Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αρτιότητα σε οικισμό προ 23 σε τυφλό οικόπεδο.


Recommended Posts

Υπάρχει ο όρος Τακτοκοποίηση ρε παιδιά σε οικισμός προ του 23 χωρίς εγκεκριμένη ρυμοτομία??? Τα προ του 77 χτίζουν και τυφλά αρκεί να έχουν απόφαση Νομάρχη για μέτρα ασφαλείας...αν λοιπόν χτίζουν τα τυφλά τότε τα όμορα?Τελικά αν το δικό μου είναι αρτιο αλλά το όμορο δεν είναι οικοδομείται στην ουσία υπάρχει κόλημα ή όχι?Γιατί στο ΦΕΚ181Δ δεν αναφέρει πουθενά την οικοδομησιμότητα σε σχέση με τα όμορα.

- Κι άλλη ερώτηση.Δεδομένου ότι στους οικισμούς κάτω των 2000 χωρίς ρυμοτομία επιτρέπεται να κατατμήσω άρτιο οικόπεδο και να δημιουργήσω μη άρτιο οικόπεδο, τότε τί νόημα έχει η τακτοποίηση?

Link to comment
Share on other sites

οι τακτοποιήσεις δεν αφορούν οικισμούς

τα τυφλά σε οικισμους προ του 23 αν προυφίστανται του 81 και είναι αρτια κατα παρέκλιση,οικοδομούνται.

Δίοδο μπορεί να ζητήσει.η οποία όμως μπορεί να είναι η δουλεία η δρόμος(θα αποφασήσει το δικαστήριο)

στους οικισμούς δεν νοιαζόμαστε για τα όμορα αν χτίζουν η όχι-αυτα ισχυουν για πολεοδ σχεδια

Σε κάθε περίπτωση ρωτάτε και την τοπικη πολεοδομία καθόσον δεν χάνετε τίποτε και είναι υποχρεωμένη να σας πη

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα,

Οικόπεδο σε οριοθετημένο οικισμό προ του '23 προέκυψε από κατάτμηση το '71. Στο αρχικό συμβόλαιο του '19 αναφέρεται ότι συνορεύει με δρόμο αλλά σε μεταβίβαση του '39 και στην κατάτμηση του '71, που ανέφερα παραπάνω, ο δρόμος δεν αναφέρεται. Με βεβαίωση του Δημάρχου ότι το οικόπεδο έχει πρόσωπο σε δρόμο λύνεται το θέμα του προσώπου?Η πολεοδομία θα το θεωρήσει ως άρτιο κατά παρέκκλιση και οικοδομήσιμο?Αν επικαλεσθεί χρησικτησία για το κομμάτι που εφάπτεται του δρόμου και κάνει συμβόλαιο συνένωσης, ισχύει η αρτιότητα κατά παρέκκλιση?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι γιατί έχω μπερδευτεί εντελώς: Σε οικισμό προ του 23 έχω οικόπεδο το οποίο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Σε όλη την πάνω πλευρά του οικοπέδου περνάει κοινοτικό μονοπάτι. Αν εγώ κάνω κατάτμηση, το κοινοτικό μονοπάτι αποτελεί πρόσωπο? Και αν ναι, τώρα έχει πλάτος 1,5μ, θα πρέπει να έχει πλάτος 4μ?

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του ΠΔ /2-3-81 ΦΕΚ 138 Δ άρτια (στον κανόνα) και οικοδομήσιμα θεωρούνται τα οικόπεδα που έχουν επιφάνεια τουλάχιστον 2.000 τ.μ. και πρόσωπο σε υφιστάμενο κοινόχρηστο χώρο.Τα 4μ. πλάτος με παραχώρηση λωρίδας σε κοινή χρήση όπου αυτο υπολείπεται ισχύει σε οριοθετημένους οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Εγω αντιμετωπίζω το εξής θέμα:

 

Σε οικισμό προ 1923 χωρίς σχέδιο θέλω να προβώ σε τακτοποιηση αυθαιρέτου κ μετά σε άδεια αποπεράτωσης κ προσθήκης κλιμακοστασίου! Το δικό μου οικόπεδο περιγράφεται ώς εχει σε 2πλη αποδοχή κληρονομιάς το 2001 κ αναφερεται ότι είναι ετσι απο την περιοδο της τουρκοκρατίας! 

Το πρόβλημά μου είναι πως ένας απο τους όμορους είναι τυφλός? Πως μπορώ να προχωρήσω εγώ σε αυτή την περίπτωση?

Τακτοποίηση δεν μπορεί να γίνει? 

Μπορώ να αιτηθώ πρωτόκολλο αδυνάτου τακτοποίησης του ομόρου ώστε να προχωρήσω εγώ στην άδεια ? 

Link to comment
Share on other sites

Εσύ ασχολείσαι με το δικό σου οικόπεδο και όχι με οικόπεδο του γείτονα.

Η υπαγωγή στο ν. 4178/13 ως προς τι σχετίζεται με το ερώτημα που κάνεις?

Αν θες κάνε ένα ποιο συγκεκριμένο ερώτημα και καλύτερα να το θέσεις στο σωστό νήμα περί αυθαιρέτων.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι οτι πέρα απο την ενταξη στα αυθαίρετα θέλω να εκδόσω άδεια αποπεράτωσης κ άδεια προσθήκης εξωτερικού κλιμακοστασίου!

 

Με την τακτοποίηση των αυθαιρέτων δεν έχω κανένα θέμα αλλά για να προχωρήσω στην άδεια πρέπει να εμφανίσω τοπογραφικό όπως σε κάθε έγκριση κ άδεια δόμησης...

Κ με το τυφλό δίπλα δε νομίζω εγκριθεί!

Link to comment
Share on other sites

Το άρθρο 7 παρ 7 του ΝΟΚ (7. Δεν επιτρέπεται η δόμηση ακόμη και σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, έστω και κατά το Αρθ-25 του Ν-1337/83 όπως εκάστοτε ισχύει, αν για οποιονδήποτε λόγο απαιτείται τακτοποίηση των γειτονικών του οικοπέδων και κατά την κρίση της πολεοδομικής υπηρεσίας, η δόμηση θα παρεμποδίσει ή θα δυσχεράνει με οποιονδήποτε τρόπο την τακτοποίηση)   στην οποίο υποθέτω ότι αναφέρεσαι δεν έχει ισχύ στους οικισμούς χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό παρά μόνο σε εντός σχεδίου. Οπότε δε σε ενδιαφέρει το οικόπεδο που δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο. Αν το δικό σου έχει και πληροί την αρτιότητα κατά παρέκκλιση ή κατά κανόνα μπορείς να οικοδομήσεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.