Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Έντυπο Α1 από Σουηδία


alper

Recommended Posts

Γεια σας!  ΕΙμαι η Κωνσταντίνα, είμαι μηχανικός κι εγώ, και θέλω να σας ρωτήσω το ακόλουθο:

 
Από το Forsakringskassen προκειμένου να προχωρήσουν την αίτηση μου για το Α1, μου ζητάνε ένα χαρτί που να δείχνει ότι είμαι αυτοαπασχολούμενη στην 
 Ελλάδα: 'underlag som styrker att du ar egenföretagare i Grekland'. Αυτό μου το ζητάνε γιατί τους εξήγησα ότι όλοι οι μηχανικοί στην Ελλάδα είναι εξ'ορισμού αυτοαπασχολούμενοι. Εσας σας το ζήτησαν; Κι αν ναι, τι δώσατε;
 
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Κατέθεσα το τελευταίο Α1 το περασμένο Μάιο, μέχρι τα Χριστουγεννα δεν είχε γίνει τίποτα. Τυχαία μια συνάδελφος πήγε και ρώτησε και της είπαν ότι δεν υπήρχε καν άτομο να περνά τις αιτήσεις σε υπολογιστή και μπορούσαμε να κάνουμε νέα αίτηση για 'επίσπευση της αίτησης εξαίρεσης' (!). Εκανε επιτόπου μια για μένα  και μου ήρθε η εξαίρεση τελικά πριν λίγες μέρες.

 

Στην νέα επιστολή αναφέρουν σαν ημερομηνία αίτησης μου την δεύτερη , άρα όσοι περιμένετε εξαίρεση πολλούς μήνες προσπαθήστε να κάνετε (η να κάνει κάποιος για εσας) νέα αίτηση για επίσπευση (κωμικοτραγικό ναι, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία..).

 

Επίσης στην επιστολή δεν γράφουν ημερομηνία λήξης εξαίρεσης όπως παλαιότερα (τέλος της διετίας) , άρα υποθέτω ότι όντως ισχύει αυτό που ψηφίσανε το καλοκαίρι περί αποσύνδεσης εισφορών απο την ιδιότητα , άρα δε χρειαζεται πια Α1 (αμήν!) . 

Στο site του ΕΦΚΑ βεβάιως, από 1/12017 χρεώνουν ανα μήνα....αλλά για ενημέρωση ΤΣΜΕΔΕ-ΕΦΚΑ πολλα θέλουμε μην είμαστε και πλεονέκτες...

Link to comment
Share on other sites

Απλή ερώτηση: πήρα το A1 απ' το Försäkringskassan. Πως και που κάνω την αίτηση για διακοπή εισφορών στην Ελλάδα; Έχω στείλει ένα μέηλ στο [email protected] και δεν έχω λάβει απάντηση εδώ και ένα μήνα.

Link to comment
Share on other sites

Κατέθεσα αίτηση προς ΕΦΚΑ 13/3/2017. Πήρα αριθμό πρωτοκόλλου. Καμία ενέργεια από τον ΕΦΚΑ. Φαίνεται ότι χρωστάω.

 

 

 

 

 

Και αυτό που με φοβίζει: Μου λένε, "μην ανησυχείτε, εφόσον κάνατε αίτηση, θα διεκπαιρεωθεί. Δεν έχουμε άτομα"

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Να ενημερώσω ότι έπειτα από αλλεπάλληλα mail στις γνωστές διευθύνσεις και με 2 χρόνια αναμονή επιτέλους διαγράφηκαν όλες οι εισφορές και τα ειδοποιητήρια του αδερφού μου έχει φύγει από το 2016. Κυνηγήστε τους ανελέητα μέχρι να σας τα εξαφανίσουν. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.