συνειδητά απείχε από τις εκλογές, προκειμένου να μη νομιμοποιήσει το κάθε κομματόσκυλο να παίζει τα κομματικά και προσωπικά παιχνίδια του.

Συνεπώς, ....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να υπάρξει νόμος για ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές που να μην νομιμοποιεί εκλογές με συμμετοχή κάτω από 60 % .

Μιλάς πολύ σωστά. Να μην μπορούν μειοψηφίες να κάνουν ότι γουστάρουν.

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα να βλέπουμε την οικονομία μας πεθαμένη και ως χώρα την τελευταία εβδομάδα να βρισκόμαστε σε προεκλογικό πυρετό...Κρίμα...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, θέλω να τοποθετηθώ πάνω σ’ αυτό το θέμα που άνοιξε. Στον ρόλο και τον σκοπό δηλαδή του Τεχνικού Επιμελητηρίου και αν πρέπει και μπορεί να τοποθετείται δημόσια, με αποφάσεις της Διοίκησης του σε θέματα, που δεν άπτονται κατά γράμμα του σκοπού του.

Θέλω να θυμίσω ότι ποτέ, μα ποτέ, το Τεχνικό Επιμελητήριο δεν τοποθετήθηκε σε εθνικές εκλογές, σε ευρωεκλογές ή σε εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Άλλωστε είναι κάτι που ο νομοθέτης δεν το επιτρέπει. Αντίθετα, στην περίπτωση του δημοψηφίσματος, υπάρχει σχετική πρόνοια του νόμου για όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες της κοινωνίας των πολιτών (Ν. 4023/2011 άρθρο 10). Η άποψη που εκφράστηκε από την Δ.Ε. του ΤΕΕ ήταν ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας είναι αδιαμφισβήτητος, ότι η Ελλάδα ανήκει στον πυρήνα της Ευρώπης και το νόμισμα της είναι το ευρώ. Αυτή άλλωστε είναι και η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των μηχανικών.

Σε αυτά τα χρόνια της κρίσης που το ΑΕΠ της χώρας απομειώθηκε βίαια κατά 25% άρα το Π.Δ.Ε. έχει μικρύνει δραματικά, η υπερφορολόγηση των ακινήτων και η εσωτερική υποτίμηση των αμοιβών των εργαζομένων έχει «νεκρώσει» την κτηματαγορά, η αβεβαιότητα και ο σκεπτικισμός για το αύριο κυριαρχούν, οι επενδύσεις, για τις οποίες όλοι μιλάμε, δεν γίνονται, τα μόνα χρηματοδοτικά εργαλεία που απέμειναν στην χώρα είναι το ΕΣΠΑ και οι κοινές πολιτικές της Ε.Ε.

Λάθη έγιναν αυτά τα χρόνια στην αντιμετώπιση της κρίσης και από τους ευρωπαίους εταίρους μας αλλά και από εμάς τους ίδιους. Η πατρίδα μας όμως δεν πρέπει και δεν μπορεί να λείπει από την καρδιά της Ευρώπης.

Αυτό που κατακτήσαμε με θυσίες γενεών Ελλήνων, το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας, δεν έχει δικαίωμα αλλά ούτε και εντολή ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός ή οποιοσδήποτε άλλος να το απεμπολήσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.