Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ευρωπαϊκό χρήμα και Βιομηχανική Ανασυγκρότηση οι νέοι στόχοι


Engineer

Recommended Posts

Η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και η ανασυγκρότηση της βιομηχανικής παραγωγής είναι οι δύο τομείς στους οποίους θα δώσει έμφαση ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

 

Ο κ. Σταθάκης μαζί με τους δύο νέους υφυπουργούς, την Θεοδώρα Τζάκρη αρμόδια για θέματα βιομηχανίας και τον Αλέξη Χαρίτση με χαρτοφυλάκιο τα ευρωπαϊκά κονδύλια και τις επενδύσεις, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τελετής παράδοσης - παραλαβής από τον υπηρεσιακό υπουργό Νίκο Χριστοδουλάκη γνωστοποίησαν τις κύριες κατευθύνσεις της πολιτικής τους για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ο υπουργός τόνισε ότι είναι «ώρα για έργα με συγκεκριμένες και ελέγξιμες στοχεύσεις».

 

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, δύο είναι οι κρίσιμοι τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί το υπουργείο: «Ο ένας είναι η μεγάλη μάχη και η αναβάθμιση που πρέπει να δοθεί στη βιομηχανική παραγωγή της χώρας. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα», είπε χαρακτηριστικά για να εξηγήσει: «Υπενθυμίζω ότι η Ευρώπη έχει βάλει ως στόχο μέχρι το 2020 η βιομηχανική παραγωγή να ανακάμψει στο 20% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Πρέπει να γίνουν πολλά, πρέπει να γίνουν γρήγορα προς τον τομέα αυτό, προκειμένου η βιομηχανία να αποτελέσει όντως βασικό πυλώνα της εξόδου της οικονομίας από την κρίση».

 

Ο δεύτερος τομέας κατά τον υπουργό Οικονομίας είναι η διασφάλιση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013 καθώς και η πλήρης αξιοποίηση των πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

 

Όπως είπε το νέο ΕΣΠΑ φέρνει χρηματοδοτήσεις ύψους 20 δισ. ευρώ, ενώ αναφορά έκανε και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που σκοπεύει να αξιοποιήσει. Για να επιτευχθούν τα παραπάνω, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, «πρέπει να ξεπεράσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος και οι πόροι να είναι χρήσιμοι, αποτελεσματικοί και να καταλήγουν εκεί για τον σκοπό τον οποίο σχεδιάζονται και υλοποιούνται».

 

Πηγή: http://www.ypodomes....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Οσο θα είναι, για κάθε κυβέρνηση, ύψιστη προτεραιότητα να μην αγγιχθεί το δημόσιο, οι ΜΚΟ και διάφοροι άλλοι ημέτεροι, ανασυγκρότηση και νοικοκύρεμα και δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.