Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΙΚΑ σε Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας


komit

Recommended Posts

Ο πίν.3 δεν απασχολούσε την Υδομ κατά την έκδοση της εεμκ, οπότε λογικό που δεν ζητήθηκε.

Καλύτερα πήγαινε με το έντυπο της εεμκ και τον πίν.3 από το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ να δεις τι τρέχει. Μπορεί λόγω φόρτου εργασίας απλά να μην προλάβαν να ασχοληθούνε.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 153
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν ξέρω τι συμφωνία έχεις κάνει με τον ιδιοκτήτη, αν δεν έχεις εμπειρία από άνοιγμα καρτέλας ΙΚΑ, συμπλήρωση ΑΠΔ κλπ γνώμη μου είναι να μην ασχοληθείς γιατί έχει αρκετό τρέξιμο.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι παρών τη μέρα που θα ανοιχτεί η καρτέλα μαζί με τον ιδιοκτήτη ή τον λογιστή του, να έχεις μαζί το έντυπο της εεμκ + την τ.ε. + τον πιν.3 γιατί συνήθως ρωτάνε πως προκύψαν τα ένσημα και ίσως θέλουν να βάλουν μερικά ακόμα.

 

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Έχω κάνει κάποιες φορές το άνοιγμα της καρτέλας. Από εκεί και μετά όμως αναλάμβανε ο λογιστής του πελάτη.

Η απορία μου πιο πολύ είναι αν πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξει η καρτέλα ή όχι... Μίλησα και με το ΙΚΑ και με ενημέρωσαν ότι κανονικά γίνεται υπηρεσιακά η ενημέρωση για την ΕΕΜΚ, αλλά δεν χρειάζεται να σε ενημερώσουμε εμείς... :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Η  Ε.Ε.Μ.Κ υποχρεωτικά από την ΥΔΟΜ κοινοποιείται στο ΙΚΑ

οπότε  ο προσωπικά ιδιοκτήτης υποχρεούται να προβεί σε καταγραφή του έργου (αν δεν το κάνει "έχουσιν γνώσιν οι φύλακες" του ΙΚΑ -κάποια στιγμή θα κάνουν την αυτοψία τους και θα του χρεώσουν ένσημα και προσαυξήσεις!)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

 

Αν εννοείς από την παραπομπή στα downloads:
Στην πρώτη επίσκεψη θα κάνεις την απογραφή: άρα μεταξύ αυτών που αναφέρονται στο "0" και τα 1 / 2.1 / 2.2 / 3 / 7 / 8 (αν δεν αναφέρονται στο "0")
Δηλαδή συνολικά: Φωτοτυπία συμβολαίου ιδιοκτησίας οικοπέδου ακινήτου, φωτοτυπία ΑΔΤ και αποδεικτικό ΑΦΜ, Αίτηση Δήλωση Απογραφής Νέου Έργου από ΙΚΑ, Εξουσιοδότηση αίτησης – δήλωσης απογραφής στο ΙΚΑ 1_3, Εξουσιοδότηση κατάθεσης και πληρωμής της ΑΠΔ στο ΙΚΑ 2_3, Ατομική Σύμβαση, Πίνακας 3 Φ.Ε.Κ. 3480_23.12.2014 και Τεχνική Έκθεση I.K.A 
 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τι γίνεται στην περιπτωση ΕΕΜΚ (πχ για αυτόνομο σύστημα θέρμανσης) που δεν προβλέπονται οικομικά ένσημα σύμφωνα με τον πίνακα 3;

Πρέπει να γίνει κανονικά ή απογραφηή του έργου στο ΙΚΑ;

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
On 7/1/2019 at 1:38 ΜΜ, tsigalkos said:

Τι γίνεται στην περιπτωση ΕΕΜΚ (πχ για αυτόνομο σύστημα θέρμανσης) που δεν προβλέπονται οικομικά ένσημα σύμφωνα με τον πίνακα 3;

Πρέπει να γίνει κανονικά ή απογραφηή του έργου στο ΙΚΑ;

Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη: με τη χορήγηση ΕΕΔΜΚ, αμελητί απογραφή στο ΙΚΑ (όποια εργασία κι αν αφορά αυτή). 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 2/10/2018 at 12:29 ΜΜ, kapas2004 said:

Καλημέρα,

έχουν εκδοθεί εδώ και ένα μήνα άδειες για ΕΕΜΚ για εργασίες εξωτερικής θερμομόνωσης στα πλαίσια του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ'όικον ΙΙ", χωρίς να μου ζητηθεί πίνακας 3 για το ΙΚΑ από την Υπηρεσία Δόμησης.

 Από το ΙΚΑ δεν είχα καμία ενόχληση μέχρι στιγμής.. Απ'όσο γνωρίζω κανονικά υπηρεσιακά στέλνεται η ΕΕΜΚ..

Θα πρέπει να τους ενοχλήσω εγώ; Υπάρχει περίπτωση να μην ασχοληθούν καν; Θα υπάρξουν κυρώσεις αν δεν τους ενημερώσω; Γνωρίζει κάποιος;

 

Δεν ξέρω αν βρήκες την άκρη μέχρι τώρα, απλά παραθέτω το εξής:

Έβγαλα ΕΕΜΚ το Νοέμβριο, ρώτησα στην Πολεοδομία (επειδή δεν είχα ασχοληθεί μέχρι τότε) τι γίνεται με το ΙΚΑ και μου είπε μην αγχώνεσαι, θα στείλει την άδεια η Πολεοδομία στο ΙΚΑ, και θα καλέσουν να κάνεις τον Πιν. 3, και να πληρωθούν τα ένσημα. Εγώ επαναπαύτηκα, εκτέλεσα τις εργασίες (δηλ. δύο θερμοπρόσοψεις για το εξοικονομώ, με δύο ΕΕΜΚ) και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα (Μάρτιος 2019) ήρθε απειλητικό έγγραφο ότι μέσα σε 5 μέρες οφείλει ο ιδιοκτήτης να πάει στο ΙΚΑ κάποια -λίγα-έγγραφα (Τεχνική έκθεση, Πιν. 3, Συμβόλαιο, Ταυτότητα, Απόδειξη ΑΦΜ μέσω λογαριασμού πχ ΔΕΗ, για απόδειξη συγχρόνως και κατοικίας, τιμολόγια, υπεύθυνη δήλωση του γυψοσανιδά για στεγασμένο επάγγελμα και, τέλος το έντυπο απογραφής). Στο ΙΚΑ φυσικά μου είπαν ότι έπρεπε να είχε πάει ο ιδιοκτήτης  πρίν ξεκινήσουν οι εργασίες να ανοίξει καρτέλα στο ΙΚΑ. Το πρόστιμο για κάθε μήνα που άργησε η αναγγελία πριν την έναρξη των εργασιών είναι 0,67%  (θα δηλώσω υπέρ αγνώστων, 21 ευρώ/ ημέρα για τη μία άδεια). Το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη αναγγελία με την προσκομιση τιμολογιων από στεγασμένο επάγγελμα (για τη θερμοπρόσοψη, για τη δεύτερη ΕΕΜΚ) για τη μείωση των ενσήμων, είναι 30%.

Τι έκανες στην περίπτωση σου; Θα ήθελα μία ακόμη άποψη.

Edited by dplitsi
Link to comment
Share on other sites

Καλά σου είπαν δυστυχώς. Οταν γίνονται εργασίες (ακόμη και αυτές που δεν απαιτούν άδεια) ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να πάει στο ΙΚΑ να κάνει απογραφή του έργου πριν την έναρξη και να πληρώσει τα αναλογούντα ένσημα ή να προσκομίσει τα σχετικά τιμολόγια για στεγασμένα επαγγέλματα. Η κοινοποίηση των αδειών από την πολεοδομία στο ΙΚΑ έγινε απλώς για να πιάνει το ΙΚΑ τους μπαταχτσήδες. Οπότε και να θελεις να κάνεις την πάπια να μην μπορείς. Αλλά υπό κανονικές συθήκες δεν περιμένεις να σου στείλουν ραβασάκι, πρέπει να πας εσύ από μόνος σου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.