Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προμήθειες από τράπεζες για δάνεια


g_ap

Recommended Posts

Το θέμα έχει ως εξής:

Για στεγαστικό δάνειο της αδερφής μου, στις συζητήσεις με γνωστή τράπεζα με την οποία διατηρώ και συνεργασία (εκτιμητής) μου ετάχθηκε προμήθεια ώς ένα ποσοστό στο δάνειο. Υπογράψαμε μάλιστα και συμφωνητικό σύμφωνα με το οποίο θα συνεργαζόμουν με την τράπεζα γενικότερα σε αυτόν τον τομέα: δηλαδή θα τους πήγαινα πελάτες εισπράτοντας προμήθειες.

Μετά από ένα μήνα όμως με εξώδικο που συνέταξε ο υποδιευθυντής της τράπεζας καταγγέλθηκε το αρχικό συμφωνητικό και έπαψε να ισχύει. Η τράπεζα λέει έπαψε να έχει τέτοια πολιτική. Παρόλο που υπήρξε η διαβεβαίωση πως δε θα έχανα την προμήθεια για το δάνειο της αδερφής μου, τελικά το έχασα.

Το συμπέρασμα που έχω βγάλει από την όλη υπόθεση είναι ότι μάλλον τις προμήθειες για νέα δάνεια τις τρώνε τα μεγαλοστελέχη των τραπεζών (διευθυντές και υπό).

Γενικότερα υπάρχει πολύ μεγάλη ομίχλη γύρω από το θέμα αυτό και θέλω εδώ να κάνω μια αρχή μήπως και καταλάβουμε κάτι στο τέλος...

Για να μην σας κουράσω, αν δω ότι υπάρχει ενδιαφέρον θα ανεβάσω κι άλλες λεπτομέρειες.

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η τράπεζα που αναφέρεις μήπως είναι η Αγροτική ? Οι υπόλοιπες για την ώρα πάντως μια χαρά πληρώνουν τις προμήθειες που οφείλουν από τα δάνεια που τους πάει κάποιος .

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι το εξώδικο δε σημαίνει και τίποτα. Η τράπεζα αποφάσισε μονομερώς να αλλάξει τους όρους του μεταξύ σας συμφωνητικού. Προβλέπονταν κάτι τέτοιο από το συμφωνητικό; Ακόμα και να προβλέπονταν θα μπορούσε ένα δικαστήριο να θεωρήσει τον όρο καταχρηστικό όπως έχει συμβεί σε διάφορους άλλους όρους συμφωνητικών τραπεζών.

 

Όχι απόλυτα σχετικό με το ερώτημά σου αλλά δες και ΕΔΩ.

 

Ζήτα από ένα δικηγόρο να κάνει εξώδικο στην τράπεζα για αθέτηση της συμφωνίας σας. Αν δεν ικανοποιήσει η τράπεζα το εξώδικο αίτημά σου μπορείς σαν τελευταία λύση να προσφύγεις στα δικαστήρια.

Link to comment
Share on other sites

Όλα αυτά με τον δικηγόρο αφού διαβάσει προσεκτικά και τα ψιλά γράμματα της σύμβασης που έχει με την τράπεζα (λογικά προβλέπει κάποια τέτοια περίπτωση) και τσεκάρει αν αυτά που περιμένει από την τράπεζα να λάβει είναι αρκετά περισσότερα από όσα θα χρειαστεί να δώσει για δικηγόρο και δικαστικά έξοδα .

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...

Η αλήθεια είναι πως στο αρχικό συμφωνητικό υπάρχει άρθρο που αναφέρει πως η τράπεζα μονομερώς και χωρίς λόγο μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση. Μια λεπτομέρεια: το εξώδικο αναγράφει πως ακυρώνει τη σύμβαση 1 μήνα μετά την παράδωσή του και η υπογραφή για το δάνειο μπήκε πριν περάσει ο χρόνος αυτός. Κι όταν ζητούσα να μάθω γιατί δε θα πληρωθώ ο διευθυντής μου έλεγε πως από τα κεντρικά δεν τους αφήνουν γιατί δεν έγινε η εκταμίευση πριν μια συγκεκριμένη ημερομηνία για την οποία δε μου έδινε κάτι γραπτό που να την αναφέρει (μια επίσημη απόφαση της τράπεζας ας πουμε...) παρόλη την επιμονή μου. Όταν μάλιστα τον πίεσα αρκετά μου πρότεινε να το κυνηγήσω δικαστικά αλλά αμέσως μετά μου είπε πως αν διατηρώ καχυποψία απέναντι στην τράπεζα τότε είναι καλύτερα να πάψουμε κάθε είδους συνεργασία (και οι εκτιμήσεις δηλαδή)!!! Κι ακόμα χειρότερα: Του ανταπάντησα πως είμαι άψογος στις εκτιμήσεις μου και πως δεν έχω δώσει δικαίωμα και η απάντησή του ήταν πως αν η τράπεζα θέλει μπορεί να κατασκευάσει λόγο για να διακόψει τη συνεργασία!!!!!

 

Δεν είχα σκοπό να το πάω δικαστικά γιατί δεν δουλεύω συστηματικά με προμήθειες. Εννοώ πως ήταν μόνο για ένα δάνειο (συγγενικού προσώπου). Ο κύριος λόγος που ανέβασα την εμπειρία μου στο forum είναι για να αρχίσω μια κουβέντα γύρω από το θέμα των προμηθειών (το οποίο είδα οτι δεν υπάρχει καθόλου στο forum)

Link to comment
Share on other sites

...Η αλήθεια είναι πως στο αρχικό συμφωνητικό υπάρχει άρθρο που αναφέρει πως η τράπεζα μονομερώς και χωρίς λόγο μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση...

Ο όρος αυτός αν θυμάμαι έχει θεωρηθεί καταχρηστικός και υπάρχει δικαστικό προηγούμενο.

Θεωρώ ότι αν το κυνηγούσες δικαστικά θα κέρδιζες την μάχη (υπόθεση) αλλά θα έχανες τον πόλεμο (μακροχρόνια συνεργασία με την τράπεζα και οφέλη από εκτιμήσεις καλύτερα επιτόκια κ.λπ.).

Link to comment
Share on other sites

  • 10 years later...

Είπα μετά από 10 χρόνια να κινηθεί το νήμα, αν και δεν αφορά σε δάνειο.

Λοιπόν αναφορικά στην τράπεζα Πειραιώς, μόλις έλαβα μήνυμα, ... να κατεβάσω την σακούλα από το πατάρι με τα πρωτοχρονιάτικα καντήλια ...!!!!!, για χρέωση με αιτιολογία ΠΑΓΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ WINBANK με ποσό 5,00€.

Πρώτη φορά, και έχω τον λογαριασμό από το '11. Κατά τ' άλλα ο πορδηπουργός έκανε τις  επεμβάσεις για τις χρεώσεις .... όχι που οι τράπεζες δεν θα έβρισκαν τρόπο να τα πάρουν από αλλού ...

Υ.Γ. Μίλησα με την Πειραιώς και μου είπαν ότι είναι συστηματικό λάθος και το έχουν αναφέρει αρκετοί (σ.σ. σπαστικοί σαν κι εμένα) και θα ενημερωθώ με μήνυμα στο κινητό που τους έδωσα όταν αποκατασταθεί το πρόβλημα. Καλού-κακού την σακούλα παραπάνω με τις πρωτοχρονιάτικες ευχές και κάτι χριστοπαναγίες χειρός (συνημμ. εικόνα) τα κρατάω δίπλα μου ... 

χστπαν.jpg

Edited by georgegaleos
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Προς ενημέρωση, σχετικά με την προηγούμενη δημοσίευση, για το σχετικό συστημικό λάθος υπήρξε σήμερα ενημέρωση και στο e-banking ότι θα γίνει αντιλογισμός αλλά από ότι είδα και πολλά δημοσιεύματα των τελευταίων δύο ημερών. Και μόλις έγινε και ο αντιλογισμός.

Το ωραίο όμως ποιό είναι ?

Οτι είχαν απ' ότι είδα (ως μαμούνι που είμαι) φροντίσει "θεωρητικά και πρακτικά" μέσω της σελίδας τους να κάνουν την ενημέρωση στο κοινό και να το να ζητήσουν το ποσό αυτό ως προμήθεια αφού εμφανίζεται στο πρόσφατο (16-12-2019) Τιμολόγιο Προμηθειών (σελ. 38). ... το οποίο χρηματικό ποσό (υποθέτω ότι) μετά την σχετική βαβούρα που προκλήθηκε ... και τις ανάλογες παρεμβάσεις (!!!), το παρουσίασαν "και καλά" ως "συστημικό σφάλμα" ....

Προσωπικά το θεωρώ στημένο ... εμείς-τράπεζα θα βάλουμε μια μικρή προμήθεια εφάπαξ ... θα το δει ο κόσμος ... θα γίνει η σχετική βαβούρα ... και εσείς--(παρεμβάτες!!!) ως καλοί που ενδιαφέρεστε γαι το κοινό καλό ...θα προτείνετε/επέμβετε  να το βγάλουμε ... εμείς θα το βγάλουμε και θα το πούμε συστημικό σφάλμα... έτσι όλοι θα είμαστε ...ευχαριστημένοι...

ScreenShoot_02-01-2020_00001.jpg

Pricing_List_16-12-2019.pdf

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Πέρα από το θέμα που αναφέρεται παραπάνω, έχει αρχίσει και με εκνευρίζει απίστευτα τελευταία η  χρέωση που επιβάλλεται (τώρα τελευταία σε εμένα τουλάχιστον) για "Ανανέωση κάρτας (ανά 5 έτη)" με κόστος ένα 6ευράκι. Δεν αναφέρομαι σε απώλεια/κλοπή/φθορά κάρτας, αναφέρομαι στο γεγονός ότι λήγει αυτή η ημερομηνία της κάρτας και καθίσταται αυτομάτως σε καθεστώς "προς αντικατάσταση με νέα", λες και δε μπορεί να συνεχίσει να γίνεται η δουλειά με αυτή ή λες και φταίω εγώ που έβαλαν μια ημερομηνία οι αγαπημένες τράπεζες για να μας τα παίρνουν. Και το κάνουν από όπου μπορούν δυστυχώς.

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Ghostrider said:

(τώρα τελευταία σε εμένα τουλάχιστον) 

... σε όλους .... εξάλλου έχουν ενημερώσει (αν δε σ' αρέσει φύγε 😎) ... δες την λίστα με τις προμήθειες που ανέβασα παραπάνω σελ. 10, το εδάφιο 7.7.4

προφανώς επειδή δεν εμφανίζεται ταυτόχρονα σε πολλούς ... δεν δημιουργεί θέμα να γίνει η επέμβαση (!!) όπως τώρα με το 5-ευρω.  

10 minutes ago, Ghostrider said:

Και το κάνουν από όπου μπορούν δυστυχώς.

... Ναι, ναι .... προσοχή διότι αν περάσεις κοντά (2-3 μέτρα) από μηχάνημα ΑΤΜ, λειτουργεί ανέπαφη συναλλαγή !!!!

Edited by georgegaleos
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.