Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παγκόσμια Πρωτιά: Το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό στους δρόμους των Τρικάλων


ted78

Recommended Posts

Παγκόσμια πρωτιά το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό με κανονικές πινακίδες στους δρόμους των Τρικάλων, ένα παγκόσμιο επίτευγμα στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού προγράμματος CityMobil 2, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό άρχισε την πορεία του στους δρόμους των Τρικάλων, όπως θα κάνει κάθε μέρα -πλην Δευτέρας- και τις ώρες 10:00 έως 14:00 και 16:00 έως 20:00. Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό θα διασχίζει τη μήκους 2,4 χμ. προγραμματισμένη διαδρομή στο κέντρο των Τρικάλων.

Η κυκλοφορία για τις πρώτες έξι ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, θα γίνεται χωρίς επιβάτες. Από τις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό θα δέχεται επιβάτες στην πιλοτική του λειτουργία και από τα τέλη Οκτωβρίου, θα γίνεται κανονικά η αυτόματη ανεξάρτητη κυκλοφορία του.

Επίσης καταγράφηκε μια ακόμη παγκόσμια καινοτομία: Σε συνεργασία με τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών και το ΚΤΕΟ Τρικάλων, η e-trikala Α.Ε. διαθέτει πινακίδες κυκλοφορίας για τα δύο πρώτα οχήματα. Με αριθμούς κυκλοφορίας ΤΚΤ 3131 και ΤΚΤ 3132, τα δύο πρώτα οχήματα πλέον, φέρουν κανονική πινακίδα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κυκλοφορήσουν παντού, κάτι που στα τεχνολογικά και οδηγικά χρονικά, καταγράφεται επίσης ως πρωτιά, αφού μέχρι τώρα, όλα τα δρομολόγια ήταν ανεπίσημα, δεν «υπήρχαν» πουθενά και τα οχήματα ήταν μόνο πειραματικά.

Τα δύο οχήματα θα αυξηθούν σε έξι, με άλλα δύο να έρχονται στα Τρίκαλα στις 20 Σεπτεμβρίου και άλλα δύο, στις αρχές Οκτωβρίου.

 

Πηγή: http://tvxs.gr/news/...ys-ton-trikalon

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την πλήρη παρουσίαση

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά, αφού υπάρχουν άλλα δύο θέματα, το ένα μάλιστα πρόσφατο, με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο, γιατί δεν γίνεται μια ενοποίηση, ώστε να είναι και τα σχόλια μαζεμένα;

edit 14/09/2015, 14:30

<<Αυτό σημαίνει πλέον, ότι οι δρόμοι στους οποίους θα κινηθεί το όχημα, όπως γίνεται επίσημα γνωστό, θα πρέπει να είναι ελεύθεροι από σταθμευμένα οχήματα πάσης φύσης, καθώς και από εμπόδια>>. Πηγή: http://michanikos-online.gr/news.php?aID=15886

 

Και η απόφαση (27/8/2015) του ΔΣ του Δήμου: http://www.trikalacity.gr/sites/default/files/apofaseis/430.2015.pdf.

Εμ, έτσι ευχαριστώ. Σιγά το πράγμα. Τα δε διαχωριστικά τσιμεντένια κράσπεδα, είναι σκέτες καρμανιόλες.

Όσο για την αδειοδότηση και χορήγηση πινακίδων κυκλοφορίας δεν είναι και καμιά καινοτομία. Αποφάσισαν και το έκαναν.

Πολύ φασαρία...

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.