Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος: Έρχονται οι πρώτες δημοπρατήσεις


Engineer

Recommended Posts

Μετά τον ανασχηματισμό της Παρασκευής ο αν.Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μπορεί να συνεχίσει τις προσπαθειες για να ξεκινήσουν οι δημοπρατήσεις του πρώτου Δυτικού Τμήματος της Ολυμπίας Οδού από την Πάτρα μέχρι τον Πύργος.

 

Μπορεί το επίσημο χρονοδιάγραμμα να μην τηρήθηκε (μιλούσε για διαγωνισμούς που θα ξεκινούσαν τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου) λόγω των δραματικών πολιτικών εξελίξεων, τώρα όμως ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να ξεκινήσουν.

 

Όπως όλα δείχνουν το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιευθούν οι προκηρύξεις των διαγωνισμών που θα χρειαστούν περίπου 3,5 χρόνια για να ολοκληρωθούν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ypodomes.com οι δημοπρατήσεις θα ξεκινούν από τον Πύργο προς την Πάτρα.

 

Με βάση την εμπειρία της διαγωνιστικής περιόδου στην Ελλάδα ειδικά σε επίπεδο μεγάλων έργων και με δεδομένο ότι οι προκηρύξεις θα ξεκινήσουν μέσα το καλοκαίρι και οι διαγωνισμοί θα ξεκινήσουν νωρίς το Φθινόπωρο τα έργα κατ` εκτίμηση θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2016. Επίσης μην ξεχναμε πως τα μεγάλα έργα με χρηματοδότηση ΣΕΣ 2014-2020 όπως έχει αναφέρει σε ρεπορτάζ το ypodomes.com θα κλειδώσουν προς το τέλος του έτους

 

Αυτό φυσικά με την αίρεση ότι δεν θα έχουμε ενστάσεις επί ενστάσεων που θα καθυστερήσουν τους διαγωνισμούς. Τα 3,5 χρόνια ανά εργολαβία μας οδηγούν σε ολοκλήρωση το 2020 το νωρίτερο καθώς στην ελληνική πραγματικότητα των έργων το ποσοστό που ολοκληρώνεται στην ώρα τους είναι σχεδόν μηδενικό.

 

Το έργο του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος είναι ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη μάχη του Υπουργείου Υποδομών για να επανέλθουν τα μεγάλα έργα στην πρώτη γραμμή. Όπως όλα δείχνουν μετα το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν σιγά-σιγά τα έργα με χρηματοδότηση από το ΣΕΣ 2014-2020.

 

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΧΑΡΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΓΙΑ

Σχετικά με το αίτημα που υπάρχει από τοπικούς φορείς της Αχαϊας για αλλαγή χάραξης στην Κάτω Αχαγια το ΥΠΟΜΕΔΙ εξετάζει τη δυνατότητα όμως υπάρχουν λίγες πιθανότητες να δούμε κάτι τέτοιο να συμβαίνει λόγω και της στενότητας του χρόνου μιας και ενδεχόμενη αλλαγή χάραξης θα σήμαινε νέες μελέτες, απαλλοτριώσεις, περιβαλλοντικούς όρους κλπ.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.