Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οι 8 μεγαλύτερες εν εξελίξει δημοπρατήσεις υποδομών στην Ελλάδα


Engineer

Recommended Posts

Τα μεγάλα έργα της χώρας, ως ο μεγάλος αιμοδότης του κατασκευαστικού κόσμου το τελευταίο διάστημα έχουν ακόμα πιο κρίσιμο ρόλο. Το ρόλο της συμβολής στην επιστροφή στην ανάπτυξη και την σταθερότητα αλλά και την εξομάλυνση της κατάστασης που επικρατεί στον κατασκευαστικό τομέα που έχει πληγεί όσο λίγοι αυτά τα χρόνια.

 

Οι 8 μεγάλες δημοπρατήσεις πραγματοποιούνται έρχονται σε μία στιγμή που η ανάγκη για ανάπτυξη είναι ακόμα μεγαλύτερη. Το ypodomes.com σας παρουσιάζει τις 8 μεγάλες δημοπρατήσεις, άλλες έχουν ήδη δημοπρατηθεί και άλλες είναι μπροστά μας το επόμενο τρίμηνο:

 

Νο 8: Κατασκευή έργων μεταφοράς-διανομής νερού από Φράγμα Ανάβαλου 25,9εκ.ευρώ: ένα έργο που ήταν απαίτηση της τοπικής κοινωνίας εδώ και χρόνια. Με τα έργα αναμένεται να ξεδιψάσει η Αργολική πεδιάδα. Ημέρα δημοπράτησης 17 Φεβρουαρίου και ανάδοχος τη εταιρεία ΛΑΤΟΜΙΚΗ.

 

Νο 7: Ολοκλήρωση αναβάθμισης ηλεκτροκίνησης σιδηροδρομικού τμήματος Πειραιάς-Αθήνα 28εκ.ευρώ: Το έργο αυτό είναι η συνέχεια της διαλυμένης εργολαβίας που σταμάτησε το 2012. Χρονικά χρειάζεται ένα έτος περίπου για να αποκτήσει ηλεκτροκίνηση το σημαντικότερο ίσως τμήμα του προαστιακού σιδηρόδρομου εντός Αθήνας. Ημέρα δημοπράτησης 10 Φεβρουαρίου που ανέδειξε ανάδοχο την Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ

 

Νο 6: ΒΟΑΚ, αναβάθμιση οδικού τμήματος Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά 47εκ.ευρώ. Το έργο επίσης αποτελεί συνέχεια προηγούμενης εργολαβίας που είχε προβλήματα με κατολισθήσεις. Η διαδικασία ξεκίνησε και προσωρινός ανάδοχος είναι η Κ.Ρούτσης. Ημέρα δημοπράτησης 9 Δεκεμβρίου 2014.

 

Νο 5: Υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας-Αιτωλοακαρνανίας 50εκ.ευρώ. Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία καθώς υπέβαλαν το ενδιαφέρον τους ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ. Με ενδιαφέρον περιμένουμε τη συνέχεια. Ημέρα δημοπράτησης 14 Ιανουαρίου

 

Νο 4: ΒΟΑΚ: Οδικό τμήμα Πάνορμος-Εξάντης 65εκ.ευρώ: Ανήκει στη νέα γενιά έργων ομως η δημοπράτηση έρχεται από το 2014. Αναμένεται η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για να ξεκινήσει το έργο.

 

Νο 3: Σιδηροδρομικό έργο αναβάθμισης τμήματος Ψαθόπυργος-Ρίο 214εκ.ευρώ: Είναι το προτελευταίο τμήμα για να φτάσει ο μοντέρνος σιδηρόδρομος στην πόλη της Πάτρας. Χρονικά απαιτούνται 3 έτη για την ολοκλήρωση που τοποθετείται το 2019. Θα απομένει το τμήμα Ρίο-Λιμάνι Πάτρας. Ημέρα δημοπράτησης 24 Μαρτίου. Προσωρινός ανάδοχος μέσα από μία διαδικασία θρίλερ είναι η ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ.

 

Νο 2: Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος 450εκ.ευρώ: Στη νέα γενιά μεγάλων έργων με παραχώρηση. Η εμπορική του επιτυχία, διασφαλίζει τη συμμετοχή πολλών ενδιαφερόμενων. Η κοινωνία της Σαλαμίνας ωστόσο είναι διχασμένη σε υποστηρικτές και πολέμιους. Ημέρα δημοπράτησης: 23 Ιουνίου.

 

Νο 1: Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελίου Ηράκλειο 800εκ.ευρώ: Το έργο-σημαία για τη νέα γενιά παραχωρήσεων με μεγάλο κόστος κατασκευής. Θεωρητικά θα βοηθήσει στην ανάσταση της κατασκευής στην Κρήτη που εδώ και χρόνια υποφέρει. Υπάρχουν φήμες ότι θα κατέβουν εκτός από Ελληνικές και ξένες εταιρείες από Ευρώπη και Κίνα. Ημέρα δημοπράτησης: 30 Ιουνίου.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.