Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατατακτήρες για Πολυτεχνείο


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Πριν 2 χρόνια τελείωσα τους Τοπογράφους στο ΕΜΠ και αυτή τη περίοδο δουλεύω σε τεχνικό γραφείο.

Επειδή όμως μου αρέσει το διάβασμα και το αντικείμενο και άλλων κλάδων μηχανικών θέλω να δώσω κατατακτήριες στο ΕΜΠ για να τελειώσω ακόμα μία σχολή μηχανικών αφού κατατασσόμαστε στο 3ο έτος και λόγω έλλειψης δουλειών, έχω χρόνο.

 

Προσανατολίζομαι στις σχολές των Μηχανολόγων και των Ηλεκτρολόγων.

 

Ποια σχολή θα επιλέγατε ?

Να τονίσω ότι περισσότερο το κάνω για τη γνώση και αφού δουλεύω ήδη σαν τοπογράφος δε με ενδιαφέρουν τα επαγγελματικά δικαιώματα τόσο αλλά το αντικείμενο της επιστήμης του κάθε κλάδου.

 

Εσείς αν ήσασταν στη θέση μου  τι θα επιλέγατε ? Να αναφέρω δε με ενδιαφέρει η σχολή των Πολιτικών Μηχανικών και των Αρχιτεκτόνων και γενικότερα ό,τι σχετίζεται με την οικοδομή (που έτσι κι αλλιώς περνάει κρίση).

Link to comment
Share on other sites

Π.Μ. όπως και τόσοι άλλοι Τοπογράφοι!

Εκτός από Στατική, Εδαφομηχανική, Μπετόν,Υδραυλικά Έργα, που πάρα πολύ λίγο θα δυσκολευτείς.  Θα τα καταφέρεις πολύ καλά!

Αυτό το αντικείμενο λίγο-πολύ σου είναι γνωστό.

Για Μηχανολόγος θα τρελλαθείς στα σχέδια.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε man21, χωρίς να θέλω να θίξω το αντικείμενο των Πολιτικών Μηχανικών (και ο πατέρας μου εξάλλου Πολιτικός είναι) δεν με ενδιαφέρει καθόλου το αντικείμενο. Και όλο το κομμάτι της επιστήμης του Τοπογράφου που σχετίζεται με τα μαθήματα που αναφέρεις ποτέ δεν μου άρεσε. Αντίθετα τα μαθήματα των Τοπογράφων που σχετίζονται περισσότερο με τη πληροφορική (και είναι πολλά) όπως Φωτογραμμετρία,  Τηλεπισκόπηση, δορυφορική Γεωδαισία, Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, ψηφιακή Χαρτογραφία και γενικότερα όλα τα μαθήματα Γεωπληροφορικής καθώς και τα καθαρά πληροφορικής όπως προγραμματισμός σε C++ , βάσεις δεδομένων και διασυνδεδεμένα ψηφιακά συστήματα μου άρεσαν πάντα.

Γι' αυτό και μία από τις σχολές που σκέφτομαι είναι οι ηλεκτρολόγοι. Με τους Μηχανολόγους η αληθεια είναι ότι δεν έχουμε πολύ σχέση αλλά μου αρέσει το αντικείμενο.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα πήγαινα ναυπηγός ή μεταλλειολόγος. Το πρώτο σε καλύπτει και επαγγελματικά ως ηλεκτρολόγο/μηχανολόγο. Το δεύτερο όχι, αλλά είναι κι αυτό βιομηχανική επιστήμη και θα το ταιριάξεις και με την τοπογραφία.

Link to comment
Share on other sites

Οι ναυπηγοί μου αρέσουν σαν σχολή αλλά είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσεις τις γνώσεις σου στη ναυπηγική, τουλάχιστον στην Ελλάδα.  ΌΠως είπες βέβαια θα έχω τα δικαιώματα του μηχανολόγου, αλλά με αυτήν την έννοια γιατί να μη πάω κατ'ευθείαν για μηχανολόγος :smile:

Link to comment
Share on other sites

Αν σε ενδιαφέρει μόνο η επιστήμη που λες τότε γιατί δε χτυπάς το  μεταπτυχιακό του ΕΜΠ(συστηματα αυτοματισμου ή παραγωγή και διαχείριση ενέργειας) σε αυτές τις δύο σχολές που θα σου χρεώσουν προπτυχιακά και αφετέρου θα τελειώσεις σε 2 χρόνια?

Link to comment
Share on other sites

1) είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσεις τις γνώσεις σου στη ναυπηγική, τουλάχιστον στην Ελλάδα. 

2) με αυτήν την έννοια γιατί να μη πάω κατ'ευθείαν για μηχανολόγος :smile:

 

1) οι ναυπηγοί δεν απασχολούνται μόνο στα ναυπηγεία, αλλά κυρίως στις ναυτιλιακές..

2) γιατί θα είσαι επιπλέον και ναυπηγός.

 

επίσης, οι ναυπηγοί ανακατεύονται και με τα λιμάνια που είναι κοντά στο αρχικό σου αντικείμενο.

τέλοσπάντων, όπου και να πας καλό θα είναι.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Φίλε civil_marios πιστεύω ότι το μεταπτυχιακό επειδή ουσιαστικά είναι εξειδίκευση πρέπει να το κάνεις σε ένα αντικείμενο που κατέχεις. Θεωρώ δηλαδή ότι από τη στιγμή που από το βασικό αντικείμενο των μεταπτυχιακών αυτών είμαι άσχετος δε θα μου προσφέρουν κάτι ουσιασιτκό. Επίσης είναι 2 χρόνια και το δεύτερο πτυχίο 3.

Για μεταπτυχιακό είχα σκεφτεί της Γεωπληροφορικής που έχουν οι τοπογράφοι, αλλά επειδή έχει καθημερινές υποχρεωτικές παρουσίες λόγω δουλειάς δε μπορώ να το παρακολουθήσω.

 

georgios_m η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ψαξει ιδιαίτερα τους ναυπηγούς, αλλά θα το ψάξω. Αν έχουν πολλά κοινά σημεία με τους μηχανολόγους θα μου αρέσει σίγουρα.

 

Γενικώς πάντως, πιο πολύ προσανατολίζομαι προς τους ηλεκτρολόγους γιατί έχουν και την πληροφορική που μου αρέσει. Οι σχολές που με ενδιαφέρουν δηλαδή κατά σειρά είναι:

 

1. Ηλεκτρολόγοι

2. Μηχανολόγοι

3. Χημικοί

4. Ναυπηγοί

Link to comment
Share on other sites

Τι ακριβώς κανεις και τι ακριβώς θα ήθελες να κανεις για να εχουμε καποια βαση στη συζήτηση. Εκτος αν απο χόμπι διαλέγεις έτσι σχολές μηχανικών

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.