Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων μηχανικών Ανακαίνισης και Αποκατάστασης κτηρίων


Ananas

Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • Απαντήσεις 112
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παραθέτω τα παρακάτω απο τον οδηγο σπουδών του τμηματος.

 

3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

 

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι πτυχιούχοι του Τμήματος, αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις όλου του εύρους του γνωστικού τους αντικειμένου, ως στελέχη επιχειρήσεων ή ως αυτοαπασχολούμενοι.

 

Ειδικότερα οι πτυχιούχοι του Τμήματος είναι ικανοί :

 

1. Να σχεδιάζουν, συντάσσουν και επιβλέπουν, Αρχιτεκτονικές μελέτες κτιριακού έργου και κατασκευάζουν νέα κτίρια και προσθήκες νέων κτιρίων σε υφιστάμενα κτίρια, με ενιαία ή διαφορετική συνολικά χρήση. Να σχεδιάζουν, μελετούν και επιβλέπουν ανακαινίσεις, αποκαταστάσεις και κατασκευές κτιρίων, που για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι επιτρεπτή, ή επιθυμητή η κατεδάφισή τους, παρεμβαίνοντας με νέες εσωτερικές διαρρυθμίσεις, αλλαγή χρήσης και κάθε είδους επεμβάσεις επιτρεπτές από τις ισχύουσες κατά περίπτωση διατάξεις, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές αντιλήψεις και τις ισχύουσες διατάξεις από πλευράς δόμησης και εγκαταστάσεων.

 

2. Να γνωματεύουν ως εμπειρογνώμονες για λογαριασμό φορέων, οι οποίοι χρησιμοποιούν εξειδικευμένα στελέχη σε κάθε ζήτημα που σχετίζεται με το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος (Νομαρχιακά συμβούλια, Δημοτικά Συμβούλια, Δικαστικές πραγματογνωμοσύνες κ.α.).

 

3. Να εκπονούν και να επιβλέπουν αυτοδύναμα ή να συμμετέχουν με άλλους Μηχανικούς στην εκπόνηση και επίβλεψη Αρχιτεκτονικών μελετών κτιριακού έργου, που αφορούν σύγχρονα κτίρια ή την ανακαίνιση αποκατάσταση ή και ανακατασκευή υφισταμένων κτιρίων ή κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες αφορούν στην οικονομική σκοπιμότητα των έργων αυτών, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα και προτεινόμενη χρήση, την καταλληλότητα και την οικονομικότητα των μελετών.

 

4. Να εκπονούν και να επιβλέπουν αυτοδύναμα ή να συμμετέχουν με άλλους Μηχανικούς στην εκπόνηση Αρχιτεκτονικών μελετών (προμελέτη, οριστική και εφαρμογής) για την κατασκευή νέων κτιρίων με χρήση κατοικίας και ειδικά κτίρια δημοσίου ή ιδιωτικού χαρακτήρα.

 

5. Να πραγματοποιούν επιβλέψεις και επιμετρήσεις στις κατασκευές κτιριακού έργου.

 

6. Να ασχολούνται με κάθε δραστηριότητα, η οποία προκύπτει από την εξέλιξη της τεχνολογίας και αποδεδειγμένα καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς τους.

 

 

 

Ας τα σχολιάσουμε λοιπόν!!!!

είναι παράλογο το συγκεκριμένο επαγγελματικο αντικείμενο, μετά απο 4χρόνια χρόνου & χρημάτων? Στο κάτω κάτω αυτά διδάχτηκά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Από ότι βλέπω με μεγάλη ευκολία ορισμένοι μας στήνετε στον τοίχο και μας πυροβολείτε...

Είμαι και εγώ απόφοιτη της εν λόγο σχολής και μάλιστα από τους πρώτους καθώς μπήκα τον Φεβρουάριο του 2001.

Από το 2006 που επέστρεψα μόνιμα στην πόλη μου, εργάζομαι, αρχικά στον μηχανικό που έκανα την πρακτική μου εκεί το ωράριο ήταν 9-2 αλλά ποτέ δεν μπορούσα να το κρατήσω γιατί πάντα κάτι έπρεπε να τελειώσω. Έβγαζα σχέδια τοπογραφικά, αρχιτεκτονικά, μηχανολογικά (ύδρευση αποχέτευση παθητική), έκανα τις πληρωμές στις τράπεζες, διεκπεραίωνα τον φάκελο στην πολεοδομία, έκανα καταστάσεις ΙΚΑ, και όλη την διαδικασία για να πάρει ρεύμα η οικοδομή εργοταξιακό μόνιμο. Και όλα αυτά με 300,00ε τον μήνα χωρίς δώρα χωρίς ασφάλιση.εδώ και ένα χρόνο εργάζομαι σε άλλο μηχανικό με το ίδιο ωράριο το οποίο σπάνια να μην τηρηθεί, ασχολούμαι με το να βγάζω σχέδια και να διεκπεραιώνω φακέλους στην πολεοδομία.

με 500,00ε το μήνα δώρα ασφάλιση και μπόνους σαφώς και είμαι καλύτερα από πριν αλλά δεν χαράμισα 4 χρόνια από την ζωή μου και 20000,00 ε για να είμαι ο παρατρεχάμενος και το παιδί για όλες τις δουλείες.

Και νομίζω πως έχουμε και εμείς δικαίωμα στο όνειρο και μια θέση στον ήλιο. Και στο κάτω κάτω δεν νομίζω ότι ζητάμε πολλά, έναν αξιοπρεπή τρόπο να βγάζουμε το ψωμί μας και να μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας να φύγουμε από τις φτερούγες των γονιών μας και να ασχοληθούμε με αυτό που αγαπάμε. Αλήθεια αν βρισκόταν το δικό σας παιδί στην θέση μας τι θα κάνατε;

:???:

Link to comment
Share on other sites

@σταματια

πριν 2 χρόνια με πήρε τηλ ένας φίλος και με ζήτησε να τον συμβουλέψω πως να συμπληρώσει το μηχανογραφικό της κόρης του,ούτως ώστε όταν αποφοιτήσει να έχει δουλειά.

Και εγώ,μετά από όσα έχω δη,αυθόρμητα του απάντησα "τι μηχανογραφικό και σαχλαμάρες-γράψε τη σε ένα απο τα δύο κόμματα πού κυβερνούν την Ελλάδα"

τι χρειάζονται οι σπουδές σε μιά χώρα πού έχει διεθνώς καταταγή κάτω απο την ΟΥΓΚΑΝΤΑ?

παράδειγμα (πέρα για πέρα αληθινο): κάποτε θέλησαν να βολέψουν έναν άχρηστο (αλλα άχρηστο κοματόσκυλο) .στην αρχή τον πήραν με σύμβαση-μετα τον έβαζαν βοηθό επιβλέποντος-μετα τον βάφτησαν εργοδηγο(ένα απλο λύκειο είχε τελειώσει)-μετα τον έκαναν μονιμο μέσα απο τα γνωστά παράθυρα-και μετά έμπαινε κανονικα επιβλέπων-και μετα λαδονώταν-και μετα απόκτησε βιλάρα.

Αντίστοιχα γνωρίζω πολιτικό μηχανικό πού ήθελε να δουλέψει σωστά εξω απο κυκλώματα και κόμματα.ε μια ζωή "πεινάει"-και άν ήθελε να μπεί στο Δημόσιο και να πάει

με το ΑΣΕΠ ,μιά ζωή θα περιμένει.

 

έχω και άλλα πολλά παραδείγματα ,μια άλλη φορά.

Προς το παρών εσύ σκέψου:Aξιοπρέπεια-φιλότιμο και πείνα? η Κόμμα ,λαμόγιο και καλή ζωή?

Link to comment
Share on other sites

εγώ φίλε μου ευτυχώς για όλους εσάς ανήκω στους ρομαντικούς που ονειρευόμαστε μια μέρα να αλλάξουμε τον κόσμο. οπότε προτιμώ την αξιοπρέπεια μου το φιλότιμο μου και να έχω λίγα και καλά. σε ευχαριστώ πάντως για το παράδειγμα σου θα το κρατήσω. κάτι τέτοιοι φέραν την χώρα στο σημείο που είναι σήμερα.

αλλα όλο αυτο κάπου ξεφεύγει απο το θέμα μας.

Link to comment
Share on other sites

@σταματια

πολύ εκμετάλευση πέφτει στην πόλη σου-έλα με 800 ευρω το μήνα συν ικα συν δώρα συν υπερωρίες

(ακου 300 και 500 ευρω-που είμαστε στα κάτεργα του μεσαίωνα?)

Link to comment
Share on other sites

Σταματια με συγκλονισες!!Μπραβο μπορω να πω κατα την γνωμη πως τοποθετηθηκες πολυ ομορφα(δεν κρινω τον τροπο απλως με εντυπωσιασε ο λιτος λογος) και αυτο δειχνει την αγαπη σου για το επαγγελμα!

Να συνεχισεις ετσι!

Link to comment
Share on other sites

Ως απόφοιτος της εν λόγο σχολής προσπαθώ να βρω κάποιο τρόπο για να εργαστώ ως ελεύθερος επαγγελματίας, έστω και σε μικρές δουλείες αλλαγής διαρρύθμισης μικρό- ανακαινίσεις κτλ. Αλλά μη έχοντας κάποια υπογραφή αυτό καθιστάτε κάπως αδύνατο. Οι γονείς μου (όχι του επαγγέλματος) επιμένουν να κάνω το εγχείρημα και να δουλεύω με υπογραφή συναδέλφου με το επιχείρημα ‘’ τόσοι και τόσοι το κάνουν’’. Ωστόσο οι ενδοιασμοί μου είναι πολύ. Αρχικά κατά πόσο είναι νόμιμη μια τέτοια κατάσταση? Και εν συνεχεία πως είναι δυνατών να ορθοποδήσει οικονομικά ένα τέτοιο εγχείρημα? Έχει κάποιος συνάδερφος να με συμβουλέψει κάτι?

Εκτιμώ οποιαδήποτε συμβουλή σας και παρατήρησή σας.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή στη μπανανία αυτή δε θα βρεις τρόπο να εργαστείς μόνη σου, ή μεταναστεύεις ή χρησιμοποιείς την υπογραφή άλλου. Δεν είναι θέμα νομιμότητας, είναι θέμα "προστασίας".

Τα σκας στον "προστάτη", είσαι νόμιμος (τυπικά).

 

Είπαμε όπου τελειώνει η λογική είναι τα σύνορα της Ελλάδας...

Link to comment
Share on other sites

m_vasso

έστω και σε μικρές δουλείες αλλαγής διαρρύθμισης μικρό- ανακαινίσεις κτλ. Αλλά μη έχοντας κάποια υπογραφή αυτό καθιστάτε κάπως αδύνατο.

και απο πότε χρειάζεται υπογραφή για αλλαγή διαρύθμισης?Καταρχάς αισθάνεσαι έτοιμη

να κάνεις δουλειά μόνη σου?εγώ θα σου πρότεινα να βρής μια δουλειά σε μια κατασκευαστική εταιρεία ανακαινήσεων που να σε ενδιαφέρει ώστε να αποκτήσεις εμπειρία.

Η να βρής κάποιο μάστορα εξειδικευμένο και να στήσετε μια εταιρία εξειδικευμένη (πχ σε ανακαινήσεις παραδοσιακων ναων η αρχοντικών)Δεν χρειάζονται υπογραφές σαυτο.

Η συνταγή της επιτυχίας ειναι η εξής:Kυνήγησε αυτό που πραγματικά θες αγνοώντας τους περιορισμούς-οι περιορισμοί υπάρχουν μονο στο μυαλό μας-αν τους απομακρύνουμε

απο εκεί τα πάντα ειναι ανοικτά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.