Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

στεγανοποίηση σε μαρκίζα


Γεράσιμος Π.

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

 

Με την πρώτη δυνατή βροχή, διαπίστωσα ότι η μαρκίζα (συγχωρείστε με εάν δεν χρησιμοποιώ τον σωστό όρο) που εξέχει γύρω στο μισό μέτρο πάνω από την κατα τ'άλλα ακάλυπτη βεράντα μου ποτίζει νερό στην άκρη κι η μπογιά παρουσίασε σκασίματα. Υποτίθεται οτι ο μηχανικός που ανέλαβε την ανακαίνιση του σπιτιού, η οποία ολοκληρώθηκε μόλις πριν 2 μήνες, εχει στεγανοποιήσει με ελαστομερές την οριζόντια επιφάνεια της. Υποθέτω, λοιπόν, ότι το νερό πρέπει να μπαίνει από την στενότερη κάθετη επιφάνεια και από τα κενά μεταξύ του μάρμαρου και του τσιμέντου που έχει η βεράντα των από πάνω.

 

Μπορεί να στεγανοποιηθεί αυτή η κάθετη επιφάνεια με ελαστομερές ή κάποιο άλλο υλικό ώστε να μην σκάσει τελείως ο μόλις ανακαινισμένος τοίχος; Είναι μεγάλο το κόστος μιας τετοιας εργασίας; Δυστυχώς, ο μηχανικός που ανέλαβε την ανακαίνιση αποδείχθηκε αναξιόπιστος κι εχει εξαφανιστεί, γι αυτό ζητάω τα φώτα σας, ιδίως εάν αντιμετωπίσατε και λύσατε παρόμοιο πρόβλημα.

Edited by Γεράσιμος Π.
Link to comment
Share on other sites

Πως διευθετούνται τα νερά που συγκεντρώνονται στην μαρκίζα;

Ξεχειλίζουν πανταχώθεν του μετώπου της μαρκίζας;

Δεν υπάρχει κάποια διαμόρφωση;

Η μόνωση και μόνο δεν αρκεί. Χρειάζεται ή κάποια αποχέτευση των ομβρίων ή κάποια διαμόρφωση στο τελείωμα με ποταμό ή νεροσταλάκτη

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά πρόκειται για την προεξοχή του δαπέδου της βεράντας των από πάνω. Επειδή το νερό, κυρίως της βροχής, απλά πέφτει στο δικό μου μπαλκόνι, ζήτησα από την εξαφανισμένο μηχανικό να βάλει ενα κανάλι ομβρίων (εαν το λεω καλά. Φαίνεται στη φωτογραφία). Μόνο που το κανε μαντάρα και με δυο βροχές έκανε κοιλιά κι αντί να στραγγίζει, μαζεύει νερό και κουνούπια.

 

Ο υδραυλικός που το είδε, μου είπε οτι ειναι τοσο κακοφτιαγμένο που καλύτερα να το ξηλώσω. Σκέφτηκα να βαλω κανενα στεγαστρο με γυαλί, αλλα εκτος του οτι χρειάζεται άδεια, νομίζω, πάλι δε λύνει το πρόβλημα. Μια τέντα κάτι θα κάνει ως προς το νερό, αλλά με τη στεγανοποίηση τι να κάνω ώστε να πάψει να ποτιζει ο τοίχος και να μην καταστραφεί πριν της ώρας του;

post-101661-0-77133900-1443041402_thumb.jpg

Edited by Γεράσιμος Π.
Link to comment
Share on other sites

καλά το κανάλι είναι απο κάτω? και περιμένει να μαζέψει το νερό? :confused:

 

Λοιπόν

 

κοίτα στο σχέδιο για την λύση και σου βγαίνει και φθηνά. Ο οδηγός να είναι αλουμινίου για κουρτίνες. Για να καταλάβεις πως δουλεύει το Π με τον νερό δοκίμασε κάτω απο την βρύση

 

 

post-25466-0-16271200-1443087422_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την ιδέα, θα το ψάξω! Στο μεταξύ, με την τρίτη βροχή, κόντεψε να κλατάρει η ψευτο-υδρορροή κι εφερα τεχνίτη να την ξηλώσει. Αυτό με συμβούλεψαν ένας υδραυλικός κι ενας ειδικός απο εταιρεία που κανει στεγανοποιήσεις. Δεν τελειώνει εδω η μάχη με τη βροχή, εχουμε και το θεμα της αποχέτευσης, αλλά αυτό είναι ξεχωριστό ερώτημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.