Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενημέρωση από την Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών


SynelefsiMixanikon

Recommended Posts

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%ae-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%84/

 

Ενημέρωση από την παρέμβασή μας στο ΕΤΑΑ την Τετάρτη 08/06/16

 

Στη συνεδρίαση της 8/6 του ΔΣ του ΕΤΑΑ, η ΑΣΜ και εκπρόσωποι της Διοικούσας του ΤΕΕ ζητήσαμε να παρέμβουμε. Μας ενημέρωσαν ότι συζητούσαν το PSI και μας ζήτησαν να περιμένουμε.

 

Λίγο αργότερα μας κάλεσαν και αφού μας ενημέρωσαν ότι κατοχύρωσαν σε νομικό γραφείο τη διεκδίκηση των χρημάτων που χάθηκαν από το PSI, ζήτησαν να τοποθετηθούμε.

 

Τοποθετήθηκαν πρώτα οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ και με επιχειρήματα ζήτησαν από το ΕΤΑΑ να αποδεχθεί την πρόταση της Διοικούσας του ΤΕΕ. Επίσης, εκτός των άλλων ανέφεραν ότι αναμένουν από τα μέλη του ΤΕΕ που βρίσκονται στο ΔΣ ΕΤΑΑ να σεβαστούν την ομόφωνη απόφαση του ΤΕΕ. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε η ΑΣΜ. Πολλοί συνάδελφοι τόνισαν ότι η υιοθέτηση της απόφασης της Διοικούσας του ΤΕΕ από το ΕΤΑΑ είναι απαίτηση των μηχανικών.

 

Ο κ. Πλιάκης, ως πρόεδρος του ΕΤΑΑ, δήλωσε ότι περιμένει εισήγηση από το ΤΣΜΕΔΕ … Το οποίο ΤΣΜΕΔΕ περιμένει στοιχεία από την υπηρεσία εισφορών του … Η οποία υπηρεσία εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ λαμβάνει εντολές από το ΕΤΑΑ.… (Μάλιστα, κάποια από τα στοιχεία που ζητά ο κ. Μακέδος του δηλώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία ότι σβήστηκαν γιατί δε χωρούσαν στον σκληρό της δίσκο !!). Επιπλέον οι κύριοι Πλιάκης και Μακέδος έθεσαν ως νέο προαπαιτούμενο για να αποφασίσουν ο,τιδήποτε το αποτέλεσμα της συνάντησης του ΤΕΕ με το Υπουργείο Εργασίας (κ. Πετρόπουλο), η οποία έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τετάρτη 15/6.

 

Πολλοί συνάδελφοι με επιχειρήματα τόνισαν ότι οι προϋποθέσεις που θέτει το ΕΤΑΑ είναι παρελκυστικές, ενώ η υιοθέτηση της πρότασης μας βασίζεται στο δίκαιο του αιτήματος. Η πρότασή μας ήταν σαφής, να κατέβουν τα ειδοποιητήρια από την ιστοσελίδα του ΤΣΜΕΔΕ. Εκτός από τα λάθη που ο ίδιος ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ κ. Μακέδος παραδέχθηκε, υπάρχουν και άλλα ζητήματα πιο σοβαρά (οι αυξημένες εισφορές, η χρέωση ΟΑΕΔ, τα αναδρομικά 2011-2014 που θα χρεωθούν στα επόμενα εξάμηνα). Ακολούθησε ανταλλαγή επιχειρημάτων. Ο κ. Πλιάκης και ο κ. Μακέδος παρέμειναν ανυποχώρητοι.

 

Οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ αποχώρησαν, ενώ η ΑΣΜ επέμενε με επιχειρήματα στο εύλογο και δίκαιο της απαίτησης.

Ο κ. Μούζιος αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε καταθέσει στο ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ τη Δευτέρα και δεν έγινε αποδεκτή και πρότεινε να συζητηθεί αυτή η πρόταση, αλλά και να δοθεί 3μηνη παράταση για την καταβολή των εισφορών, όπως είχε δοθεί στους δικηγόρους νωρίτερα στο ίδιο συμβούλιο, μετά από αίτημα του εκπροσώπου τους.

Αφού τοποθετήθηκαν και οι μηχανικοί – μέλη του ΔΣ του ΕΤΑΑ – και η εκπρόσωπος των συμβολαιογράφων, μας ζήτησαν να αποχωρήσουμε από την αίθουσα για να συζητήσουν την πρόταση του κ. Μούζιου και τη δική μας, το οποίο πράξαμε προκειμένου να μη διαλυθεί το ΔΣ όπως μας τόνισαν. Να σημειώσουμε εδώ ότι μέρος των επιχειρημάτων τους παρέμεινε η αναμονή εισήγησης από το ΤΣΜΕΔΕ και ότι η ημερήσια διάταξη του ΔΣ δεν περιλάμβανε το θέμα των εισφορών των μηχανικών, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται από μέλη του ΔΣ ΕΤΑΑ η εγκυρότητα της όποιας απόφασής τους.

 

Αφού συσκέφθηκαν, ο κ. Μακέδος μας ενημέρωσε ότι η πρόταση απορρίφθηκε και αντί αυτής θα ανέβαζαν στο site του ΤΣΜΕΔΕ ένα «βελτιωμένο» μήνυμα που αφορά την εκκρεμότητα με τα λάθη στα ειδοποιητήρια σε αντικατάσταση του προηγούμενου (το οποίο και έχει ήδη ανέβει). Όσο για την τρίμηνη παράταση στην καταβολή των εισφορών, επικαλέστηκαν ότι θα πρέπει να πάρει απόφαση και να την εισηγηθεί πρώτα το ΤΣΜΕΔΕ.

 

Οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι, αφού συζητήσαμε την πρόταση του ΔΣ του ΕΤΑΑ, αποφασίσαμε ότι δεν την αποδεχόμαστε και επιστρέψαμε στην αίθουσα του ΔΣ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην αίθουσα, και αφού ενημερώσαμε ότι δεν μας ικανοποιεί η απόφαση του ΔΣ ΕΤΑΑ, ο κ. Πλιάκης κήρυξε τη διακοπή των εργασιών του ΔΣ.

Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%ba-%cf%8c%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b1-136-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-1500-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b5-%cf%84%cf%83%ce%bc/

 

Όλοι κ όλες τη Δευτέρα 13/6 στις 15:00 στη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ (Π.Π.Γερμανού 3-5, πλατεία Κλαυθμώνος) και την Τετάρτη 15/6 στις 15:00 στο ΕΤΑΑ (Μάρνη 22)

 

Για άλλη μια φορά την εβδομάδα που πέρασε, οι Διοικήσεις του ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΤΑΑ μας βρήκαν μπροστά τους.

 

Με παρεμβάσεις μας στο ΤΣΜΕΔΕ και στο ΕΤΑΑ ζητήσαμε να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις του ΤΕΕ, ενός θεσμικού οργάνου.

 

Τους δώσαμε επιχειρήματα για το εύλογο και δίκαιο του αιτήματος μας, τους προτείναμε ως εναλλακτική πρόταση να κατεβάσουν τα ειδοποιητήρια μέχρι τη διευθέτηση του ζητήματος.

 

Οι πρόεδροι και οι πλειοψηφίες από τις Διοικήσεις, τόσο του ΤΣΜΕΔΕ όσο και του ΕΤΑΑ, και αυτή τη φορά θέλησαν να υπεκφύγουν, επικαλούμενες εκ νέου τους ίδιους αστήρικτους λόγους. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Προέβαλαν και ένα νέο προαπαιτούμενο, τη συνάντηση του ΤΕΕ με τον κ. Πετρόπουλο στις 15/6.

 

Είναι πλέον φανερό ότι η στάση τους αυτή είναι προσχεδιασμένη. Ελπίζουν προφανώς στην κόπωσή μας και στη φθορά της αγωνιστικής μας διάθεσης.

 

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

 

Το έχουμε ξαναπεί. Δεν θα υποχωρήσουμε. Δε μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Δύναμή μας το δίκαιο του αγώνα. Δε θα σταματήσουμε να τους λέμε ότι η πραγματικότητα που βιώνουμε απαιτεί από αυτούς μια ξεκάθαρη απάντηση ή την έντιμη στάση της παραίτησης.

 

Μέχρι να τη λάβουμε θα εξακολουθήσουμε να υλοποιούμε τις συλλογικές μας αποφάσεις. Για μας αυτό είναι μια πρώτη νίκη. Είμαστε σίγουροι ότι θα έρθουν και οι επόμενες.

 

Καλούμε:

 

σε νέα μαζική και δυναμική παρέμβαση στη Διοικούσα του ΤΣΜΕΔΕ τη Δευτέρα 13/06 στις 15:00, ώστε να πιέσουμε να εκδοθεί εισήγηση προς το ΕΤΑΑ σύμφωνη με την ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας του ΤΕΕ και

 

την Τετάρτη 15/6 στις 15:00 στο ΕΤΑΑ όπου θα απαιτήσουμε να αποδεχθούν και να υλοποιήσουν την ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας του ΤΕΕ.

Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%ae-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%84-2/

 

Ενημέρωση από την παρέμβασή μας στο ΕΤΑΑ, την Τετάρτη 15/06/16

 

Κατά την παρέμβασή μας ο κ. Πλιάκης μας ενημέρωσε ότι αποφασίστηκε να δοθεί τρίμηνη παράταση για την είσπραξη των εισφορών του α΄ εξαμήνου 2016.
 

Τοποθετήθηκε αρχικά ο Γιάννης Πάνου, μέλος της Διοικούσας του ΤΕΕ, ενημερώνοντας σχετικά με τη συνάντηση του ΤΕΕ με τον υφυπουργό κ. Πετρόπουλο, στην οποία τέθηκαν τα θέματα των αναδρομικών, του ΟΑΕΔ, της ειδικής προσαύξησης, των ρυθμίσεων οφειλών, κ.λ.π. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη πρόοδο. Για το θέμα του ΟΑΕΔ υπήρξε η ενημέρωση ότι επεξεργάζονται νομοθετική ρύθμιση, κάτι που ακούμε πολύ καιρό βέβαια, για το θέμα της ειδικής προσαύξησης απαντήθηκε ότι έγινε κατανοητό και θα το κοιτάξουν, δε φάνηκε να το έχουν υπόψιν τους, και θα συζητηθούν τα υπόλοιπα θέματα, εκτός του θέματος των αναδρομικών, που δε φάνηκε να υπάρχει περιθώριο να λυθεί νομοθετικά.

 

Στη συνέχεια ο Γιάννης Πάνου παρουσίασε μια προσωπική του πρόταση, που θα εισηγηθεί στη ΔΕ του ΤΕΕ αύριο, για την ανάγκη επεξεργασίας συγκεκριμένης εισήγησης, νομοτεχνικά τεκμηριωμένης, που να προταθεί ομόφωνα από τους φορείς των μηχανικών και να προτείνει μέτρα προστασίας των μηχανικών. Για να γίνει αυτό πρέπει να δημιουργηθεί μια επιτροπή από εκπροσώπους του ΤΕΕ, του ΤΣΜΕΔΕ, του ΕΤΑΑ και πιθανόν και εκπροσώπους των άλλων κλάδων. Στη συνέχεια ζήτησε την άποψη και τη διαθεσιμότητα για συμμετοχή του ΔΣ του ΕΤΑΑ.

 

Σε αυτή την πρόταση ο κ. Πλιάκης απάντησε με το γνωστό επιχείρημα της περιορισμένης δυνατότητας του ΔΣ να παρέμβει, ως μη συνδικαλιστικός φορέας, επιχείρημα στο οποίο ανταπάντησαν συμμετέχοντες στην ΑΣΜ, αλλά δήλωσε τη διάθεσή του να βοηθήσει με την παροχή στοιχείων και να συζητηθεί το θέμα εφόσον έρθει αντίστοιχη εισήγηση από το ΤΕΕ. Από το υπόλοιπο ΔΣ τοποθετήθηκε μόνο ο κ. Μούζιος, που συμφώνησε με την πρόταση και δήλωσε τη διαθεσιμότητά του για συμμετοχή.

 

Τοποθετήθηκε και συμμετέχοντας στην ΑΣΜ αναφέροντας, για μία ακόμα φορά, τις απόψεις μας για τα θέματα αυτά και ότι από μόνη της η παράταση δε θεωρούμε ότι είναι λύση στα προβλήματά μας.

Τέλος συζητήσαμε για τις επόμενες μέρες και συμφωνήσαμε ότι θεωρούμε σημαντικό να βρεθούν κάποιοι στη ΔΕ του ΤΕΕ την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 16.30 για να ενημερωθούμε για τη συνάντηση με τον Υφυπουργό και για τις επόμενες κινήσεις του ΤΕΕ.

Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%ba-%cf%8c%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b1-199-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-1500-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b5-%cf%84%cf%83%ce%bc/

 

Όλοι κ όλες τη Δευτέρα 19/9 στις 15:00 στη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ (Π.Π.Γερμανού 3-5, πλατεία Κλαυθμώνος)

 

Συμμετέχουμε στην παράσταση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής στη ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ, τη Δευτέρα 19/9 στις 15:00, για τη διεκδίκηση επιστροφής εισφορών της Ειδικής Προσαύξησης και καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν ώστε να πιέσουμε και για τις υπόλοιπες διεκδικήσεις μας (αναδρομικά, ταμείο ανεργίας, κ.λ.π.).

 

13-9-2016_anakoinosi_4347

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bc%ce%b4%cf%85%ce%b4/

 

Ενημέρωση από την παρέμβαση της ΕΜΔΥΔΑΣ και της ΑΣΜ στις 19/9/16 στη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ

 

Πραγματοποιήθηκε στις 19/9/16 παρέμβαση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής και της Ανοικτής Συνέλευσης Μηχανικών στη Συνεδρίαση της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ.
 
Καταρχήν τέθηκε το ζήτημα της επιστροφής των εισφορών της Ειδικής Προσαύξησης των ετών 2007-2015 για τους μετά το ‘93 ασφαλισμένους, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο δεκαετή χρόνο ασφάλισης στον κλάδο της Ειδικής Προσαύξησης. Συμπληρωματικά, να δοθεί η δυνατότητα συμψηφισμού τους με τυχόν οφειλές ή τυχόν αιτήσεις εξαγοράς πλασματικού χρόνου ασφάλισης. Ο πρόεδρος της ΔΕ είπε ότι προσωπικά είναι θετικά προδιατεθειμένος και δεσμεύθηκε να το φέρει ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ τη Δευτέρα 26/9.
 
Σχετικά με τα ειδοποιητήρια του Α’ εξαμήνου 2016 μας ενημέρωσε ότι:
- Μέχρι την άλλη Δευτέρα θα έχουν διορθωθεί (μαζικά) τα ειδοποιητήρια των προ ‘93 ασφαλισμένων ελευθέρων επαγγελματιών (χωρίς τις αυξήσεις μεν αλλά με την εισφορά για τον ΟΑΕΔ 240 €)
 
- Για περιπτώσεις όπως απώλεια ρύθμισης του Ν.4331/2015 λόγω καθυστέρησης πληρωμής κλπ και για τους μετά το 1993 θα πρέπει οι ασφαλισμένοι με επίσκεψη στα κατά τόπους ΤΣΜΕΔΕ να ζητάνε επανεκτύπωση του ειδοποιητηρίου.
 
- Παραμένει η υποχρέωση οφειλής των αναδρομικών υπέρ ΟΑΕΔ, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει η αντίστοιχη παροχή. Μας είπε ότι δεν έχει γίνει τίποτε, ούτε σχετικά με την επαφή με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ούτε σχετικά με τη διεκδίκηση επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
 
- Υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης της εξόφλησης των ειδοποιητηρίων για λίγο. Την Τετάρτη στη συνεδρίαση του ΕΤΑΑ θα συζητηθεί αντίστοιχο αίτημα του κλάδου των Νομικών.
 
Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε βιαστικά καθώς η ΔΕ είχε να συζητήσει τα μεγάλα κόλπα με την Άττικα... Συμφωνήσαμε ότι θα συνεχίσουμε την επόμενη Δευτέρα…
Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα δεν είναι μόνο να δοθεί κι άλλη παράταση (που θα είναι καλοδεχούμενη!!) ...το θέμα θα ήταν να μην πληρωθούν και τα 240 ευρώ μαμησιάτικά για ΟΑΕΔ (από τον οποίο δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ ΩΦΕΛΟΣ)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b1-269-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-1500-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b4/

 

Νέα παρέμβαση τη Δευτέρα 26/9 στις 15:00 στη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ (Π.Π.Γερμανού 3-5, πλατεία Κλαυθμώνος)

 

Συνεχίζουμε μαζί την ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής την παρέμβαση στη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ, τη Δευτέρα 26/9 στις 15:00, για τη διεκδίκηση της επιστροφής των εισφορών της Ειδικής Προσαύξησης.

 

Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν και διεκδικούμε:

  • Επιστροφή των εισφορών της Ειδικής Προσαύξησης
  • Αναβολή της πληρωμής των ειδοποιητηρίων Α’ εξαμήνου 2016
  • Κατάργηση όλων των αναδρομικών αυξήσεων
  • Κατάργηση των εισφορών για ΟΑΕΔ, μέχρι να υπάρξει η αντίστοιχη παροχή
  • Δημοσιοποίηση όλων των αποφάσεων και των πρακτικών της ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ από το 1997 μέχρι σήμερα που αφορούν την τράπεζα Αττικής
  • Δημοσιοποίηση του οικονομικού ισολογισμού του ΤΣΜΕΔΕ

Το δίκαιο των αιτημάτων μας και η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε οι μηχανικοί, υπαγορεύουν τη μαζική παρουσία όλων.

Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.