Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άσφαλτος από ανακυκλωμένο πλαστικό στην Ολλανδία


Engineer

Recommended Posts

Η Ολλανδία βρίσκεται πολύ κοντά στο να γίνει η πρώτη χώρα του κόσμου που θα αντικαταστήσει την άσφαλτο των δρόμων με ανακυκλωμένο πλαστικό.

 

Το δημοτικό συμβούλιο του Ρόντερνταμ ανακοίνωσε ότι εξετάζει την εφαρμογή ενός πιλοτικού σχεδίου ασφαλτόστρωσης σε συνεργασία με την εταιρεία VolkerWessels.

 

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι η «πράσινη» εναλλακτική του ανακυκλωμένου πλαστικού έχει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως τη μικρότερη ανάγκη συντήρησης και τη μεγαλύτερη αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες από -40 έως 80 βαθμούς Κελσίου.

 

Ένα άλλο μεγάλο πρακτικό πλεονέκτημα είναι ότι η εφαρμογή ανακυκλωμένου πλαστικού στους δρόμους γίνεται σε υποπολλαπλάσιο χρόνο σε σχέση με τη συμβατική άσφαλτο, ενώ ο χρόνος ζωής του πλαστικού είναι τρεις φορές μεγαλύτερος.

Η νέα αυτή μέθοδος παράλληλα προσφέρει λύσεις για σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως την ανησυχητική συσσώρευση τόνων πλαστικών απορριμμάτων τόσο στην ξηρά όσο και στους ωκεανούς.

 

Επίσης, βοηθάει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς η συμβατική άσφαλτος είναι υπεύθυνη για 1,6 τόνους εκπομπών ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου δύο τοις εκατό όλων εκπομπών που σχετίζονται με τις μεταφορές.

Εάν το σχέδιο περάσει από το δημοτικό συμβούλιο και ακολουθήσει το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, οι πρώτοι δρόμοι με ανακυκλωμένο πλαστικό θα είναι διαθέσιμοι στο Ρότερνταμ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

 

«Το πλαστικό προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις σύγχρονες μεθόδους οδοποιίας, τόσο στην τοποθέτηση στους δρόμους όσο και στη συντήρησή τους», δήλωσε ο Ρολφ Μαρς, διευθυντής του αρμοδίου τμήματος της αναδόχου εταιρείας.

«Το Ρότερνταμ είναι μία ιδιαίτερα καινοτόμος πόλη και έχει υποδεχθεί με ενθουσιασμό την ιδέα μας, καθώς ταιριάζει πολύ στην πολιτική βιωσιμότητας που ακολουθεί το συμβούλιο», πρόσθεσε.

 

Πηγή: http://www.naftempor...lomeno-plastiko

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ταυτόχρονα επιδοτείται!!!!! Στην Ελλάδα δεν επιτρέψαμε ποτέ τα παρακάτω

 

α) Ανακυκλωμένο γυαλί

β) Μεταλλικές ινες απο την ανακύκλωση των ελαστικών (radial).

 

Υπάρχει ξέρετε οι συντεχνία των ασφαλτάδων και των λατομείων. Πόσοι βέβαια έχουν σήμανση είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.

 

Πολλές πονεμένες ιστορίες αγαπητό Ρόντερνταμ

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Εδώ παραλίγο να τινάξουμε τη χώρα στον αέρα για να αλλάξουμε το Κώδικα της Διαπλεκόμενης Δικονομίας και ένα σωρό άλλα πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει χρόνια πριν κ. Ροδόπουλε με το ανακυκλωμένο γυαλί θα ασχοληθούμε...Ο Σπίρτζης αντί να ασχοληθεί με τα δεκάδες εργοτάξια που βαλτώνουν μέρα με τη μέρα σε όλη τη χώρα και χιλιάδες συνάδελφοι οδηγούνται στην ανεργία ασχολείται με τις συχνότητες....!!!!!! Ούτε με 15 μνημόνια δε θα ξεβρομίσουμε από δ΄αυτούς!!!

  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καινοτομία!!! Μια λέξη που στην Ελλάδα σιχένεται ο νομοθέτης. Ο λόγος? Διότι οι διαπλεκόμενοι που εκπροσωπεί, δεν το σκέφτηκαν πρώτοι ώστε να καπαρώσουν πρώτοι τις δουλειές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.