Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παράταση πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα από τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές


Engineer

Recommended Posts

Δεν έχει καταργηθεί το ΠΕΑ στα μισθωτήρια,παραμένει υποχρεωτικό. Καταργήθηκε η υποχρεωτική εισαγωγή των στοιχείων του ΠΕΑ στο μισθωτήριο,ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να έχει ΠΕΑ.

 

Ακριβώς! Είναι κάτι που έχει ξανακάνει το Ελληνικό Δημόσιο. Ψηφίζει ένα νόμο λόγω υποχρέωσης από την ΕΕ και στη συνέχεια τον καταργεί στην πράξη με μία εγκύκλιο, ενώ ο νόμος τυπικά παραμένει σε ισχύ. Είναι το εσωτερικό δούναι-λαβείν που δεν θέλουν να καταργήσουν.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 246
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Eλα όλοι σχεδόν οι άσχετοι με το άθλημα , εγιναν  επιθεωρητές και  καλα , καθότι  απάντησαν σε  σαχλές  ερωτήσεις , και  που τώρα  κοφτονται για τα νόμιμα η όχι πιστοποιητικά....!!!

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ...!!!

  • Upvote 5
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Απο την στιγμή που το υπουργείο "άνοιξε" πάλι το σύστημα το σίγουρο είναι πως το κράτος θα βρει τον τρόπο να....καλύψει τον εαυτό του!.Πιστεύω πως ο συνάδελφος zio7 αλλά και άλλοι συνάδελφοι έχουν κάνει μερικές εύστοχες παρατηρήσεις για το πως μπορεί να γίνει αυτό.

Θα συμφωνήσω και με τους συνάδελφους που υποστηρίζουν πως η μονιμότητα των επιθεωρητών θα κατοχυρωθεί μόνο μέσω των εξετάσεων αλλά προς το παρών θα πρέπει να συμβιβαστούν με το γεγονός οτι μια νέα παράταση εως 31-12-2015 είναι σε ισχύ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Άνοιξε η φόρμα και για ανανέωση σε όσους δεν ήταν ταμειακά ενήμεροι στις 30/6/2015? Τουλάχιστον σε αφήνει να ανεβάσεις το παράβολο, κολλάει κάπου στη συνέχεια η διαδικασία?

Link to comment
Share on other sites

 Zio7 σε αφήνει να ανεβάσεις το παράβολο και να ολοκληρώσεις την διαδικασία αίτησης ανανέωσης . Κάτι που έκανα εγώ την Τρίτη .

Μου εμφανίζει αυτό το μήνυμα :

 Η αίτηση ανανέωσης επιθεωρήσεων Κτιρίων καταχωρήθηκε στις 25/08/2015

Η ισχύς της άδειας θα παραταθεί μόλις ελεγχθεί απο το αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Ενέργειας το διπλότυπο. 

 

Τους πήρα τηλέφωνο στο helpdesk της ΕΥΕΠΕΝ και μου είπανε οτι πρός το παρόν δεν δέχονται ανανεώσεις για όσους δεν έχουν περάσει εξετάσεις. Η απορία μου ήταν εύλογη . Γιατί με αφήσαν να πληρώσω το παράβολο και δεν με αφήνουν να δουλέψω ? Τσεπώσανε το 100αρακι για το τίποτα, γιατί εγώ να δουλέψω δεν μπορώ. Αυτό είναι εξοργιστικό ! Έπρεπε να μας το λέγανε ! 

Έκοψα απο αλλού για να πληρώσω το παράβολο με το σκεπτικό ότι θα μπορέσω να εργαστώ !

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

gianni_k δεν είσαι ο μόνος....

Ταμειακά ενήμερη μέχρι 1-8-15, πλήρωσα, υπέβαλα, το ίδιο μήνυμα στην οθόνη και τα ίδια μου είπαν και εμένα τηλεφωνικά!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υλοποιουνται οι απειλες του Πιου και γελανε και τα πλακακια του σαλονιου του...  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να πάμε στην ΕΥΕΠΕΝ τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη και να απαιτήσουμε με πιο έντονο τρόπο να ανοίξει το σύστημα για όσους πλήρωσαν το παράβολο. Και φυσικά πρέπει να απαιτήσουμε στη συνέχεια και την κατάργηση του παραβόλου. Παίρνοντας τηλέφωνο και παρακαλώντας δεν βγαίνει άκρη. Δυστυχώς μας φθάνουν σε σημείο να καταφεύγουμε σε δυναμικές διαμαρτυρίες με την παρουσία μας στις υπηρεσίες τους και να χάνουμε χρόνο από τη δουλειά μας. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Από τις ενέργειές μας εξαρτάται αν θα έχουν αύριο οι ενεργειακοί επιθεωρητές αυτό το έστω και μικρό εισόδημα από τα ΠΕΑ.

 

Τη Δευτέρα θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω με την ΕΥΕΠΕΝ και αν μου πουν τα ίδια που λέτε θα προσπαθήσω να πάω εκεί να απαιτήσω να ανοίξουν το σύστημα για όσους πλήρωσαν το παράβολο. Θα ενημερώσω τη Δευτέρα το μεσημέρι για το τι πληροφορίες έχω. Καλό θα ήταν πάντως να πάμε στην ΕΥΕΠΕΝ όσο το δυνατόν περισσότεροι. Καλά είναι δυνατόν ρε παιδιά να δέχεστε αδιαμαρτύρητα ενώ πληρώσατε το παράβολο να συνεχίζουν να σας έχουν αποκλεισμένους;

  • Upvote 4
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ρε συ Πανο, αυτο δε δικαιολογει την πιστοποιηση μεσω εξετασεων ομως.

Ουτε κι εγω μπορω να μελετησω στατικα μια 8οροφη οικοδομη, ομως αυτο δε σημαινει πως θα πρεπει να "εκπαιδευτω" απο αστεια ΚΕΚ και να εξεταστω απο το ΤΕΕ για να μου δωθει η δυνατοτητα...

Υπαρχουν και επαγγελματικα δικαιωματα που εξασφαλιζονται με τη ληψη του πτυχιου.

Οπως επισης υπαρχει και η δια βιου μαθηση και εκπαιδευση.

........................

Inzaghi, δεν αμφισβητώ τα επαγγελματικά δικαιώματα που εξασφαλίζονται με τη λήψη του πτυχίου. Αυτό που λέω αφορά τα επιπλέον προσόντα και πιστοποιήσεις που απαιτεί η σημερινή αγορά εργασίας. Και η δια βίου μάθηση και εκπαίδευση κοστίζει και μάλιστα πολύ. Και βέβαια δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τα όντως για τα πανηγύρια ΚΕΚ.

Το αν συμφωνώ με αυτή την χοντρής κονόμας φάμπρικα (όχι με την εκπαίδευση και πιστοποίηση) είναι άλλη ιστορία. Δεν συμφωνώ και άλλη κοινωνία έχω στο μυαλό μου.

 

Στα παραδείγματα που ανέφερα χρειάζονται σεμινάρια, πρακτική (πολλών ωρών), εξετάσεις, ανανεώσεις με αποδεικτικά συνεχούς επαφής και ενασχόλησης με το αντικείμενο και ...χρήμα.

Δες αυτά:

https://app.aws.org/certification/CWEng/

https://app.aws.org/certification/docs/B5.16-2006.pdf

Κατευθυντήρια Οδηγία για Φορείς Πιστοποίησης ή/και Ελέγχου Εγκαταστάσεων Ανελκυστήρων (στην σελίδα 16 για να τα στάδια δόκιμος -> ελεγκτής -> επιθεωρητής -> αρχιεπιθεωρητής).

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Βασίλη θα πάμε απο τα γραφεία της ΕΥΕΠΕΝ στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε και άλλοι συνάδελφοι με το ίδιο πρόβλημα. 

Πρέπει να κάνουμε κάτι όλοι γιατί το πρόβλημα αυτό θα το αντιμετωπίσουν στην συνέχεια και άλλοι επιθεωρητές που θα λήξει η άδεια τους τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη κ.ο.κ. και δεν θα μπορούν να ανανεώσουν. 

Με ποιο δικαίωμα πήραν το παράβολο και δεν με ανοίγουν να δουλέψω ? 

Τους μιλήσαμε ευγενικά , τους μιλήσαμε πολιτισμένα, μην μας αναγκάσετε να σας μιλήσουμε αλλίως..

  • Upvote 5
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.