Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Είναι αυτό το καλύτερο σπίτι του κόσμου για το 2015;


tetris

Recommended Posts

Εκτός αυτού οι bricklayers, plumbers, electricians δουλεύουν συνήθως με την ώρα και με ωρομίσθιο της τάξης των 20-30 λιρών ( Περίπου 30-40 ευρώ). Τέλος ο real estate agent αυτός μπορεί εύκολα να βγάλει 60-70.000 λίρες προμήθεια από την πώληση ενός σπιτιού μέσης αξίας, για να μην μιλήσουμε για τα ενοίκια που στην Αγγλία τα διαχειρίζονται σχεδόν κατά 100% οι real estate agents. Εάν λοιπόν έχει ένα εισόδημα της τάξης των 500-600.000 λιρών ετησίως (που είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό ποσό για τους μεγάλους real estate agents) τα 7.000.000 λίρες που κοστίζει το σπίτι δεν είναι και τόσο υπερβολικό σαν νούμερο

 

500-600Κ είναι η μισθοδοσία του την εβδομάδα για την Αγγλία μόνο.

 

Headquartered in London with 370 offices in 55 countries, employing more than 12,000 professionals

 

http://www.knightfrank.co.uk/

Link to comment
Share on other sites

Στόχος της ανάρτησης, ήταν να δώσω "τροφή" και πάσα στους πλέον ειδήμονες (αρχιτέκτονες) του φόρουμ, ώστε μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο, να αντιληφθούμε κι εμείς οι σχετικά αδαείς κάποια βασικά στοιχεία αισθητικής(*). 

Η φράση που μου έκανε εντύπωση ήταν

«Είναι πραγματικά δύσκολο να σχεδιάσεις και να κατασκευάσεις ένα σπίτι που να μην είναι πομπώδες ή να βγάζει έναν αέρα ματαιότητας και νεοπλουτισμού»(**)

Μέχρι τώρα όμως, η κουβέντα περιορίστηκε στο κόστος του έργου. Αισιοδοξώ πως, στην πορεία, θα αναλάβουν δράση οι "ειδικοί".

 

(*) σε αντίθεση με κάποια αρχιτεκτονήματα-προτάσεις-ασκήσεις επί χάρτου που παρουσιάστηκαν σε προγενέστερη ανάρτηση

(**) τέτοιες απόψεις/δηλώσεις είναι όαση, εν μέσω βομβαρδισμού μας με τη νοοτροπία του φαίνεσθαι, και δείχνουν ότι το "μέτρον" δεν έχει χαθεί  

Link to comment
Share on other sites

καμια σχεση.. το μουσειο ηλιδας ειναι πολυ ποιο ομορφο ... οσο για το αισθητικο κομματι εμενα που θυμιζει ψυχιατρικη κλινικη ... η κατοψη δεν με χαλαει αλλα απο εκει και περα μου ειναι αδιαφορο...

 

τυχαια το βρηκα ... ισως το ακομα καλυτερο σπιτι του κοσμου..http://www.homedsgn.com/2015/05/16/residence-in-syros-ii-by-block722/

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι κριτήρια έχουν οι αρχιτέκτονες που το σχεδίασαν και αυτοί που το έκριναν. Εμένα μου μοιάζει ως ένα απλά συμπαθητικό σπίτι πολύ απλοϊκό αρχιτεκτονικά, δεν βλέπω τίποτα το περίτεχνο. Η "κομψότητα" επίσης πως ορίζεται; Περισσότερο γουστάρω την θέα και το πράσινο γύρω από εκεί παρά το κτίσμα που ακόμα και καλύβα να ήτανε θα είχε υψηλή αξία.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά και μόνο , γιατί μόνο προσωπικά μπορούμε να κρίνουμε , θεωρώ υπερβολικά μεγάλο και ογκώδη τον αριθμό των κολωνών , σε συνάρτηση μάλιστα με το ενιαίο τζάμι από μέσα .

 

Κάποτε είχα διαφωνήσει με τον πεθερό μου , αρχιτέκτονα για μιά πολυκατοικία που σχεδίασε στο Καλαμάκι και είχε μικρές μπαλκονόπορτες , ενώ είχε εκπληκτική θέα στην θάλασσα . 

 

Μου είπε η θέα είναι ένας πίνακας και μπορείς να την βλέπεις μέσα από κάδρο . Αρα έχουμε διαφορετικές απόψεις και λογικές ο καθένας μας σύμφωνα με τα θέλω μας και τα βιώματα μας .

 

Το εν λόγω πάντως κτίριο , προσωπικά δεν μου λέει κάτι , ιδιαίτερα γιατί με ξενίζει η πυκνότητα , ο όγκος και η αναλογία των υποστυλωμάτων σε σχέση με το ύψος και την ένταξη του κτιρίου στο περιβάλλον του .

 

Απόψεις λοιπόν .

Link to comment
Share on other sites

Οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις δεν είναι ελεύθερες στην ΜΒ. Κάθε δήμος έχει αρχιτεκτονικό συμβούλιο που τηρεί πολύ αυστηρό έλεγχο. Η εν λόγο κατασκευή ανήκει στην Ζωνη Α ή ακριβώς κάτω απο την Green Zone (δεν χτίζεις που να κοπανιέσαι ακόμα και αν είσαι η Βασίλισσα). Το ακίνητο έχει σαν σκοπό την επένδυση και για την λογική της ΜΒ αποτελεί ένα απο τα 1000-1500 κτήρια που κατάφεραν να περάσουν κάτι πιο "μοντέρνο". Οταν με το καλό θα το βρείτε στο Earth θα διαπιστώσετε οτι αποτελεί μοναδικό κομμάτι για την περιοχή. Η περιοχή αυτή της Οξφόρδης απο πολλούς θεωρείτε το νεο South Sussex. Υπάρχουν 7 ελικοδρόμια ήδη και θα γίνουν ακόμα 11 εντός το 2016. Πολύ ξένοι επιχειρηματικές ψάχνουν για να βρούνε κτήρια μοντέρνα για την οικογένειά τους που να έχει καλά σχολεία και πανεπιστήμια. Το Λονδίνο θεωρείτε business and Leisure και οχι μέρος για να μεγαλώσεις οικογένεια. Η Νότιος Αγγλία απο το 2005 αποτελεί τόπο διαμονής για περισσότερους απο 270000 ξένους πολυεκατομμυριούχους.

 

Αυτό που βλέπετε που εμένα προσωπικά μου αρέσει και είναι ιδιαίτερο, για την περιοχή που βρίσκεται στην οποία μέχρι το 2009 δεν υπήρχε πιθανότητα να πάρεις άδεια για κάτι τέτοιο. Αποτελεί μια στρατηγική κίνηση του δήμου να φτιάξει μια upper market περιοχή  που θα δώσει τρομερή οικονομική δύναμη στην περιοχή και στον δήμο. Τα δημοτικά τέλη μιας τέτοιας κατασκευής υπολογίζονται στα 30Κ λίρες ετησίως. Οδικός το Λονδίνο απέχει απο 1,5-2 ώρες ανάλογα την κίνηση στο M25. Με το ελικόπτερο μιλάμε για 35 λεπτά. Σήμερα υπάρχουν πολλές εταιρίες HeliTaxi που με 300 λίρες σε πάνε και σε φέρνουν στο Λονδίνο.  

 

Αρχιτεκτονικά λοιπόν κρίνουμε οχι τι θα μας άρεσε να κάνουμε αλλα τι μπορούμε να κάνουμε στην περιοχή αυτή με τους νόμους που υπάρχουν. Η μέση κατανάλωση μιας οικογένειας συνηθως Ρώσων στο Λονδίνο ανέρχεται στο ποσό των 16,2Κ την εβδομάδα.  Για να το κάνω πιο λιανά, περίπου 100 δις είναι ο ετήσιος τζίρος μόνο απο τους Ρώσους. Αν βέβαια δεν είσαστε ο Sir και ο ιδιοκτήτης πιθανότατα δεν θα παίρνατε ποτέ άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Less is more, more is less... Και δεν είναι συνάρτηση του κόστους. Οι φθηνές μεζονέτες των προαστίων είναι συνήθως και φθηνής αισθητικής. Η νησιωτική αρχιτεκτονική μπορεί εύκολα να ευτελιστεί με μιμήσεις/απομιμήσεις που εξαντλούνται στην απλή αναπαραγωγή αισθητικών προτύπων (λιθοδομή, τσιμεντοκονία κλπ), ικανοποιώντας μάλιστα και τον πελάτη.

Ωστόσο λόγω κρίσης η διεθνής τάση είναι "back to the basics" με εστίαση στη λειτουργικότητα, στις κατασκευαστικές λεπτομέρειες, το συντακτικό δηλαδή του μοντέρνου κινήματος. Ας ξαναθυμηθούμε τον Άρη Κωνσταντινίδη.

Link to comment
Share on other sites

πέραν της αισθητικής κριτικής (δεν με χαλάει, not bad ως interesting που θα έλεγαν και οι εγγλέζοι)

όντως είναι μινιμαλιστικό στις φόρμες όχι όμως στα μεγέθη οπότε χάνεται για μένα το ενδιαφέρον

και όντως υπάγεται στις αναζητήσεις του "μοντέρνου κινήματος"

αλλά τελικά μένει "αδιάφορο"

και

πολύ άσπρο

 

υπάρχει ένα βασικό λάθος στο ρεπορτάζ (καλά δεν περιμέναμε και τίποτα σωστό από δημοσιογράφο του συγκροτήματος)

στο οποίο τσιμπήσατε

10 μύρια έκανε το οικόπεδο των 50 acre (200 στρέμματα) όπως σαφώς αναγράφεται στο link του Ghostrider

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.