Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπό επεξεργασία το νέο μοντέλο στήριξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας


Engineer

Recommended Posts

Την τελική μορφή του νέου μοντέλου υποστήριξης των ΑΠΕ στη χώρα μας,δηλαδή των τρόπο και το ύψος τηςαμοιβής ανά κατηγορία και εγκατεστημένη ισχύ των παραγωγών ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (φωτοβολταϊκά, αιολικά, μικρά υδροηλεκτρικά,βιομάζα κ.α), αναζητούν τα αρμόδια στελέχη του ΥΠΑΠΕΝ, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και η γερμανική συμβουλευτική GIZ ως εμπειρογνώμονας.

 

Η μορφή αυτή θα πρέπει, βάσει των υποχρεώσεων που απορρέουν από το νέο μνημόνιο, να έχει οριστικοποιηθεί ως το τέλος του τρέχοντος έτους, στη βάση των κατευθυντήριων γραμμών για τις κρατικές ενισχύσεις στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας που εξέδωσε τον Ιούνιο του 2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Το νέο μοντέλο θα αντικαταστήσει το σημερινό πλαίσιο, το οποίο ως γνωστόν στηρίζεται στις σταθερές ταρίφες (feed-in-tariffs), και συνάντησε κατά τα περασμένα έτη σημαντικά προβλήματα που προκάλεσαν τη συσσώρευση σημαντικών ελλειμμάτων στον Ειδικό Λογαριασμό του ΛΑΓΗΕ για την αποζημίωση των ΑΠΕ, και οδήγησαν στη λήψη ανάλογων μέτρων για την προστασία της βιωσιμότητας του συστήματος. Το νέο σχέδιο αναζητά την “χρυσή τομή” ανάμεσα στην προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος, τη βιωσιμότητα της αγοράς σε βάθος χρόνου,τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τηςχώρας μας για τη μείωση των ρύπων,αλλά και τις θέσεις εργασίας.

 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα παράλληλα αυτά ζητούμενα οδηγούν σε ένα συνδυασμό του συστήματος feed-in-premium (προσαύξηση επί της Οριακής Τιμής του Συστήματος, της αγοραίας τιμής) και των διαγωνισμών για την προμήθεια ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Οι μέθοδοι αυτές είναι καταρχήν συμβατές με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ε.Ε.

 

Πηγή: tee.gr

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Σημερα ακουσα στο ραδιοφωνο απο το ινστιτουτο  εργασιας εβγαλε μελετη λεει 48% των ελληνων κατω απο το οριο της φτωχιας?και αγοραστικη αξια μισθωτων εποχης πριν το 83,σε τι σκατα ζουμε

 

 


Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Didonis

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.