Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΙΚΑ σε Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας


komit

Recommended Posts

5. Η Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας εγκρίνεται 

σε τέσσερα (4) αντίγραφα. Ένα αντίγραφο του εντύ−

που εξαυτής χορηγείται στον ιδιοκτήτη, το δεύτερο 

αποστέλλεται αμελλητί στο οικείο Ίδρυμα Κοινωνικών 

Ασφαλίσεων−Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών (Ι.Κ.Α.−

Ε.Τ.Α.Μ.), το τρίτο στον οικείο Δήμο και το τέταρτο 

διατηρείται στο αρχείο της αρμόδιας Υ.ΔΟΜ. σε συ−

σχέτιση με τυχόν οικοδομική άδεια ή άδεια δόμησης 

του ακινήτου.

 

Οπότε με βάση το παραπάνω βρήκαν την ΕΕΜΚ και ως οφείλουν απαιτούν απογραφή του έργου και τα ανάλογα ημερομίσθια του πίνακα 3, αφού δεν πρόκειται για έργο με επιφάνειες χώρων.
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 153
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου παυλο...ναι αλλα και υπευθυνη δηλωση οτι δεν εχει εκτελεστει ηδη καμια εργασια? αυτο απαιτειται?

Link to comment
Share on other sites

Δεν το έχω αντιμετωπίσει, αλλά είναι σωστό (με τη λογική του ΙΚΑ) διότι θα πρέπει να ελέγξουν το εκπρόθεσμο της ΑΠΔ και να επιβάλλουν τα αντίστοιχα πρόστιμα. 

Οπότε, ακόμη και αν έχουν γίνει οι εργασίες, αφού το ΙΚΑ δεν είναι εύκολο (λόγω έλλειψης προσωπικού) να έλθει για έλεγχο, δηλώνουμε ότι δεν έχουν γίνει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καθυστερημένα δυστυχώς το είδα. Απο προσωπική εμπειρία λέω σε όλους τους πελάτες το ΙΚΑ αν γίνεται να το κλείνουν το συντομότερον δυνατόν ακόμα και αν δεν έχουν γίνει οι εργασίες εάν έχουν λάβει χαρτί. Αναφέρομαι αποκλειστικά σε περιπτώσεις ΛΙΓΩΝ ενσήμων όπως η περίπτωση που αναφέρεις πχ. περίφραξη στην οποία είθισται τα συνεργεία να μην ζητάνε ένσημα.

 

Σε αρκετές περιοχές το ΙΚΑ έχει μεταφερθεί σε κεντρικές πόλεις, η χαρτούρα που χρειάζεται - σε μερικά ξεκινάνε με μια υπεύθυνη δήλωση και μπορεί να χρειαστεί να πας 5 φορές γιατί δεν φαίνεται κάτι καλά και μήπως το ντινα στην υπογραφή βγαίνει από το σερπαντίνα, και η άδεια μικρής κλίμακας γιατί δεν είναι επικυρωμένη ? και γιατί δεν φοράς το κράνος σου?  - από εξυπηρέτηση που πήγαινα να κάνω βρέθηκα -100 ευρώ σε βενζίνες. 

 

Για 3-8 ένσημα που αρκούν (σε τέτοιες περιπτώσεις) για να είναι καλυμμένος ο πελάτης στο ΙΚΑ και να κλείσει ο φάκελος δεν αξίζει η ταλαιπωρία. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καλημερα! ! ! εχω μια περιπτωση με Α.Μ.Κ περιφραξη κ μεταλλικη περγκολα. Στο ικα μου ειπαν οτι η περιφραξη θα παει με πιν 3 κ υπολογισμο μονο το μπετο.Για την περγκολα μου ειπαν οτι παει με πιν.2.Μπορει καποιος να μου πει πως  υπολογιζω τα ενσημα της περγκολαΣ απο τον πιν 2.Δν θελω να εκτεθω στον πελατη γτ σε μια αλλη περιπτωση με αντικατασταση στεγης παλι με  Μ.Κ αδεια υπολογισα τα ενσημα με πιν 3 ενω κανονικα παει πιν 1 κ απο 5 ενσημα εγειναν 17. και τελος στην περιφραξη δεν κανω κατι με μπετο αφου η Μ.Κ δεν προβλεπει σιναζ κτλ προβλεπει περιφραξη με προχειρη κατασκευη. Αρα τι ενσημα βγαζω και απο εκει.

Edited by Giorgos Chronopoulos
Link to comment
Share on other sites

Για τη στέγη υπάρχει αντίστοιχη κατηγορία εργασίας στον πίνακα 1 στη γραμμή 9 "αντικατάσταση στέγης" και δίνει ημερομίσθια με συντελεστή 27% επί την επιφάνεια χώρων.

Για τον πίνακα 2 που ειπώθηκε, αφορά εστεγασμένα επαγγέλματα. Θα την φτιάξει την πέργκολα κάποιος που ασφαλίζεται στον ΟΑΕΕ και ασφαλίζει το προσωπικό του; (κάτι δηλαδή σαν εταιρία).

Για τα σκυροδέματα που σου είπαν μάλλον εννοούν ότι με κάποιο τρόπο πρέπει να προκύψουν κάποια ημερομίσθια. Οπότε λένε αυτοί, βάλε ένα μικρό όγκο εκσκαφών με τα χέρια και το gross beton (χαμηλότερος συντελεστής) που θα γεμίσεις τους λάκκους που θα μπουν οι σιδεροπάσσαλοι.

Η ΕΕΜΚ δεν προβλέπει μπετόν αλλά στη πράξη θα γεμίσεις με τσιμεντοχάλικο για να σταθούν οι πάσσαλοι και να παραλάβουν δυνάμεις από το συρματόπλεγμα.

Link to comment
Share on other sites

Τόσο η περίφραξη, όσο και η μεταλλική πέργκολα υπάγονται στα "στεγασμένα".

Με προσκόμιση στο ΙΚΑ των αντίστοιχων βεβαιώσεων και τιμολογίων, απαλλάσσεσαι από τα συγκεκριμένα ημερομίσθια.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Προκειμένου να τοποθετήσω στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας στέγαστρα αυτοκινήτων για την προστασία από τις ασθένειες των δένδρων (έχουμε την συναίνεση) μας είπαν στην υπηρεσία δόμησης να εκδώσουμε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας (εργασία 16) δηλαδή τοποθέτηση πέργκολας με προσωρινό σκίαστρο.


1. Μπορούμε να τοποθετήσουμε ξύλινο σκελετό με επικάλυψη πολυκαρβονικό;


2. Αφού η άδεια διαβιβάζεται στο ΙΚΑ απαιτείται να κολλήσουμε ένσημα ή επειδή η κατασκευή είναι "στεγασμένη" θα αποφύγουμε τα ένσημα;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε αναφέρονται στα ''στεγασμένα επαγγέλματα'' αν εννοείς αυτό και οχι αν είναι στεγασμένη κατασκευή.(συγγνώμη αν κατάλαβα λάθος από την διατύπωση σου).Προσκομίζεις βεβαιωση ΟΑΕΕ για το επάγγελμα και τιμολόγιο 

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.