Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κερδήθηκε το στοίχημα για το αιολικό πάρκο στο Μουζάκι


stayros

Recommended Posts

Κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι είναι οι κάτοικοι και οι τοπικοί παράγοντες στο Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ενέκρινε τη λειτουργία μεγάλου αιολικού πάρκου στην περιοχή.

 

Η σημαντική αυτή επένδυση θα δώσει δουλειά σε 26 άτομα (20 στη φάση της κατασκευής και άλλοι 6 σε μόνιμη βάση κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του πάρκου), δίνοντας ανάσα στον τόπο, όπου η ανεργία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα (40% στο νομό Καρδίτσας και 60% στους νέους!).

 

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επένδυσης, το συνολικό κόστος της θα φτάσει στα 33 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν σε όλο το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας. Προβλέπει την εγκατάσταση 15 ανεμογεννητριών στη θέση «Αέρας» του Δημοτικού Διαμερίσματος Δρακότρυπας στο Δήμο Μουζακίου.

 

Όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Μουζακίου, Γιώργος Κωτσός, στην εφημερίδα Ενημέρωση, «Ένα μεγάλο στοίχημα για το Δήμο Μουζακίου κερδήθηκε, καθώς το όραμα για την υλοποίηση Αιολικού Πάρκου στην περιοχή μας παίρνει πλέον σάρκα και οστά, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Να θυμίσουμε πως το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη χορηγήσει άδεια παραγωγής ενέργειας, ισχύος 30 MW στη ΔΕΗ».

Πηγή: http://www.newsbeast...rko-sto-mouzaki

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

αυτη ειναι η "προιστορια" της υποθεσης

 

http://drakotrypa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1316:2013-11-27-16-18-18&catid=917:-2&Itemid=142

 

σντιγραφω απο τα σχολια..

 

"06-12-2013 21:47

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε το 2007 υπέγραψε ένα συμφωνητικό μίσθωσης της περιοχής ΑΦΕΝΤΙΚΟ με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δρακότρυπας και μίσθωσε το χώρο αυτόν 651 στρέμματα προκειμένου να εγκαταστήσει εκεί ένα αιολικό πάρκο με 20 ανεμογεννήτριες .
Και σύμφωνα με το συμφωνητικό αυτό ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δρακότρυπας μέχρι σήμερα έχει εισπράξει από την ΔΕΗ 330.000 ευρω και συνεχίζει να εισπράττει κάθε χρόνο 30.000 ευρω, η επόμενη δόση των 30.000 ευρω είναι 20.8.2014.
Κάποιοι κάτοικοι της Βατσουνιάς κατέφυγαν στο ΣτΕ κατά της ΔΕΗ και του έργου με αποτέλεσμα να υπάρξει κάποια καθυστέρηση ,πιθανόν και η ΔΕΗ να έχει αλλού προτεραιότητες και έτσι το έργο από το 2007 μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει ,
Η ΔΕΗ έχει ανανεώσει την άδεια από την ΡΑΕ μέχρι τέλους του 2016."
 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ωραια συμφωντικά διχως ρήτρες υπέγραψε η ΔΕΗ Ανανεωσιμες... αλλα αν δεν ειναι δικο σου το χρήμα, τι σε νοιάζει..... :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.