Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ανάγκη εξάρτησης τοπογραφικού μετά από τροποποίηση αρχιτεκτονικών


Recommended Posts

Καλησπέρα

Η εξάρτηση του τοπογραφικού της άδειας δόμησης πόσες φορές απαιτείται να γίνει;

Η ερώτηση προκύπτει από το γεγονός ότι αφού είχα υποβάλει τις μελέτες όλες σε μια άδεια, με τα ΕΓΣΑ υπογεγραμμένα από συνάδελφο, και χρειάστηκε να κάνω κάποια αλλαγή στο κτίριο, μου είπαν στην πολεοδομία ότι πρέπει να ξαναυπογράψει ο συνάδελφος την εξάρτηση. Τους ρώτησα αν γίνεται να χρησιμοποιήσω την ήδη κατατεθημένη εξάρτηση και να χρησιμοποιήσω το πρώτο τοπογραφικό σαν υπόβαθρο, αλλά μου είπαν όχι.

Παλιότερα θυμάμαι όταν μία μελέτη είχε γίνει, δεν την ξαναζητάγανε.

Η θέση του κτιρίου στο οικόπεδο, είναι προϊόν της αρχιτεκτονικής μελέτης, αλλιώς δεν θα το ελέγχανε στο ΣΑ και στην ΕΠΑΕ παλιότερα.

 

Εφόσον έχω δικαίωμα επίβλεψης αρχιτεκτονικών, οπότε και χάραξης θεμελείωσης, χρειάζεται η συνυπογραφή για τροποποίηση του κτιρίου; (εφόσον κάνω δήλωση ότι δεν αλλάζω τα όρια του οικοπέδου;)

 

ΥΓ

Το οικόπεδο δεν είχε κουνηθεί

Link to comment
Share on other sites

 Γιάννη

Ίσως όλα να ξεκινούν..

από τις απαιτούμενες συντ/νες σε ΕΓΣΑ και των κορυφών του κτίσματος

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον αλλάζει η θέση του κτιρίου τόσο το τοπογραφικό όσο και το διάγραμμα δόμησης πρέπει να ενημερωθούν ως προς τις αλλαγές.

Άρα για εμένα νέο τοπογραφικό με νέο πινακάκι κορυφών κτιρίου και νέα σφραγίδα σε νέα εκτύπωση μιας και το παλαιό δεν ισχύει.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσε να είναι αυτό ΚΑΝΑ, απλά ακόμα και στις αμοιβές στο ΤΕΕ εξάρτηση κάνουμε 2 κορυφών. Οι άλλες βγαίνουν με γεωμετρικό τρόπο, τον ίδιο που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε την σύνθεση της λύσης (ως προς την ένταξη του κτιρίου στο χώρο). Δεν είμαι τοπογράφος, αλλά δεν νομίζω ότι κάθεαι κανείς να κάνει εξάρτηση από το τριγωνομετρικό δίκτυο 1-1 όλα τα σημεία, ειδικά αυτά που "ΘΑ" δημιουργηθούν.
 

Στην περίπτωσή μου ήταν απλή βαβούρα, σε κάθε τροποποίηση ή μικρή αλλαγή στα αρχιτεκτονικά (εγκρίσεις, γραφειοκρατίες, κλπ) να τρέχω να ξανασφραγίζω....τα βενζινάδικα να είναι καλά.

 

Σε άλλη περίπτωση που το κτίριο δεν είναι κατοικία, όμως συμβαίνει το εξής τραγικό....

Στο διάγραμμα δόμησης τη θέση του κτιρίου την υπογράφει αρχιτέκτονας και στο τοπογραφικό τοπογράφος.

 

Θα ήταν πολύ πιο βολικό (από άποψη γραφειοκρατείας) αν στο τοπογραφικό αποτυπωνόταν η υφιστάμενη κατάσταση και οι αλλαγές αποτυπώνονταν στο διάγραμμα δόμησης. Να μην ανακατέβομαι καθόλου με το τοπογραφικό, και να αρκεί η υπογραφή μου για τις αλλαγές στα αρχιτεκτονικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.