Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέες ρυθμίσεις και επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ)


Engineer

Recommended Posts

Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία οι περισσότεροι μην πω όλοι οι μηχανικοι να μην μπορουν (και δικαιολογημένα) να υπολογίζουν τις εισφορές τους. Απο την αλλα οταν ρωτάς στο ταμείο δεν ξερουν επίσης και σε παραπέμπουν στο ειδοποιητήριο!!! Αφου ακομη δεν τους εχουμε παρει με τις πέτρες καλα να πάθουμε...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3986/2011

 

Άρθρο 44

Λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις

 

15.α) Οι ασφαλισμένοι στον κλάδο κύριας ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α.) – Τομέας Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.), Τομέας Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών (Τ.Σ.Α.Υ.), Τομέας Ασφάλισης Νομικών (Τ.Α.Ν.) – που έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο από 1.1.1993 και εφεξής, και ασφαλίζονται στους ανωτέρω Τομείς ως ελεύθεροι επαγγελματίες, κατά την πρώτη υπαγωγή τους στην ασφάλιση των Τομέων κατατάσσονται στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία, όπως αυτή προβλέπεται από το π.δ. 124/1993 (Α΄ 54) και την υποπερίπτωση αα΄ της περίπτωσης β΄ της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 3518/2006 (Α΄ 272), το π.δ. 126/1993 (Α΄ 54) και το π.δ. 125/1993 (Α΄ 54), και μετατάσσονται στις επόμενες κατηγορίες ανά τριετία, και πάντα την 1η του έτους του επόμενου εκείνου στο οποίο συμπληρώθηκε η τριετία.

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω θεωρώ ότι δεν μπορεί να ισχύει το πινακάκι με την 1η ασφαλιστική κατηγορία για άνω και κάτω πενταετίας γιατί η αλλαγή κατηγορίας γίνεται πλέον ανά τρία χρόνια. Οπότε πιστεύω ότι πιο σωστό είναι το παρακάτω πινακάκι που αλλάζει κατηγορία ανά 3 χρόνια και έχει δύο υποκατηγορίες στην 2η για αυτούς που είναι άνω και κάτω πενταετίας 

 

Υ.Γ. ελπίζω - εύχομαι να έχω δίκιο και να πληρώνουν 230 ευρώ το μήνα όσοι έχουν την ειδική προσαύξηση και 172 ευρώ όσοι δεν την έχουν. Αυτό όντως θα ήταν πολύ σημαντική βοήθεια!!!

post-6641-0-52294800-1437637953_thumb.jpg

Edited by zio7
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε εσυ πλήρωσες τη 2η ασφαλιστική κατηγορια με τις νέες τιμές χωρίς φυσικά την ειδική προσυαξηση. Το ποσό που πλήρωσες είναι (423,1-102,32)*6.

Εξηγω για να καταλαβαίνουν όλοι την πράξη. Τα 423,1€ είναι οι αυξημένες εισφορές της 2ης κατηγορίας με την ειδική προσαυξηση. Επειδή δεν την έχεις αυτήν αφαιρούνται απο το πλήρες ποσό τα 102,32 μηνιαίως που αντιστοιχούν σε αυτήν.

Απλά ο παρακάτω ο πίνακας που κυκλοφορεί απο το 2011 δεν περιέχει την μετα (πολύ πονηρα φτιαγμένη) νέα 1η ασφαλιστική κατηγορία άνω 5ετίας... Ο λόγος που έγινε αυτή η κατηγορία είναι προφανής...για να πληρώνουμε περισσότερα :sad: ...

 

 

Γιατί να φτιάξανε άραγε τέτοια κατηγορία (1η άνω 5αετίας) ?

Κοίτα ποσοστά επί του βασικού !!

Ή είχαν στο μυαλό τους ότι κάποια στιγμή θα επιχειρούσαν να περάσουν την ειδική προσαύξηση σε όλους με αυτό το τρικ ή θέλανε να πιάσουν τους απολυμένους μισθωτούς που συνέχισαν ως ελεύθεροι ?

Ομολογώ πώς δεν καταλαβαίνω, που λεει και ο Καψής.

Link to comment
Share on other sites

Πριν την επιλογή δύο κατώτερων κατηγοριών ποιος μπορούσε να μπει στην 1η ασφαλιστική κατηγορία άνω πενταετίας? Αφού στην 1η κατηγορία μπαίναμε μόλις γινότανε η εγγραφή μας στο ΤΕΕ. 

Link to comment
Share on other sites

Πριν την επιλογή δύο κατώτερων κατηγοριών ποιος μπορούσε να μπει στην 1η ασφαλιστική κατηγορία άνω πενταετίας? Αφού στην 1η κατηγορία μπαίναμε μόλις γινότανε η εγγραφή μας στο ΤΕΕ. 

 

Θεωρητικά έμπαινες αν ήσουν πάνω από 35 χρονών... Πολύ σπάνιο, αλλά υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά από όσα γράφετε καταλαβαίνω τα εξής, ως προς τον τρόπο αλλαγής κατηγορίας:

  • Την πρώτη πενταετία (και όχι τριετία) στο επάγγελμα είσαι στην 1η κατηγορία.
  • Μετά ανά τριετία ανεβαίνεις κατηγορία, 5-8, 8-11, κ.ο.κ.
  • Μπορείς να μείνεις για πάντα στην 3η, ας περάσεις τα 11 έτη (μόνο προαιρετικά πας στην 4η+).

Αν επιλέξεις να πας σε μεγαλύτερη μετά τα 11 θα πάρεις μεγαλύτερη σύνταξη; Ενώ αν ενταχθείς στη ρύθμιση για τα έτη 2015-2016 θα πάρεις μακρύτερη;

 

Υ.Γ. μικρότερη ήθελα να πω :)

Link to comment
Share on other sites

Που λεει ότι μένεις για πάντα στη 3η? Δεν ισχύει αυτό... καθε τρια χρόνια ανεβαίνεις τον ανήφορο υποχρεωτικά... μέχρι την 15η.... (καλά 15*3=45... καλά κρασιά!) 

Επίσης η πρώτη πενταετία έχει έκπτωση ΔΕΝ είναι ξεχωριστή κατηγορία.

Edited by slammer
Link to comment
Share on other sites

Μια τρύπα στο νερό! Αν δεν καταφέρεις να πληρώσεις επιστρέφεις στο προηγούμενο καθεστώς! Και ολα αυτα για ενα έτος! Ο κλάδος ισοπεδωνεται στοχευμένα και σχεδιαζμενα! Ο αγωνιστικοτατος κ σπιρτζης συνεχίζει να δίνει και αυτος τις "μαχες" του απο το "οχυρό" του!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.