Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

IFA: Η Panasonic παρουσίασε το σπίτι του μέλλοντος


Engineer

Recommended Posts

Η IFA είναι μια από τις κορυφαίες εκθέσεις ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

 

Στην φετινή έκθεση που μόλις ολοκληρώθηκε, 1.600 εκθέτες από όλο τον κόσμο παρουσίασαν νέα κινητά και εξαρτήματα που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και πιο ευχάριστη. Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 250.000.

 

«Στη φετινή έκθεση είδαμε παιχνίδια που έχουν φτιαχτεί ειδικά για smartphones. Η Acer παρουσίασε το Predator 6, ένα smartphone που έχει σχεδιαστεί ειδικά για video games» μεταδίδει ο απεσταλμένος μας στο Βερολίνο, Κλαούντιο Ρόκο.

 

Το Predator 6 γοητεύει τους καταναλωτές. Όμως εδώ βλέπουμε τον μεγαλύτερο αδερφό, τον Predator 8. Το νέο μοντέλο είναι ιδανικό για όσους αγαπάνε τα παιχνίδια. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την τιμή του, σύντομα όμως θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

 

Η Lenovo έχει επίσης νέες προτάσεις για τους gamers.

Η εταιρεία μπαίνει δυναμικά στον κόσμο του παιχνιδιών του επιτραπέζιου υπολογιστή.

 

Σύμφωνα με την Lenovo, oι Y900 και Y700 είναι αρκετά ισχυροί ώστε να ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς παίκτες. Η τιμή του θα είναι περίπου 1500 ευρώ.

 

«Για όσους παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή, η κάρτα γραφικών είναι πολύ σημαντική. Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές που παρουσιάζονται εδώ, μπορούν να δεχθούν και να υποστηρίξουν τις νέες κάρτες γραφικών που έχουν εξαιρετική απόδοση» δήλωσε ο Τέντυ Λι, διευθυντής παραγωγής της Lenovo.

 

Τώρα, ας αλλάξουμε θέμα και ας δούμε πως η Panasonic φαντάζεται το σπίτι του μέλλοντος.

 

«Λοιπόν, αυτό το σκεύος μαγειρικής ανακατεύει αυτόματα, αφού παίρνει την ενέργεια από την εστία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα κλικ και θα ανακατέψει αυτόματα το φαγητό. Εμείς έχουμε ενσωματώσει κάμερες και αισθητήρες που ελέγχουν τα τρόφιμα. Οπότε τίποτα δεν καίγεται, οπότε μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία σας χωρίς κανένα πρόβλημα. Μπορούμε ακόμα να δούμε τις φωτογραφίες από το τελευταίο μας ταξίδι, αφού το παράθυρο μεταμορφώνεται σε οθόνη» δήλωσε στην κάμερα του euronews, η Νοέμι Μπεσέντες, υπεύθυνη του μελλοντικού σπιτιού της Panasonic.

 

«Μόλις καθίσετε στο κρεβάτι, το φως αυτόματα προσαρμόζεται και αλλάζει. Τότε, στο ταβάνι εμφανίζονται όμορφες και χαλαρωτικές εικόνες, όπως κάποια πανέμορφα αστέρια. Ακόμη βλέπουμε ζωτικής σημασίας στοιχεία για το πως κοιμόμαστε. Μπροστά στον καθρέφτη, μια γυναίκα μπορεί να δοκιμάσει διάφορα είδη μακιγιάζ. Για παράδειγμα, στην αριστερή πλευρά έχουμε προτάσεις και μπορούμε να δούμε στον καθρέφτη αν μας ταιριάζουν» δήλωσε στην κάμερα του euronews, η Νοέμι Μπεσέντες, υπεύθυνη του μελλοντικού σπιτιού της Panasonic.

 

Τώρα βλέπουμε το προϊόν μιας μικρής ιταλικής επιχείρησης. που ονομάζεται Nilox. Το SmartWatch, ονομάζεται «σωματοφύλακας» και βοηθάει τον χρήστη να εντοπίσει παιδιά και ηλικιωμένους.

 

Υπάρχει κουμπί συναγερμού σε περίπτωση κινδύνου. Για παράδειγμα, μπορεί να πει στους γονείς αν το παιδί τους έχει φτάσει στο σχολείο. Η τιμή του θα είναι περίπου στα 170 ευρώ.

 

«Αυτό το ρολόι συνδυάζει στοιχεία απο 3 τεχνολογικούς κόσμους. GSM, επειδή περιλαμβάνει κάρτα SIM, GPS ως σύστημα εντοπισμού και Wi-Fi. Ειδικά το Wi-Fi βελτιώνει την ικανότητα μας να εντοπίσουμε ανθρώπους ακόμα και στο εσωτερικό των κτιρίων, όπως για παράδειγμα στα εμπορικά κέντρα» δήλωσε στην κάμερα του euronews, ο Μισέλ Μπερτάκο, διευθυντής πωλήσεων της Nilox.

 

Τέλος, στην έκθεση παρουσιάστηκαν πολλά καινούρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη, της γαλλικής εταιρείας Parrot.

 

Πηγή: http://gr.euronews.c...rs-at-2015-ifa/

 

 

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δεν είναι σπίτι, είναι επιστημονική φαντασία.

Πάλι καλά που το παρουσίασε στο Βερολίνο, εδώ θα ήταν υπο κατάσχεση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.