Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φοιτήτής του ΤΕΙ Καβάλας δημιούργησε το «έξυπνο» αντιτορπιλικό σύστημα THELXIOPE


stayros

Recommended Posts

Τορπίλη η οποία όταν πλησιάζει τον στόχο μπερδεύει το σύστημα ανίχνευσης του εχθρού.

 

Πολύ ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

Καλά ντάξει το Αρτεμις 30 ήταν της πλάκας, χωρίς σύστημα ελέγχου πυρός,....

 

Ας μην αναφέρουμε την ΕΑΒ ......

 

Το ΑΡΤΕΜΙΣ 30 μόνο  έτσι δεν μπορεί να κριθεί..... Ψάχνοντας θα βρεις ότι αποτελούσε τμήμα μόνο ενός σχεδίου τεχνολογίας BEVATRON του Γκιόλβα με φωτοδέσμη πλάσματος για την σύντηξη της ύλης. Και φυσικά μη παρασύρεσαι από τον πυροβολητή στην φωτο που το χειρίζεται και ίσως που από μακριά μοιάζει λίγο με ..... bofors του β΄ πολέμου ... Το ΑΡΤΕΜΙΣ 30 αρχικά σχεδιάστηκε να συνεργάζεται με radar (2-4  ΑΡΤΕΜΙΣ ανά radar) και στην πλήρη του execution θα μοίραζε κόλαση πυρός στους ουρανούς.  Η έξοδος του ΣΙΣΜΙΚ των Τουρκαλάδων τότε ήταν η απειλητική προειδοποίηση του Χολιγουντιανού Προέδρου Ρήγκαν για να λουφάξει το θέμα και να καταλήξει τελικά μέσω Mosad στους Ισραηληνούς.

 Όσο για την ΕΑΒ τι να περιμένεις από τον Ελληνικό κρατικισμό; .....

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω περί Γκιόλβα κτλ και αν ευσταθούν όλα αυτά... Το σίγουρο όμως,είναι οτι το ΑΡΤΕΜΙΣ 30 ήταν κορυφαίο στο είδος του για την εποχή του (1980). Αρκεί να τσεκάρει κάποιος το τι υπήρχε στο δυτικό και στο ανατολικό οπλοστάσιο (πολλά από αυτά είναι και σήμερα σε χρήση από τον ΕΣ).

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Artemis_30

 

Δείτε από το 0:04 και μετά οτι ήταν πλήρως τηλεχειριζόμενο,άνευ χειριστή. Πότε? Το 1980....

 

 

Ο λόγος που δεν προχώρησε (όπως και άλλες εγχώριες απόπειρες ανάπτυξης οπλικών συστημάτων) είναι οτι οι ξένες βιομηχανίες οπλικών συστημάτων,λάδωναν πολιτικούς προκειμένου να μην χάσουν έναν καλό πελάτη οπλικών συστημάτων (Ελλάδα),αλλά και να αποτρέψουν την εμφάνιση ενός νέου δυναμικού ανταγωνιστή στην αγορά. Στην αμυντική βιομηχανία "παίζονται τρελά ποσά" και κανείς δεν γουστάρει να τα χάνει από ένα προτεκτοράτο.

Edited by atsalovergas
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Η ιδέα της φοβερής και τρομερής ελληνικής βιομηχανίας που κατακρεουργήθηκε - υποτίθεται- από κακούς πολιτικούς και ξένες βιομηχανίες όπλων πλασάρεται εδώ και πολλά χρόνια από φιλοναζιστικό σάιτ.

 

Μέσα σε αυτό το παραλήρημα βγαίνουν και κάτι καλούδια του Γκιόλβα όπως το ηχητικό κανόνι στον Όλυμπο και λοιπές αρλούμπες που απευθύνονται σε

άσχετους.

 

Ατσαλόβεργα πρόσεχε τις πηγές σου.

 

Anton: το Αρτεμις 30 δεν είναι αυτοκινούμενο. Ποια η χρησιμότητα και επιβιωσιμότητα μη αυτοκινούμενου πυροβόλου στο πεδίο της μάχης του 2015?

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Kuka Arrow AA gun Mauser.

 

Για τα υπόλοιπα......??????????????????????

 

Ποια η χρησιμότητα και επιβιωσιμότητα μη αυτοκινούμενου πυροβόλου στο πεδίο της μάχης του 2015?

 

Το artemis 30 ανήκει στα ΑΑ guns. Πόσα αυτοκινούμενα έχουμε στον κόσμο? Τι σημαίνει αυτοκινούμενο AA gun? 

 

Το οπλικό σύστημα ανήκει στην ομάδα άμυνα περιορισμένης ακτίνας ή άμυνας σημείου και δεν απαιτείται να είναι αυτοκινούμενο. Μήπως αγοράσαμε τελευταία κάποια ΑΑ guns μη αυτοκινούμενα για την προστασία αεροδρομίων?  

 

Τα όπλα αυτά προσπαθούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα threat oversaturation. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Dio,πρώτα απ'όλα η ιδέα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που κατακρεουργήθηκε από τις ξένες βιομηχανίες διαμέσου των πολιτικών,είναι δικό μου λογικό συμπέρασμα και δεν προέρχεται από κάποια "πηγή". Εδώ μια SIEMENS είχες που δεν είχε αφήσει διαγωνισμό για διαγωνισμό (και πολιτικό για πολιτικό) στα όπλα θα "ντρεπόντουσαν"?...

 

Και για να μαθαίνεις... Η μοναδική φορά που ο ΕΣ αγόρασε όπλα καθαρά με επιχειρησιακά και οικονομικά κριτήρια ήταν αμέσως μετά την ένωση των 2 Γερμανιών,όπου μπήκε και αγόρασε πλεονάζων (πλέον) πολεμικό υλικό από την ανατολική Γερμανία. Ξέρεις τι επακολούθησε? Η απαξίωση. Έπεσε γραμμή αυτό το πολεμικό υλικό να απαξιωθεί (ακόμη και στους υπηρετούντες αξιωματικούς). Το ίδιο έργο επαναλήφθηκε λίγα χρόνια αργότερα και με τους S-300,όπου ακόμη και σήμερα δεν είναι διασυνδεμένοι σε το δίκτυο αεράμυνας. Τώρα ειλικρινά,πιστεύεις οτι θα σε άφηναν έτσι να αναπτύξεις δικό σου ανταγωνιστικό οπλικό σύστημα?

 

(Πόσο μάλλον δε,όταν όλοι οι ανώτατοι αξιωματικοί του "ελληνικού" στρατού έχουν πάρει το χρίσμα από το ΝΑΤΟ (για αυτό έγιναν και ανώτατοι) και κάνουν lobbying υπέρ ξένων αμυντικών βιομηχανιών.)

 

Περί Γκιόλβα είδες ότι κράτησα απόσταση.

 

Anton: το Αρτεμις 30 δεν είναι αυτοκινούμενο. Ποια η χρησιμότητα και επιβιωσιμότητα μη αυτοκινούμενου πυροβόλου στο πεδίο της μάχης του 2015?

 

Για άμυνα σημείου (όπως πχ αεροδρόμια). Επιπλέον δεν λειτουργεί μόνο ως αντιαεροπορικό,αλλά και ως αντιπυραυλικό σύστημα (καταρρίπτουν εισερχόμενους πυραύλους). Δες τα αντίστοιχα Phalanx και Goalkeeper που έχουν οι αμερικάνοι και οι Βρετανοί στις μονάδες επιφανείας τους.

 

Η Ινδία σκέψου ότι το 2014 ξεκίνησε διαγωνισμό για προμήθεια 800 (!!!) ΑΑ πυροβόλων,όπου το Άρτεμις είναι υποψήφιο (ακόμα και σε αυτήν την υποβαθμισμένη του έκδοση).

Edited by atsalovergas
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Dio_the_Theo,

 

Για το όργιο βολέματος ημετέρων και τον παραγκωνισμό άξιων στελεχών την δεκαετία του ΄80 στην  ΕΑΒ εγώ δεν τα έμαθα από  κανένα ναζιστικό σάιτ που επικαλείσαι . Τα θλιβερά που έγιναν τότε εκεί τα έζησα προσωπικά μέσα από την οικογένειά μου ! Αλλά πέραν αυτού αν κάποιο ναζιστικό σάιτ (αν είναι έτσι που λες) αναφερθεί  στις μίζες και στην συμμετοχή του σωματείου των Ελ. ναυπηγείων στις αποφάσεις για τα υποβρύχια (!!!!), στους Χριστοφοράκους, Τσοχαντζόπουλους, Σμπώκους κ.λ.π αυτά όλα δεν θα αληθεύουν  ;;;;  

Το αν τα περί Γκιόλβα απευθύνονται σε άσχετους !! (άσε εμάς τους ταπεινούς) αλλά θα  πρέπει αυτό να το εννοείς και  για τους  επιφανείς επιστήμονες που του απένειμαν διεθνή αναγνώριση σε 19 εφευρέσεις του και ακόμη  για τον Einstein που με την υπογραφή του  πήρε το πρώτο δίπλωμα από το Διεθνές Γραφείο Εφευρέσεως στην Ελβετία  για την πρωτοποριακή του θεωρία πάνω στη σύντηξη της ύλης αλλά και τη φωτοδέσμη πλάσματος.

Κάπου εδώ μάλλον κάποια παραμορφωτικά πολιτικο-αγκυλωτικά  γυαλιά δεν σε αφήνουν να δεις αντικειμενικά.

Όσο για το αυτοκινούμενο ή μη του ΑΡΤΕΜΙΣ είναι μεν ρυμουλκούμενο αλλά αν επιχειρησιακά απαιτείτο να αυτοκινηθεί δεν είναι δα και δύσκολο, μη κολλάς εκεί....

 

Αυτά το ολίγα και για ότι περισσότερο "ερευνάτε τας γραφάς"

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η ένταξη της τεχνολογίας στην πολεμική βιομηχανία είναι μια πολύπλοκη υπόθεση. Βασική αρχή, δεν βγαίνει τίποτα στην παραγωγή αν οι συνθηκες δεν το επιτρέπουν. Δεν θα πουλήσω πχ sound absorpion coating αν ταυτόχρονα πουλάω συστήματα ηχητικού εντοπισμού για υποβρύχια. Αν προσπαθήσω να το κάνω είμαι βλάκας με περικεφαλαία. 

 

Για να πουλήσω τεχνολογία θα πρέπει να μου επιτρέψει το ίδιο το κράτος. Δεν πουλάω οτι θέλω και όπως θέλω. Το πως μου το επιτρέπει το κράτος έχει να κάνει με το lobbying και πολλά άλλα.

 

Αν μια χώρα σαν την Ελλάδα κινηθεί λάθoς θα γίνει rogue country. Η Ελλάδα λοιπόν μπορεί να έχει την καλύτερη τεχνολογία αλλα δεν μπορεί να πουλήσει χωρίς άδεια.

 

Αν προσπαθήσεις να πουλήσεις κάτι που κόβει το ψωμί απο κάποιον άλλο στην καλύτερη να σου κόψουν τα ανταλλακτικά που χρειάζεσαι.  

Edited by Ροδοπουλος
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Το πώς και γιατί κάποιος επιλέγει να επενδύσει την ενέργεια, τη δημιουργικότητα του και τα καλύτερα του χρόνια με σκοπό να αποκομίσει γνώση που θα χρησιμοποιήσει για να κατασκευάσει πράγματα  που δυνητικά κάποια στιγμή θα κόψουν χεράκια, ποδαράκια ή θα πάρουν τη ζωή κάποιου ανθρώπου (ωραιοποιημένη έκφραση στο άρθρο "ικανότητα να προκαλέσει πλήγμα στον στόχο της") και το πως όλοι εσείς σχολιάζετε θετικά την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου πραγματικά με ξεπερνά.

  • Upvote 6
  • Downvote 6
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.