Μετάβαση στο περιεχόμενο

5 Ιουλίου 2015 – το Δημοψήφισμα


Didonis

Recommended Posts

Dio,αν ισχύουν τα όσα λες,έπρεπε από τον Δεκέμβριο να έχεις φύγει από την χώρα ή να έχεις αλλάξει επάγγελμα. Ο τελευταίος λαθρομεταναστης που περνά τα σύνορα,ξέρει το συμφέρον του κι έχει πιο πολύ αξιοπρέπεια απαιτώντας (καλά κάνει) να πληρώνεται στην ώρα του. Δεν είσαι δούλος. Σου τα λέω πολύ φιλικά.

 

Στα υπόλοιπα που λες για ΔΥ,συντεχνίες, κ.Ο.Κ μαζί σου.

 

Όσο για την επικαιρότητα, το έργο έχει ξαναπαιχτει στην προ και μετά Σόλωνος εποχή στην Αθήνα. Αναλόγως την όρεξη μπορεί να κάνω κάποια αναφορά αργότερα.

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πολλών διαβαθμίσεων ξεβολέματα και ο καθένας το βλέπει από τη σκοπιά του.

 

Εγώ πόσο ακόμα να ξεβολευτώ? Απλήρωτος από το Νοέμβρη του 2014 χωρίς περιουσία (ούτε μισή γκαρσονιέρα) δεν έχω κάτι άλλο να δώσω. Οπότε, η λογική επιλογή είναι να φύγω από τη χώρα.

 

Αλλά οι ΔΥ, οι συντεχνίες και η πλουτοκρατία μαζί με τα κόμματα που μας έφτασαν μέχρι εδώ, από το 2010 σαμποτάρουν συστηματικά ακόμα και τις λογικές αλλαγές που θα έπρεπε να είχαν γίνει, όπως αξιοκρατία, εννιαίο μισθολόγιο, άνοιγμα επαγγελμάτων, απολύσεις πλαστών πτυχιούχων, επίορκων κλπ. Και για αυτά φταίνε όλα τα κόμματα κυρίως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τις συνδικάλες. Αλλά και ο Συριζα έδειξε δείγματα γραφής πολύ άσχημα και δεν πιστεύω ότι η συγκυβέρνηση θέλει το καλό όσων δεν είναι διορισμένοι του καθεστώτος.

 

Οπότε τώρα, επειδή δεν υπάρχει σάλιο, το ξεβόλεμα δεν θα είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών και η μείωση των ανισοτήτων αλλά η οριζόντια φτωχοποίηση όλων, ΔΥ, ΙΥ και ΕΕ.

 

Πάντως, βλέπω ότι το βαθύ (παρα)κράτος των Αθηνών θα βγεί αλώβητο και μεις θα τσακωνόμαστε: γερμανοτσολιάδες vs συριζαυγήτες.

Και γιατι πρεπει να πιάνουμε μονο τις άκρες; Αυτοι που δεν εχουν τιποτα και αυτούς που δεν ξερουν τι εχουν... Δηλαδη αυτός που παίρνει πχ 1500-2000 εχει δικό του σπίτι ειναι πλουτοκρατια; Ο μέσος όρος πάνω κάτω εργαζόμενου ειναι. Αυτός γιατι να θελει να τα χάσει;

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πολλά πράγματα που έπρεπε να κάνω πριν φύγω. Δεν θα πάρω λεωφορείο μέχρι τα Γιάννενα.

 

Επίσης, ατσαλόβεργα, δεν είμαι υπάλληλος, είμαι ΕΕ. Όποιος είναι ΕΕ καταλαβαίνει.

Edited by Dio_the_Theo
Link to comment
Share on other sites

Ικαρε αυτή η μερίδα του κόσμου που περιγράφεις είναι οι εκβιασιμοι. Έχουν τόσα λίγα ή πολλά (σε σχέση με τον προτερο βίο) ώστε να φοβούνται.

 

Η πραγματική πλουτοκρατια, δεν την νοιάζει και δεν μασάει από τέτοια καραγκιοζιλικια. Έχουν πάψει από την δεκαετία του 1950 τα πολλά πάρε δώσε και τις μπίζνες με το ελληνικό κράτος. Έχουν τα λεφτά τους και τις δραστηριοτητες τους εκτός Ελλάδος.

 

Αυτοί που σου φαίνονται ως πλουτοκτρατες και γκρινιάζουν στα κανάλια, δεν το κάνουν για να μην χάσουν τον πλούτο τους, αλλά για να μην βρεθούν στην μπουζου. Καθώς ο πλούτος τους είναι προϊόν διαπλοκής με το δημόσιο.

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι η κοινωνία διασπάστηκε γιατί μείναμε πιστοί στο κομματικό, ατομικό και δεν ξέρω εγώ ποιο άλλο συμφέρον. Επειδή αυτήν την στιγμή γράφεται η Ιστορία και ως γνωστόν κανείς δεν μπορεί να την διαβάσει την ώρα που γράφεται συνιστώ ψυχραιμία. Μην μένουμε κολλημένοι στο "ναι ή όχι στο ευρώ" ή "ναι ή όχι στα μέτρα". Το παιχνίδι είναι πολύ μεγαλύτερο από τέτοια ψευτοδιλήμματα. Δεν το λέω με την έννοια του ΚΚΕ αλλά προφανώς η πλειοψηφία του λαού θέλει το ευρώ και θέλει τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνουν τα μέτρα. Όλη η κόντρα αφορά αποκλειστικά και μόνον την αναδιανομή του πλούτου, ήτοι την φορολογία. Για να δείτε τί πράγματα γίνονται και παίζονται γύρω από αυτό το ζήτημα αξίζει να διαβάσει την επιστολή του συνδέσμου που ακολουθεί. Είναι 2 σελίδες αλλά δώστε προσοχή στο κλείσιμό της (προτελευταία παράγραφος): http://www.scribd.com/doc/270323472/Congressional-Letter-to-Lagarde-070215-1 . Πίστευε ποτέ κανείς ότι θα υπήρχε  κεκαλυμμένο τελεσίγραφο τέτοιου είδους σε τέτοιο επίπεδο;

Edited by cna
Link to comment
Share on other sites

Και γιατι πρεπει να πιάνουμε μονο τις άκρες; Αυτοι που δεν εχουν τιποτα και αυτούς που δεν ξερουν τι εχουν... Δηλαδη αυτός που παίρνει πχ 1500-2000 εχει δικό του σπίτι ειναι πλουτοκρατια; Ο μέσος όρος πάνω κάτω εργαζόμενου ειναι. Αυτός γιατι να θελει να τα χάσει;

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εξαρτάται. Κάποιος προτιμάει να μην αλλάξει τίποτα ακόμα και αν χρειαστεί να τα χάσει όλα. Γιατί ξέρει ότι έρποντας και γλύφοντας και πίνοντας φραπέ σιγά σιγά θα ξαναγίνει "άνθρωπος". Αλλά αυτός που με σκληρή δουλειά και στερήσεις έμαθε να να βγάζει το ψωμί του τίμια δεν θα χαραμίσει τη ζωή του για να κάνει ανθρώπους τους άλλους που προείπα.

 

Και στο  φινάλε, ας κάτσουν να ανοικοδομήσουν την Ελλάδα με δραχμή, χαχαχαχ. Εγώ δεν θα πάρω.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν μπορω να τα ξαναζήσω ολα. Ξεκίνησα υπάλληλος νορμαλ, έγινα αναγκαστικά ΕΕ με χαρτζιλίκια και τωρα υπάλληλος καλα αμοιβώμενος. Δεν είμαι ΔΥ. Το κέρδισα γιατι παντα συνέχιζα να το ψάχνω. Δεν μπορώ να γυρίσω πίσω ακομη και 2 μνημόνια να υπογράψουν. Δεν μου στέκει. Γι αυτο ψήφισα ΝΑΙ να μην εχω το πισωγύρισμα . Ξερω πολλούς στην ίδια περιπτωση

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.