Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στα χέρια του Δημοσίου χιλιάδες ακίνητα άγνωστου ιδιοκτήτη


Engineer

Recommended Posts

Χιλιάδες ακίνητα αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου να περάσουν στα χέρια του Δημοσίου. Πρόκειται για τα λεγόμενα αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα, τα οποία δεν έχουν δηλωθεί εγκαίρως στο Κτηματολόγιο. Όπως προβλέπεται από τον νόμο, όσα ακίνητα δεν δηλωθούν 12 χρόνια από την ίδρυση Κτηματολογικού Γραφείου στην περιοχή τους θα περιέρχονται στην κυριότητα του δημοσίου.

 

 

Τρέχουν την τελευταία στιγμή να υποβάλουν αιτήσεις διόρθωσης στο κτηματολόγιο, και να σώσουν την περιουσία τους. Είναι όσοι δεν δήλωσαν μέσα στις προθεσμίες τα ακίνητά τους.

 

Σύμφωνα με το νόμο, όσα ακίνητα δεν δηλωθούν εγκαίρως στο Κτηματολόγιο περνάνε στην κατοχή του δημοσίου.

 

Η κτηματογράφηση ξεκίνησε το 1997, σε 340 περιοχές σε όλη τη χώρα. Τα ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί και εμφανίζονται στα αρχεία ως αγνώστου ιδιοκτήτη εκτάσεις, υπολογίζονται σε 200 χιλιάδες, εκ των οποίων τα 160 χιλιάδες οικόπεδα ή αγροτεμάχια και τα 40 χιλιάδες, κτίρια, διαμερίσματα ή καταστήματα.

 

Υποθηκοφύλακας λέει ότι οι φερόμενο ως ιδιοκτήτες θα μπορούν να προσφύγουν δικαστικώς, αλλά για να διεκδικήσυον μόνο χρηματική αποζημίωση και όχι το ακίνητο.

 

Για τους ομογενείς πάντως, προβλέπεται παράταση της σχετικής προθεσμίας για δύο έτη.

 

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς αναφέρει ότι πρέπει να δοθεί παράταση γιατί το Δημόσιο δεν έχει να πληρώσει τόσα ακίνητα που θα διεκδικήσουν δικαστικά οι ιδιοκτήτες.

 

Πάντως δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα πόσα από αυτά τα ακίνητα ανήκουν ήδη στο Δημόσιο, διότι το κράτος έως το Καλοκαίρι του 2013, δεν ήταν υποχρεωμένο να δηλώνει στο Κτηματολόγιο την περιουσία του.

 

Η διαδικασία ξεκίνησε από το Πολύκαστρο Κιλκίς και ακολουθούν τον Σεπτέμβριο το Άστρος Κυνουρίας και το Μαρτίνο Φθιώτιδας.

 

Πηγή: http://www.ert.gr/st...-idioktiti-vid/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

λενε και ξελένε....και προσπαθουν να το διορθωσουν...

 

αλλά δεν  θελουν να αναγνωρισουν ουτε να παραδεχτουν  οτι εκαναν τεραστιο λαθος οταν ελεγαν "οσα δεν δηλωσατε ανηκουν στο κρατος"

 

και αντι να κανουν το πιο απλο...δλδ να παρατεινουν την περιφημη "καταληκτικη"  προθεσμια...όπως προτεινουν ολοι, [υποθηκοφυλακες/συμβολαιογραφοιφοι/ΠΟΜΙΔΑ/Δικηγοροι]

 

καθυστερημενα  και...οψιμα   καταλαβαν οτι

- και θα  εμπλακει το δημοσιο σε χιλιαδες δικες

- και θα πληρωσει αποζημιωσεις

- και θα γινει συνιδιοκτητης με αλλους  σε  αδηλωτα ποσοστα και ποσοστουδια σε πεζουλες και αμμουδες...που δεν δηλωσαν καποια εξαφανισμενα τριτοξαδερφα.....και δεν θα ξερει τι να τα κανει...

 

 και στελνουν οδηγιες - και ευχολογια-  για  "εκ πλαγιου" επιλυση απο άλλους του προβληματος που δημιουργησαν...

 

εδω

 

http://www.notarius.gr/encyclical/ktimatologia/EKXA_1522100_12-8-15

 

σελ 5 επ.

Edited by dimitris GM
  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

Οσοι θα προσφύγουν δικαστικώς (και δικαιωθούν) θα αποζημιωθούν απο το κράτος σε καμιά 10ετία και με το 0.000.001 της σημερινής αντικειμενικής, ή θα τους δώσει ομόλογα, φρεσκοξυρισμένα και όχι κουρεμένα. (και μετά απο μαστίγωμα)

Θα προκυψουν πολλά θέματα απο τέτοια κίνηση, ίσως και με ζημία για το Δημόσιο.

Αλλά θέλουν να πάρουν λ7 και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Θα εφευρεθεί παράβολο-δηλώσιμο.

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Ετσι είναι Kane.. Για Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ τεθεί η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ προθεσμία, οι περισσότεροι θα την γράψουν μεγαλοπρεπώς στα παλιά τους τα παπούτσια..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.