Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ζεστό νερό σε τροχόσπιτο


LeftLane

Recommended Posts

Οπως αναφερεται και στο θεμα, θελω να εχω ζεστο νερο σε τροχοσπιτο. Η τυποποιημενη λυση ειναι οι ετοιμοι ηλεκτρικοι θερμοσιφωνες , ομως δεν  μου αρεσαν καθολου λογω παρα πολυ μικρης χωρητικοτητας (5 λιτρα περιπου) και κοστους (>200€). Μια φθηνη λυση ειναι με μαυρο πλαστικο δοχειο εξωτερικα με απευθειας θερμανση απο ηλιο αλλα δεν με βολευει επισης καθολου. Θα με βολευε κατι τετοιο και θα ήθελα να ρωτησω αν εχει καποιος να προτεινει εναλλακτικα άλλες παρομοιες λύσεις

ευχαριστω! :smile:

Link to comment
Share on other sites

επειδη το τροχοσπιτο δεν ειναι σιγουρο εαν θα το βλεπει ο ήλιος, μαλλον τετοιου ειδους θερμανση δεν θα βολεψει.

 

Ψαχνοντας ειδα θερμοστατες για ενυδρεια (μη γελατε... :grin: ) αλλα οι περισσοτεροι ειναι για θερμανση εως 32οC ενω βρηκα και καποιον συγκεκριμενο για εως 36οC οπου μια τετοια θερμοκρασια νερου για μπανιο το καλοκαιρι ειναι μια χαρα πιστευω...

 

Διευκρινιζω οτι αυτη η λυση ειναι για θερμανση νερου σε πλαστική δεξαμενη

Edited by LeftLane
Link to comment
Share on other sites

με το πλαστικό, δεν τα πάω καλά, καθώς δεν ξέρω που λειώνει κλπ. Επειτα είναι μόνο για καλοκαίρι ή για χειμώνα επίσης?

Λογικά ο θερμοσίφωνας που ζεσταίνει 80c να κάνεις μπάνιο, αναμιγνύεται 50-50. Ουσιαστικά - με τα λίγα θερμοκρασιακά που ξέρω - κάνεις μπάνιο με 40 c, σωστό λάθος? Ναι οχι?

Θα πρέπει επίσης να συμβιβαστείς με λιγότερο ζεστό νερό, εφόσον, πρότεινες να ζεσταθείς έτσι. Και ο 36 αν είναι αξιόπιστος και δουλεύει κατά 80%, δηλαδή 29 c οριακά σε καλύπτει. Νομίζω είναι ακόμα θέμα δοχείου και ταχύτητας θέρμανσης.

 

Να έχεις υπόψη οτι υπάρχουν 300 και 600 lt ενυδρεία, οπότε θα πρέπει να υπάρχουν οι αντίστιχοι θερμοστάτες.

Που βάζεις το δοχείο και πόσα λίτρα?

Πως τροφοδοτείς τα 220 v ?

 

Ισως να επέμενα για την επιφάνεια πρόσπτωσης, τύπου ηλ. θερμοσίφωνα, κατάλληλων διαστάσεων και κλίσης, δεν θα το βλέπει όμως καθόλου ο ήλιος?

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως αυτό είναι ιδανικό συνάδελφε

 

Αφού έχεις πρόσβαση και σε ρεύμα δες και αυτό

Edited by project.breeze
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ζητω συγγνωμη για τις ελλειπεις πληροφοριες απο μερους μου. Λοιπον εχουμε και λεμε. το τροχοσπιτο θα μπει σε οργανωμενο καμπιγκ. Η λυση του ταχυθερμοσίφωνα παλι δεν με βολευει για τον λογο του οτι στο καμπιγκ  σου δινουν παροχη ρευματος που την κουμπωνεις στο τροχοσπιτο  η οποία σου λενε αυστηρα να μην ξεπερνας τα 850w peak. Αντε εγω απο την μερια μου λεω εως 1,2-1,5 kw το πολυ δεν θα εχω θέμα, με τον ταχυθερμαντηρα των 3,5kw + ομως θα εχω. 

 

Η κατασταση με τα νερά ειναι ως εξης. Υπαρχει μικρο δοχειο νερου οπου μια μικρη αντλια δινει μονή παροχη σε βρυση μπανιου + νιπτηρα. Η προθεση μου ειναι να βαλω μπαταρια μιξης και να τραβηξω εξτρα σωληνα που θα περνει απο αλλο δοχειο νερου που θα προσθεσω . Σε αυτο το νεο δοχειο σκεφτομαι να ζεσταινω το νερο με αντισταση τετοιου τυπου που μολις βρηκα στα 35€ και ενδεχομενως εξτρα θερμοστατη/πριζα που θα κοβει στην επιθυμητη θερμοκρασια. (π.χ. 40οC)

 

Τα δοχειο νερου θα πρεπει να τα γεμιζω με λαστιχο εγω καθε φορα που αδειαζουν αλλα δεν με πειραζει καθολου.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να θέλω να κινδυνολογήσω οι 40 βαθμοί που αναφέρει είναι κατάλληλη θερμοκρασία για ανάπτυξη λεγιονέλλας.
Προσωπικά θα προτιμούσα θέρμανση στους 60 βαθμούς μιας και αναφέρεις ότι έχει μπαταρία μίξης ώστε να κάνεις μπάνιο με πιο δροσερό νερό.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, αυτό μπορεί να το λύσει βάζοντας τον θερμοστάτη μια φορά τη βδομάδα στους 70oC. Εξαρτάται βέβαια και από το διάστημα παραμονής στο camping.

 

@project.breeze

Αυτό με τον ταχυθερμαντήρα υγραερίου καλό μου φαίνεται, αλλά μήπως γνωρίζεις τι ισχύει για τέτοιες εγκαταστάσεις σε αυτοκινούμενα και σε τροχόσπιτα; Εννοώ ελάχιστες προδιαγραφές αερισμού, απαγωγή καπναερίων, εγκατάσταση φιάλης, χώρο εγκατάστασης. Ας πούμε, με βάση την Κ.Υ.Α. 31856/2003 (ΦΕΚ Β' 1257/2003) -που βέβαια είναι για κτίρια- σαν τι τύπου συσκευή θα μπορούσε να εγκατασταθεί (παράρτημα 5);

Κι επίσης, χρειάζεται έγκριση τύπου από το μεταφορών για τον καπναγωγό;

 

Βρε Leftlane, αφού πας σε οργανωμένο κάμπινγκ με ντουζιέρες, τι την θες την εσωτερική εγκατάσταση ζ.ν.χ. :); Εντάξει, έχει ίσως αναμονή, αλλά κι αυτό μες στο πρόγραμμα είναι. Σε διακοπές θα είσαι.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.