Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συγκοινωνίες Αθήνας: Ολοκληρώνεται η Τηλεματική σε 1.000 στάσεις, αρχές του 2016 η λειτουργία


Engineer

Recommended Posts

Ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες το πρώτο μεγάλο έργο ΣΔΙΤ για τις Συγκοινωνίες Αθηνών και αφορά την εγκατάσταση Τηλεματικής σε λεωφορεία και τρόλεϊ, μία από τις φιλόδοξες κινήσεις του ΟΑΣΑ για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες.

 

Το ypodomes.com συνάντησε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ ( ή Συγκοινωνίες Αθηνών αν προτιμάτε) Γρηγόρη Δημητριάδη και άντλησε πολύτιμές πληροφορίες για το έργο.

 

Το έργο που υπεγράφη στις 30 Ιουνίου 2014 είχε χωριστεί σε 3 διακριτές φάσεις. Τώρα πλέον είμαστε στο τέλος της Β` φάσης και ουσιαστικά στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του έργου.

 

Όπως ενημερώθηκε το ypodomes το έργο της τηλεματικής προχωρά με γοργούς ρυθμούς αν και τα capital controls έφεραν κάποιες δυσκολίες. Για να αντιμετωπιστούν τυχόν καθυστερήσεις αποφασίστηκε να λειτουργήσουν ταυτόχρονα η Β και Γ φάση του έργου και να έχουμε λειτουργία του νέου συστήματος στις αρχές του 2017.

 

Το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση τηλεματικής σε 1.900 οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ) και 1.000 από τις συνολικά 8.000 στάσεις που έχει η πρωτεύουσα.

 

Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Σήμερα έχει εγκατασταθεί το σύστημα σε 10 αμαξοστάσια. Η Β` φάση ήταν προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου. Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση τηλεματικής σε 1.000 οχήματα και 100 στάσεις. Λόγω των capital controls υπήρξε μικρή καθυστέρηση στην εισαγωγή και τοποθέτηση των μηχανημάτων.

 

Στην Γ` φάση που ήδη έχει ξεκινήσει προβλέπεται η τοποθέτηση στα υπόλοιπα 900 οχήματα και σε 900 ακόμα στάσεις.

 

Το έργο είναι με τη μορφή ΣΔΙΤ και θα έχει διάρκεια 10 χρόνια. Σε αυτή τη διάρκεια ο ανάδοχος θα είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση και λειτουργία του συστήματος.

 

Ο επιβάτης θα μπορεί μέσω της τηλεματικής στη στάση να γνωρίζει σε πραγματικό χρόνο την άφιξη του λεωφορείου/τρόλεϊ και έτσι θα μπορεί να προγραμματίζει τη μετακίνηση του.

 

Ακόμα μία καινοτομία που θα προστεθεί είναι μία νέα εφαρμογή διαθέσιμη για κινητά/tablets/pc θα δίνει τη δυνατότητα στον επιβάτη να ενημερώνεται από όπου βρίσκεται για την άφιξη του οχήματος που θα μετακινηθει.

 

Έτσι για παράδειγμα κάποιος που εργάζεται 3 στενά από τη στάση που χρησιμοποιεί θα μπορεί να φεύγει λίγα λέπτα πριν έρθει το λεωφορείο του χωρίς να σπαταλά άσκοπο χρόνο αναμονής.

 

Στα λεωφορεία ο επιβάτης θα ενημερώνεται για την επόμενη στάση καθώς και για το χρόνο άφιξης σε αυτή.

 

Ο ΟΑΣΑ θα είναι υπεύθυνος σε περίπτωση βανδαλισμού των πυλώνων τηλεματικής αν και μέχρι σήμερα στο πιλοτικό σύστημα που λειτουργεί εδώ και μήνες μόνο μία φορά εντοπίστηκε τέτοια φαινόμενο.

 

Η επίβλεψη του συστήματος θα γίνεται από το Κέντρο Διαχείρισης Οχήματος του ΟΑΣΑ. Να σημειώσουμε πως τηλεματική λειτουργεί τόσο στο δίκτυο των 3 γραμμών του Μετρό, όσο και στο δίκτυο Τραμ.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.