Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μετατροπή ΕΓΣΑ87 σε Hatt


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα, παρακαλώ, τα φώτα σας..

- Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν θέλησα να ρίξω πάνω σε 5άρι, ένα αγροτεμάχιο (για δασαρχείο). Χρησιμοποιώντας λογισμικό, το αγροτεμάχιο έπεσε πάνω στο 5άρι, σαφώς μετατοπισμένο κατά ~40μ. (φωτ. 2). Ψηφιοποίησα και τους γύρω δρόμους από ορθοφωτοχάρτη, για τσεκάρισμα, και παρουσιάζουν εξίσου την ίδια μετατόπιση.

- Γιά ένα συγκεκριμένο σημείο (την ΝΔ κορυφή) έκανα τη μετατροπή (ΕΓΣΑ σε hatt) με 3 διαφορετικά λογισμικά (φωτ. 1). Τα δύο δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα, το οποίο συμπίπτει με τη μετατοπισμένη (λανθασμένη) θέση του σημείου.. Το 3ο λογισμικό (coord_gr), δίνει διαφορετικές συντεταγμένες.

- Αν μετακινήσω την κορυφή αυτή στις συντ/νες του coord_gr, τότε το αγροτεμάχιο και όλοι οι δρόμοι, έρχονται στη θέση τους... (φωτ. 3)

 

Καμία λογική εξήγηση????? (για την ιστορία, το σημείο είναι στο ΦΧ Γύθειο)

 

 

post-6646-0-93600300-1436227163_thumb.png  post-6646-0-25787300-1436227180_thumb.png  post-6646-0-62878900-1436227187_thumb.png

Edited by Thanos83
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε καλημέρα.

 

1. Πως έκανες την ψηφιοποίηση; Με σκανερ;

2. Εφάρμοσε ο ίδιος τα πολυώνυμα του ΟΚΧΕ, να δούμε τι γίνεται. Κυκλοφορούν ελεύθερα.

3. Έχω κανει ένα προγραμματακι σε ματλαμπ (το ανέβασα στο μηχανικος) που του βάζεις τα πολυώνυμα και σε πάει από ΕΓΣΑ-->ΗΑΤΤ

 

Για το οτιδήποτε, στη διάθεση σου.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν χονδροειδή λάθη στους συντελεστές hatt <--> ΕΓΣΑ των ΟΚΧΕ/ΓΥΣ σε ορισμένα Φ.Χ. Ένα από αυτά είναι και το Γύθειο. 

Στο coord  ο συνάδελφος που έφτιαξε το πρόγραμμα έκανε διορθώσεις στους συντελεστές και γι’ αυτό δίνει πιο σωστά αποτελέσματα στις συγκεκριμένες περιοχές.
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.