Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπ. Οικονομίας: Δεν παγώνουν οι διαδικασίες του νέου ΕΣΠΑ


Engineer

Recommended Posts

Δεν "παγώνουν" οι διαδικασίες του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, κανονικά συνεδρίασαν οι Επιτροπές Παρακολούθησης των τομεακών και περιφερειακών προγραμμάτων, λέει το υπουργείο Οικονομίας.

 

 

Σε ό,τι αφορά την Εθνική Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, το υπουργείο Οικονομίας αποδίδει την αναβολή της συνεδρίασης της (ήταν να πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου) στο δημοψήφισμα.

 

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο αναφορικά με τα δημοσιεύματα για τις Επιτροπές Παρακολούθησης υπογραμμίζει:«Είναι ψευδές ότι αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες, γι' αυτή την εβδομάδα Επιτροπές Παρακολούθησης (ΕΠ.Πα.) των τομεακών και περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΕΠ) του ΕΣΠΑ. Οι Επιτροπές Παρακολούθησης έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 12 Ιουνίου και υλοποιούνται κανονικά. Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ με σχετική επιστολή της ζήτησε την απρόσκοπτη διεξαγωγή των Επιτροπών Παρακολούθησης καθώς δεν συνέτρεχε κανένας λόγος για την αναβολή τους»

Σε σχέση με την αναβολή της Επιτροπής Παρακολούθησης της Στερεάς Ελλάδας, το υπουργείο την αποδίδει στον Περιφερειάρχη

 

Την τρέχουσα εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώνονται σήμερα, όλες οι προγραμματισμένες Επιτροπές Παρακολούθησης των Προγραμμάτων, υποστηρίζει το υπουργείο: «Συγκεκριμένα, από τις 29 Ιουνίου έως σήμερα, πραγματοποιήθηκαν οι Επιτροπές Παρακολούθησης των περιφερειακών ΕΠ Κρήτης, Πελοποννήσου και Αττικής και των τομεακών ΕΠ Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα, Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση και Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη. Οι προγραμματισμένες ΕΠ.Πα. διενεργήθηκαν στις προβλεπόμενες ημερομηνίες και οδήγησαν σε χρήσιμα συμπεράσματα για την ουσιαστική ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ.

 

Όπως είναι ευρύτερα γνωστό, η ενεργοποίηση των περιφερειακών και τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ αποτελούν ευθύνη των αντίστοιχων Επιτροπών Παρακολούθησης και όχι της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014-2020, η οποία έχει συντονιστικό χαρακτήρα».

 

Και για την Εθνική Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ το υπουργείο υποστηρίζει: "Είναι αυτονόητο ότι η αναβολή της Εθνικής Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 ήταν επιβεβλημένη για τεχνικούς και μόνο λόγους, καθώς δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην προγραμματισμένη ημερομηνία 6 Ιουλίου 2015, την επομένη δηλαδή ακριβώς της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Η αναβληθείσα συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα".

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Έχουν παγώσει τις πληρωμές του παλιού και συζητάνε για το νέο ? Τόσους μήνες έχουμε κλείσει τον φάκελο και δεν μας έχουν ξοφλήσει ακόμα ....

 

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

να  μας  εξηγησουν  με  ακριβεια  ΟΛΕΣ   τις  συνεπειες  εξοδου  από  το  ευρω  και  την Ε.Ε  και  να  αφησουν  στην  ακρη 

τις  κομματικες  παρωπιδες  .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.