Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τα θερμότερα στη Γη θα είναι τα επόμενα δύο χρόνια


Engineer

Recommended Posts

Ήδη αναμένεται ότι το καλοκαίρι του 2015 θα ανακηρυχθεί το θερμότερο στα μετεωρολογικά χρονικά, πράγμα που πιθανώς θα ισχύσει και για όλο το φετινό έτος. Όμως το θερμόμετρο φαίνεται πως θα χτυπήσει νέο ρεκόρ το 2016. Το 2014 ήταν το πιο ζεστό έτος από το τέλος του 19ου αιώνα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας.

 

Οι Βρετανοί μετεωρολόγοι, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, προειδοποιούν ότι βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη σημαντικές αλλαγές στο κλιματικό σύστημα του πλανήτη, ιδίως στους ωκεανούς, καθώς τα «αέρια του θερμοκηπίου» συνεχίζουν να επιδεινώνουν την κλιματική αλλαγή.

 

Ρόλο-κλειδί θα παίξει το φετινό φαινόμενο Ελ Νίνιο στον Ειρηνικό, που θα αυξήσει την παγκόσμια θερμοκρασία περαιτέρω. Το υπό εξέλιξη φετινό Ελ Νίνιο θυμίζει εκείνο του 1998, που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα καιρικά συστήματα του πλανήτη.

 

Το παράδοξο όμως είναι ότι, σύμφωνα με τις βρετανικές εκτιμήσεις, τα καλοκαίρια στην Ευρώπη, ιδίως τη βόρεια, μπορεί να γίνουν πιο ψυχρά για ένα διάστημα, παρόλο που ο υπόλοιπος πλανήτης θα «σκάει». Είναι πιθανό ότι για περίπου μια δεκαετία τα καλοκαίρια στην Ευρώπη θα είναι ελαφρώς πιο κρύα και πιο ξηρά. Φυσικά, προβλέψεις σε τόσο βάθος χρόνου γίνονται με κάθε επιφύλαξη.

 

Οι βρετανοί επιστήμονες επιβεβαίωσαν εξάλλου ότι το 2015 η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της Γης κινείται κοντά ή πάνω από τα επίπεδα ρεκόρ (0,68 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 1961-1990).

 

«Εκτός και αν συμβεί κάποια μεγάλη έκρηξη ηφαιστείου (σ.σ. θα σκιάσει, άρα θα κρυώσει τον πλανήτη), φαίνεται πολύ πιθανό ότι παγκοσμίως το 2014, το 2015 και το 2016 θα είναι ανάμεσα στα πιο ζεστά έτη που έχουν ποτέ καταγραφεί», δήλωσε ο καθηγητής Ρόουαν Σάτον του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ.

 

Την Πέμπτη η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ θα δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα παγκόσμια στοιχεία της για τις θερμοκρασίες τον Αύγουστο και το πρώτο οκτάμηνο του έτους. Θεωρείται πιθανό ότι το φετινό καλοκαίρι (Ιούνιος-Αύγουστος) στο βόρειο ημισφαίριο θα έχει τη «σφραγίδα» του πιο ζεστού στα μετεωρολογικά χρονικά μετά το 1895.

 

Τα νέα στοιχεία έρχονται περίπου δύο μήνες πριν τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ στο Παρίσι, όπου σχεδόν 200 χώρες θα κληθούν να συντονίσουν τη δράση τους, στο πλαίσιο μιας νέας παγκόσμιας συμφωνίας, προκειμένου να επιβραδύνουν την κλιματική αλλαγή.

 

Οι μέσες παγκόσμιες θερμοκρασίες αυξήθηκαν με γρήγορο ρυθμό κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα, όμως μετά το 1998 η αύξηση αυτή «φρεναρίστηκε», γεγονός που έδωσε λαβή στους σκεπτικιστές να υποστηρίξουν ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια... αλλαγή.

 

Όμως, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ενδείξεις, για οποιονδήποτε λόγο και αν υπήρξε ένα διάλειμμα στην άνοδο της θερμοκρασίας στη Γη (κατά πάσα πιθανότητα επειδή οι ωκεανοί απορρόφησαν στα βάθη τους την έξτρα θερμότητα της επιφάνειας), αυτό μάλλον έλαβε τέλος και πλέον φαίνεται να αρχίζει ξανά το θερμόμετρο να τραβά την ανηφόρα με επιταχυνόμενο ρυθμό - πράγμα ασφαλώς καθόλου καθησυχαστικό.

 

Πηγή: http://www.protothem...na-duo-hronia-/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Με επιστημονικά δεδομένα συνομήλικα του παππού μου , βγάζουν συμπεράσματα που βασίζονται στον γεωλογικό χρόνο .

 

Είναι πολλά τα λεφτά Αρη .

Link to comment
Share on other sites

Με επιστημονικά δεδομένα συνομήλικα του παππού μου , βγάζουν συμπεράσματα που βασίζονται στον γεωλογικό χρόνο .

 

Είναι πολλά τα λεφτά Αρη .

1,5 χρόνο τώρα περιμένω να μου δείξετε (οι αμφισβητίες) μία δημοσιευμένη μελέτη που να αποδεικνύει πως η κλιματική αλλαγή οφείλεται σε φυσικά αίτια και όχι στον άνθρωπο.

 

Επίσης μπορεί να πέσεις από τα σύννεφα αλλά η απόδειξη ότι ζούμε μια ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή δεν βασίζεται ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ στα δεδομένα που αναφέρεσαι. Βασίζεται σε χημικές, θερμοδυναμικές και μαθηματικές εξισώσεις που ξεκίνησαν να γράφονται από το 1830 και μέχρι σήμερα έχουν επαληθευθεί αρκετές χιλιάδες φορές.

Αντίθετα όσα μοντέλα απέδιδαν την θερμοκρασιακή ανωμαλία της σύγχρονης εποχής σε φυσικά αίτια (κοσμική ακτινοβολία, ηλιακή δραστηριότητα, θέση της Γης κλπ) κατέρευσαν όλα.

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ σχολίασα το άρθρο . 

 

Το μόνο που θα σου πω γιατί δεν θα ξαναξεκινήσουμε ένα διάλογο κουφών , είναι ότι πρόσφατα έπαιξε "η φάρσα του πλανήτη Αρη"  γιατί ο Αρης ήταν πάλι κοντά στην Γη το 2003 , όπως είχε ξανάρθει πριν 60.000 χρόνια . Σκέψου πως ήταν η Γη πριν 60.000 χρόνια και πάρε στα σοβαρά τους τύπους που ασχολούνται με στοιχεία που μπορούσε να τους είχαν δώσει οι παππούδες μου , που ήταν λίγο παλιότεροι από την αρχή των στοιχείων . :mrgreen:

 

Από μένα λοιπόν κανένα στοιχείο , καμία δημοσίευση . Μόνο η κοινή λογική . Και η στυγνή πραγματικότητα .

Link to comment
Share on other sites

ΜΙλάς για κουφούς όταν σου λέω πως τα στοιχεία που αναφέρεις δεν χρησιμοποιούνται για να στηρίξουν καμιά θεωρία και μου απαντάς "μα τα στοιχεία στα οποία στηρίζεσαι είναι όσο χρονων είναι και ο παππούς μου''.
Κάτσε να το ξαναγράψω μήπως εκτός απο κουφούς έχουμε και τυφλούς.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1880 ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

Συζητάμε για ένα αμιγώς επιστημονικό θέμα και η απάντηση σου είναι "δεν πρόκειται να σου παρουσιάσω κανένα στοιχείο, θα σου πω την γνώμη μου όπως αντιλαμβάνομαι εγώ (ένας άσχετος με το αντικείμενο) και αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια".

Ε πάλι καλά που δεν είχαν αυτή την άποψη όλοι οι επιστήμονες του παρελθόντος γιατί ακόμη στα δέντρα θα σκαρφαλόναμε και όταν έπεφτε κεραυνός θα παρακαλούσαμε τον Θεό να μην θυμώνει μαζί μας.

Να στο κάνω πιο λιανά;
Κάποια στιγμή ανακαλύψαμε πως η ραδιενέργεια προκαλεί μεταλλάξεις.
Αυτό το ανακαλύψαμε μέσα στον 20ο αιώνα.
Δεν έχουμε κανένα στοιχεία για τους προηγούμενουε αιώνες.
Η λογική σου είναι πως αφού δεν έχουμε στοιχεία, τότε δεν μπορούμε να πουμε πως η ραδιενέργεια πάντα προκαλούσε μεταλλάξεις! Παρα μόνο μετά τον 20ο αιώνα!

Ε όταν λοιπόν ξέρουμε πως τα θερμοκηπιακά αέρια θερμαίνουν την ατμόσφαιρα (αδιαμφισβητητο γεγονός), όταν ξέρουμε πως τα θερμοκηπιακά αέρια έχουν απελευθερωθεί απο τον άνθρωπο κοντεύουν να διπλασιάσουν την συγκέντρωση τους στην ατμόσφαιρα (αδιαμφισβητητο γεγονός και αυτό) πως ακριβώς εξηγείς την πεποιθησή σου πως η κλιματική αλλαγή είναι ψέμα;;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.thetoc.gr/diethni/article/poio-itan-to-mustiko-pou-boithise-ton-tzengkis-xan-na-kataktisei-tin-asia

 

 

Ολες αυτές τις εκτιμήσεις, έρχεται να ανατρέψει ομάδα επιστημόνων του Columbia, η οποία σε μελέτες της στην Σιβηρία και την Κεντρική Ασία υποστηρίζει ότι οι ορδές των Μογγόλων ευνοήθηκαν κυρίως από την κλιματική αλλαγή εκείνης της περιόδου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ένα εκτεταμένο θερμό κλίμα το οποίο τους επέτρεψε να συνεχίσουν την επέλαση τους και να μην ανακοπεί λόγω του σκληρού χειμώνας της Σιβηρίας.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες μελέτησαν αρχαία δέντρα στη Σιβηρία και διαπίστωσαν ότι η άνοδος του Τζένγκις Χαν συνέπεσε με την κλιματική αλλαγή, η οποία έφερε καλοκαιρία και συχνές βροχοπτώσεις. Αποτέλεσμα ήταν τα βοσκοτόπια της περιοχής να παρουσιάσουν μεγάλη αύξηση της παραγωγής, κάτι που βοήθησε όσον αφορά την αύξηση στα άλογα και στις καμήλες που χρησιμοποιούσαν οι Μογγόλοι, για μετακίνηση αλλά και κρέας.

Κλιματική αλλαγή το 1200 λένε οι σοφοί καθηγητές . :smile:

 

Αραγε ποιό πορσικό υπήρχε τότε ?  :mrgreen:

 

Εβγαινε ήδη η 911 ? 8-)

 

Ασε που η φράση κλιματική αλλαγή για κάτι που είναι ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ μεταβαλλόμενο όπως είναι το κλίμα , είναι εντελώς λάθος γραμματικά κάτι που έχω επισημάνει αρκετές φορές .

Link to comment
Share on other sites

Ο όρος Κλιματική αλλαγή είναι οξύμορος αλλα δεν είναι λάθος.
Είναι αστείο πως χρησιμοποιείς τα επιστημονικά δεδομένα που εσύ θεωρείς αναξιόπιστα (απολιθώματα, κύκλοι δένδρων κλπ) για να με αντικρούσεις, αλλα στην ουσία απλα επιβεβαιώνεις τα λόγια μου. Επίσης ο συλλογισμός σου είναι ανάλογος του:
Το μπουζουκι είναι όργανο, ο αστυνομικος είναι όργανο άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι. Ακόμη πιο αστείο είναι πως μου στέλνεις μια έρευνα του Columbia το οποίο έχει ολόκληρο ινστιτούτο που ασχολείται με την κλιματική αλλαγή και έχει επανειλημμένα αποδείξει πως η κλιματική αλλαγή οφείλεται στα ορυκτά καύσιμα.

Τα δεδομένα που μου δίχνεις στα έχω στείλει 5-6 φορές στο παρελθόν (σαφώς δεν θα τα έχεις διαβάσει. Ναι υπήρχε μια μικρή περίοδος θέρμανσης του πλανήτη κάπου ανάμεσα στα 1000-1200 μΧ γνωστή και ως "Μεσαιωνική Θερμή Περίοδος" όπου βέβαια οι θερμοκρασίες δεν φτάσανε στα σημερινά επίπεδα. Μάλιστα η άνοδος της θερμοκρασίας δεν ήταν ομοιόμορφη σε όλη την Γη πράγμα που υποδεικνύει πως σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι αλλαγές των ρευμάτων στους ωκεανούς και κυρίως η ηλιακή δραστηριότητα.

Γυρνώντας στο σήμερα αν κάποιος αθροίσει την δράση όλων των φυσικών παραγόντων που επηρεαζουν το κλίμα (ηλιακή και κοσμική ακτινοβολία, φυσικές πηγές CO2 και CH4, κύκλοι Milankovich) ο πλανήτης θα έπρεπε να ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ. Άρα με τίποτα δεν μπορεί κάποιος να αποδώσει την θερμοκρασιακή ανωμαλία που βιώνουμε σε φυσικά αίτια.

Οπως εχω ξαναπεί στους διαλόγους μας η κλιματική αλλαγή είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ θέμα και αφορά τις ζωές των παιδιών μας και όλων των απογόνων μας. Είναι απαράδεκτο να φέρνουμε παιδιάστικα επιχειρήματα σε μια καθαρώς επιστημονική συζήτηση.
Δεν ξέρω τι επαφή έχεις με τον επιστημονικό κόσμο, αλλά η τόσο μεγάλη σιγουριά των επιστημόνων για την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή είναι αποτέλεσμα μελετών για 2 ολόκληρους αιώνες και όχι ένα παιχνιδάκι για να αποσπούν λεφτά όπως εσυ ισχυρίζεσαι.
Τώρα αν εσύ δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τους φυσικούς κύκλους του κλίματος από την ανθρωπογενή επίδραση, καλό θα ήταν να μην μιλάς με τόση σιγουριά και ειρωνία. Υπάρχουν κάποιοι που μπορούν και κανείς δεν τους έχει αμφισβητήσει μέχρι τώρα με στοιχεία.

Αν θες τώρα να δεις γιατί είναι αστεία όσα μου έγραψες διάβασε αυτή την μελέτη
http://stephenschneider.stanford.edu/Publications/PDF_Papers/Bradley.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω χρόνο να διαβάζω σεντόνια . Απλά θέλω να σου πω ότι είναι αναμενόμενο λόγω του υπερπληθυσμού ότι θα έχουμε θέματα ρύπανσης , αλλά εδώ τι να κάνεις ?  

 

Επίσης σίγουρα πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον , αλλά αυτό που δεν μπορώ είναι την υστερία και την μονομερή υπέρ συμφερόντων ερμηνεία των στοιχείων .

 

Και για να το τελειώνουμε . Η γη είναι σε μεσοπαγετώδη περίοδο που προφανώς δεν έχει κορυφωθεί ακόμη , αφού είμαστε κοντά στην προηγούμενη παγετώδη . Εχουμε υπερπληθυσμό και ρύπανση από τις ανθρώπινες χρήσεις , αλλά και γενικά από την ζωή . 

Πόσο από αυτό είναι ανθρωπογενές και πόσο τελικά μια έκρηξη ηφαιστίου βγάλει περισσότερους ρύπους από την ανθρώπινη δραστηριότητα των τελευταίων 100 ετών , δεν θεωρώ ότι το γνωρίζουμε .

Link to comment
Share on other sites

Αχ Θεε μου!

Είναι δυνατον

Εν έτει 2015

Να λέει μηχανικός άνθρωπος

"Πόσο από αυτό είναι ανθρωπογενές και πόσο τελικά μια έκρηξη ηφαιστίου βγάλει περισσότερους ρύπους από την ανθρώπινη δραστηριότητα των τελευταίων 100 ετών , δεν θεωρώ ότι το γνωρίζουμε".

Μα δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με το θέμα!!!
Πως είναι δυνατόν να εκφέρεις γνώμη!!!
Πως γίνεται να θεωρείς πως δεν το γνωρίζουμε!!!
Σου έχω στείλει πολλές φορές όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις μέσα απο τις οποίες το γνωρίζουμε!!
Αν δεν ήταν στη διαθεσή σου, θα σε δικαιολογούσα. Αλλά όσες φορές σου τα στέλνω, πάντα μου λες "δεν τα διαβαζω".

Η εξέλιξη του ανθρώπου και το γεγονός ότι μπορούμε και ζούμε μέχρι τα 80+
Το γεγονός ότι εμείς οι δύο συνομιλούμε μέσα από ενα μεταλλικό μαραφέτι ακόμη και αν μας χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα
Όλη η πρόοδος του ανθρώπου βασίζεται σε ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ που εσύ πεισματικά αρνείσαι να διαβάσεις. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα σεντόνια δεν θα υπήρχαμε και εμείς σήμερα κατα πάσα πιθανότητα.
Το λιγότερα που θα περίμενε κάποιος, είναι να κρατάς ουδέστερη στάση, όχι να διατυπώνεις την αβάσιμη προσωπική σου γνώμη σε αλήθεια και να κατακρίνεις την ειλικρινή προσπάθεια χιλιάδων επιστημόνων.
 

Link to comment
Share on other sites

Ένα είναι σίγουρο, εν έτη 2015 βρισκόμαστε στη θέση να συζητάμε τα αυτονόητα επειδή σε αυτή την χώρα η ημιμάθεια και η συνομοσιωλογία βασιλεύουν. Καθόμαστε να συζητάμε με συνωμοσιολόγους την εγκυρότητα ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της επιστημονικής κοινότητας η οποία από πριν πολλά χρόνια έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου. Τώρα πραγματικά δεν υπάρχει τίποτε καινούριο να ειπωθεί παρά ότι είναι πλέον πολύ αργά, δεν προλαβαίνουμε, τέλος, χάθηκε η ευκαιρία να επανέλθουμε.. κάποιοι συνεχίζουν να εθελοτυφλούν και φαντάζονται συμφέροντα, λες και τα τεράστια συμφέροντα της BP, Shell, κλπ με τους περισσότερους πολέμους ανά τον κόσμο δεν έχουν κέρδη στην καύσιμη ύλη που προκαλεί την επιβάρυνση.

 

Αυτοί λοιπόν που επιμένουν στις παιδαριώδεις απόψεις τους περί μη ευθύνης του ανθρώπου και μη πραγματικής αλλαγής του κλίματος έχουν πρωτίστως αυτοί ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ για την κωλυσιεργία και τα αποτελέσματα της. Καλύτερα να σιγήσουν, τη συμμετοχή τους στα κοινά πραγματικά η κοινωνία θα ήταν καλύτερα αν είχε αποφύγει. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.