Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μέσα στον Σεπτέμβριο τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ


Engineer

Recommended Posts

Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


 


Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, άνω των 25 ετών, άνεργων ή ελεύθερων επαγγελματιών για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και η ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης κατά την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα, χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας ή θα δραστηριοποιηθούν ή δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ως ατομικές επιχειρήσεις, σε δραστηριότητα συναφή με την ειδικότητά τους.


Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός είναι από 5.000 έως 25.000 ευρώ (100% ενίσχυση).


Οι επαγγελματικές δραστηριότητες που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα ενδεικτικά είναι οι ακόλουθες: ιατρού, οδοντιάτρου, κτηνιάτρου, φυσιοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή ή δασκάλου, καλλιτέχνη γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη, ηθοποιού, μουσικού, χορευτή, χορογράφου, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, διακοσμητή, οικονομολόγου, αναλυτή, προγραμματιστή, ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτέχνη, αναλογιστή, κοινωνιολόγου και κοινωνικού λειτουργού κ.α.


Ειδικότερα οι επιλέξιμες δαπάνες θα αφορούν σε επαγγελματικό εξοπλισμό, λειτουργικό κόστος (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, ασφαλιστικές εισφορές, δαπάνες υπηρεσιών κοινής ωφέλειας), δαπάνες προβολής και δικτύωσης, κόστος μισθωτής εργασίας (σε περίπτωση πρόσληψης υπαλλήλου) , αμοιβές τρίτων, και γενικό εξοπλισμό


Ο προϋπολογισμός της δράσης είναι 50 εκατ. ευρώ, σε δύο κύκλους των 25 εκατ. ευρώ (1ος κύκλος το 2015 και 2ος κύκλος το 2016) με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και με ρήτρα ευελιξίας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)


Ο εκτιμώμενος αριθμός τελικών ωφελούμενων υπολογίζεται σε 2.800 πτυχιούχους ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις νέες θέσεις εργασίας από όσους προσληφθούν.


 


http://epidotiseisespa.gr/arthra-epidotiseon/87-apo-septemvrio-tria-nea-programmata-gia-mikromesaies-epixeiriseis


Δυστυχως για αυτοαπασχολουμενους, πρεπει να κανουν εναρξη επαγγελματος οσοι νεοι ενδιαφερονται να ενταχθουν, πληρωνοντας τα ταμεια τους, κατι εξαιρετικα αποτρεπτικο. Το ποσον ειναι ικανοποιητικο, το ποσοστο επιδοτησης επισης, ομως δεν ξερουμε κατα ποσον υφισταμενοι αυτοαπασχολουμενοι θα μπορεσουν να ενταχθουν και με τι κριτηρια... Το πιο ενδιαφερον θα ηταν να ανοιγαν θεσεις εργασιας ανεργων σε γραφεια και εταιρειες, οι οποιες και θα επιδοτουνταν 100% απο το προγραμμα. Η τελευταια παραγραφος αφηνει κατι τετοιο να εννοηθει αλλα υπαρχει ψωμι ακομα...


 


Link to comment
Share on other sites

2800 πτυχιούχοι σε όλη τη χώρα είναι τπτ...Ειδικά με το σύνολο των επαγγελματιών που γραφουν

Edited by antboton
Link to comment
Share on other sites

Εγω θα ξαναγραψω οτι "επενδυει αυτος που εχει σκοπο να επενδυσει", ασχετα αν ενταχθει σε καποιο επενδυτικο προγραμμα ή οχι.

 

Το οτι μας δινουν (εστω και με καποιους ορους) χρηματα, δε σημαινει οτι πρεπει να μας γεννηθει απο το μηδεν η επιθυμια να παμε να επενδυσουμε.

 

πχ. μας δινουν 5000-25000Ε, αντε να παω να παρω ενα gps να το κανω Τοπογραφικα. Ποτε δεν ασχοληθηκα, αλλα δεν πειραζει, αφου τζαμπα ειναι το μηχανημα, να παω να το παρω και ας κανω 5 Τοπογραφικα το χρονο.

 

 

ΥΓ. Μην ακουτε τα οποια δημοσιευματα. Αν δε βγει η προκυρηξη με τις προυποθεσεις και τα κριτηρια βαθμολογησης, οτι και να λεμε δεν εχει νοημα.

Οπως εγραψε και ο συναδελφος παραπανω ακομα και για την επιδοτηση των 400Ε για τους Εν. Επ. για την οποια ειχε βγει προκυρηξη, ειχαν γινει αιτησεις, ειχαν σταλει δικαιολογητικα, ειχαν βγει λιστες "επιτυχοντων", ακομα δεν εχει δοθει ουτε 1Ε.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Βασικα, τετοιου ειδους επιδοτησεις δε δινουν κινητρο σε επενδυσεις οσο σε νεους να κανουν τα πρωτα τους επαγγελματικα βηματα.

Αυτος που θελει να επενδυσει, θα επενδυσει.

 

Αυτος που δεν εχει να ξεκινησει, θα το δει ως μια πρωτη ευκαιρια να ξεκινησει επιδοτουμενος.

Το θεμα ειναι οι ασφαλιστικες εισφορες στους περισσοτερους που θα τους κανουν διστακτικους...

 

Οψομεθα. Εχει ψωμι η υποθεση

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή Ινζάγκι....θες να πάρεις επιδότηση σαν νέος επαγγελματίας ή ξέρω γω τι....αλλά να μην πληρώνεις εισφορές !!! Ε τότε μην γίνεσαι επαγγελματίας και ψάξε δουλειά σαν υπάλληλος.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά ανθρώπους...που θέλουν να ανοίξουν την επιχείρηση τους και να γίνουν ελ.επ. άρα προφανώς θα πληρώσουν και εισφορές.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Χωρις να αναφερομαι στον Ινζακι...

Σε καποιους ισως μπαινει η ιδεα "θα παρουμε εξοπλισμο 10.000, να τιμολογησουμε 20.000Ε να βαλλουμε και κανενα φραγκο στην τσεπη."

 

Οψομεθα. Εχει ψωμι η υποθεση

 

 

Τι ψωμι εχει η υποθεση?

Με ουτε 3000 δικαιουχους?

Μακαρι να βαλλουν αυστηρα κριτηρια, να ενταχθουν στο προγραμμα ατομα που εχουν αναγκη τα χρηματα, οχι για να πληρωσουν το ΤΣΜΕΔΕ, αλλα για να κανουν μια επιχειρηματικη κινηση.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή Ινζάγκι....θες να πάρεις επιδότηση σαν νέος επαγγελματίας ή ξέρω γω τι....αλλά να μην πληρώνεις εισφορές !!! Ε τότε μην γίνεσαι επαγγελματίας και ψάξε δουλειά σαν υπάλληλος.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά ανθρώπους...που θέλουν να ανοίξουν την επιχείρηση τους και να γίνουν ελ.επ. άρα προφανώς θα πληρώσουν και εισφορές.

Για την αδερφη μου το σκεφτομουν, σε περιπτωση που μπορουσε να κανει καποια κινηση μεσω αυτου, ως ανεργη.

Οχι για μενα.

Αλλα δυστυχως τα ταμεια της ειναι αποτρεπτικος παραγοντας για να κανει εναρξη, καθοτι αν δε μπορει να διακοψει, καλη ωρα, θα πρεπει να πληρωνει εσαει...

Link to comment
Share on other sites

Ινζάγκι είναι σαφές σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα και δεν καταλαβαίνω τι λες για την αδερφή σου. Μιλάει για νέους επαγγελματίες που θέλουν  να  ανοίξουν  γραφείο ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Τίποτα άλλο. Προφανώς θα γραφτούν σε ταμεία, επιμελητήρια κ.τ.λ. ! 

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα θα ήταν τα χρήματα αυτά να πηγαίναν σε επιχειρήσεις να καλύπτουν εισφορές εργαζομένων ώστε να γίνονταν προσλήψεις. Ολοι επιχειρηματίες θέλουν να γίνουν...Με τι αντικείμενο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.