Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Περιπτώσεις απαλλαγής ή μείωσης ημερομισθίων στο ΙΚΑ


giannist

Recommended Posts

Συμφωνα με την αποφαση του ΣτΕ αν εγω ειμαι δημοσιος υπαλληλος, ή κάτι αλλο, όχι όμως οικοδομος, δε μπορω να χτισω τα τουβλα, ή να σοβατισω ή να χρωματισω το σπιτι μου μονος μου και να μην πληρωσω στο ΙΚΑ μεροκαματα υπερ αγνωστων;

 

*Μεροκαματα-ασφαλιση υπερ αγνωστων: Ελληνικη πατεντα προκειμενου το ΙΚΑ να σε κλεβει νομιμα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εδω οι ίδιοι οικοδόμοι πληρώνουν το ΙΚΑ του σπιτιού τους, εαν δεν εχουν τις προυποθέσεις μείωσης μερικών ημερομισθίων και ΟΧΙ εξολοκλήρου απαλλαγής (το τελευταίο δεν γίνεται ποτέ), εσυ πως θα απαλλαγείς??

Και σε καμία περίπτωση δεν τα βάζω μαζί σου, αλλά το ΙΚΑ δεν έχει λογική. Επιτρέπεται ότι υπάρχει σε απόφαση, όλα τα άλλα απαγορεύονται.

Ελα που δεν συμφερει να τους πας στα δικαστήρια για μερικά ημερομίσθια και όλοι τα πληρώνουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Ο αδερφός (από ίδια μάνα και ίδιο πατέρα) δεν είναι συγγενής πρώτου βαθμού και δεν δικαιούσαι μείωση ημερομισθίων. (ενώ είναι ο πεθερός και η πεθερά). Επίσης όταν είπα νευριασμένος να του βάλω του αδερφού μου όλα τα ημερομίσθια της οικοδομής που θα χτίσω μου είπαν όχι δεν μπορείς γιατί είναι συγγενής. Τελικά τι είμαι εγώ με τον αδερφό μου; Έχει τύχει σε κανένα τίποτα παρόμοιο; (εντωμεταξύ ενω με τον αδερφό μου είμαστε εξαιρετικά αγαπημένοι, τον πεθερό μου ευχαρίστως τον καθαρίζω (λέμε τώρα, ευτυχώς δεν μπαίνει η γυναίκα μου σαυτήν την ιστοσελίδα))

Link to comment
Share on other sites

Άλλος ο τρόπος μέτρησης των βαθμών συγγένειας όπως τον μετράμε εμείς και άλλος κατά το νομικό καθεστώς. Τα αδέρφια έχουν μεταξύ τους δεύτερο βαθμό συγγένειας και πρώτο βαθμό το καθένα προς τους γονείς. Όσον αφορά τα πεθερικά μάλλον θεωρείται εξ'αγχιστείας πρώτος βαθμός συγγένειας.

Το ωραίο είναι ότι προκύπτει πως οι γονείς δεν έχουν συγγένεια μεταξύ τους!!!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την πολύ γρήγορη απάντηση!!! Εγώ πάντως ήξερα πχ ότι δεν μπορείς να παντρευτείς με μέχρι δεύτερου βαθμού συγγενή. Επομένως ήξερα ότι δεν μπορώ να παντρευτώ την πρώτη μου ξαδέρφη και μπορώ την δεύτερη. Έτσι ήξερα. Αν ο αδερφός είναι δευτέρου βαθμού συγγενής σημαίνει ότι μπορώ να παντρευτώ την αδερφή της μάνας μου ή την κόρη της εφόσον είμαστε τέταρτου-πέμπτου βαθμού συγγενείς; (η θεία μου έχει περίπου 4500 € σύνταξη από Γερμανία, μην πάει χαμένη. Να το ρωτήσω αυτό εγγράφως στι ΙΚΑ να δω τι θα μου απαντήσουν;) Και τώρα στα σοβαρά είναι δυνατόν να μην απασχοληθεί ο αδερφός σε οικοδομή που φτιάχνουν σε οικόπεδο του αδερφού του ο αδερφός και η μάνα τους στης οποίας το όνομα βγαίνει και η άδεια; Και αν απασχοληθεί να μην μπορείς να του βάλεις ούτε ένα ένσημο και να τα κολλήσεις υπέρ αγνώστων; Και παρόλο που θα απασχοληθεί δεν έχεις και καθόλου έκπτωση στα ένσημα. Μήπως τα θέλουν όλα δικά τους στο ΙΚΑ; Εγώ είμαι τόσο παράλογος; Εγώ πάντως λέω να κάνω πριν την έναρξη των εργασιών αίτηση απαλλαγής-απομείωσης ενσήμων στο ΙΚΑ και αν υπάρξει αρνητική απάντηση θα του γράψω όλα τα ένσημα στο όνομά του. Αυτός έκανε και τον μπετατζή και τον σιδερά και τον πλακατζή και τον βαφέα. Θα τον βάλω να μου κάνει και μια δωρεά (αφού έτσι κιαλλιώς τζάμπα θα δουλέψει) και δεν θα τους κολλήσω στο ΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑ ένσημο. Εργάτες συνταξιούχους μπορείς να βρεις άνετα (στα επίπεδα που είναι οι συντάξεις....) Αλλά και μη συνταξιούχους με την αναδουλειά που πέφτει.... Λέτε να πετύχει; Ας με τρέχουν στα δικαστήρια. Αυτά που θα γλιτώσω από το ΙΚΑ θα είναι πιο πολλά από τα δικαστικά. (ο αδερφός μου αυτή την στιγμή είναι δημόσιος υπάλληλος και στην άδειά του και στον ελεύθερο χρόνο του μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς αμοιβή).

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπες "πέρα από την πλάκα". Ναι το ΙΚΑ τα θέλει όλα δικά του. Επίσης δεν μπορείς να μην κολλήσεις ένσημα για τις εργασίες - ούτε μπορεί φυσικά να σου κάνει δωρεά τα ένσημα ο αδερφός σου μιας και δεν του ανήκουν. Θα βρεθείς άσχημα μπλεγμένος και με πρόστιμα επιπλέον των ενσήμων. Πάντως η καλύτερη κίνηση είναι αυτή που αναφέρεις περί αιτήσεως απαλλαγής. Κάνε και μια δεύτερη αίτηση-ερώτημα για να σου απαντήσουν εγγράφως σε ποιο νόμο βασίζονται και δεν σου επιτρέπουν να κολλήσεις όλα τα ένσημα στον αδερφό σου.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και η 1545/2008 του ΣΤΕ για όποιον θελει να μπλέξει με το ΙΚΑ.

Με λίγα λόγια έχουν κριθεί ήδη οι διαδικασιες του ΙΚΑ αντισυνταγματικές.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Γεια σας, πρόκειται να εκδόσω οικοδομική άδεια, η οποία θα είναι και πρώτη κατοικία μου και εγω θα είμαι ο μηχανικός του έργου.

δικαιούμαι κάποια μείωση ως πρώτη κατοικία και μηχανικός?

Link to comment
Share on other sites

πας" αμοιβες μηχανικων οικοδομικη απαλλαγη"

 

σε παραπεμπει πρωτο πρωτο θεμα στο portal του ΤΕΕ

με ολες τις πληροφοριες...

 

καλη συνεχεια

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.