Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Κρήτη "κόβει" τον αέρα της ΤΕΡΝΑ


Engineer

Recommended Posts

Τον αέρα του επενδυτικού project της ΤΕΡΝΑ, για την κατασκευή 25 αιολικών σταθμών συνολικής ισχύος 855 μεγαβάτ στην Κρήτη, «κόβουν» οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Νικολάου, οι οποίοι αντιδρούν με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

 

Το έργο μαμούθ προβλέπει:

 

- 25 αιολικά πάρκα τα οποία περιλαμβάνουν 283 ανεμογεννήτριες και τα αντίστοιχα έργα διασύνδεσης επί του νησιού.

 

- Θαλάσσια διασύνδεση Σητείας- Κορακιας και Κορακιάς – Αττικής το οποίο περιλαμβάνει την υποθαλάσσια διασύνδεση των σταθμών μετατροπής στη Σητεία και την Κοράκια καθώς και το υποβρύχιο καλώδιο που συνδέει το υποέργο της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα.

 

- Το έργο Αττικής το οποίο συμπεριλαμβάνει αγωγό υψηλής τάσης ο οποίος αρχικά συνδέεται με τον σταθμό μετατροπής που θα κατασκευαστεί στον Ασπρόπυργο στη συνέχεια υγροποιείται και καταλήγει στο ΚΥΤ Αχαρνών.

 

Οι αντιδράσεις

 

Επικαλούμενοι την περιβαλλοντολογική μελέτη οι κάτοικοι αντιδρούν στην κατασκευή των αιολικών πάρκων. Το θέμα μάλιστα έχει πάρει διαστάσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς,κατά των ΒΑΠΕ τάσσονται δήμοι ανά την Κρήτη με το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου να αποφασίζει ομόφωνα εναντίον τους.

 

Αρνητική ήταν η στάση δημοτικών συμβούλων οι οποίοι υπερασπίστηκαν τα "θέλω" της τοπικής κοινωνίας που στέκεται ενάντια στα έργα αυτά.

 

Πηγή: http://www.dealnews....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

"Οι αντιδράσεις

Επικαλούμενοι την περιβαλλοντολογική μελέτη οι κάτοικοι αντιδρούν στην κατασκευή των αιολικών πάρκων. Το θέμα μάλιστα έχει πάρει διαστάσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς,κατά των ΒΑΠΕ τάσσονται δήμοι ανά την Κρήτη με το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου να αποφασίζει ομόφωνα εναντίον τους."

 

Υποθετω οτι,

για να αντιδρουν, σιγουρα θα εχουν  να προταξουν ισχυρα επιχειρηματα...κατα της περιβαλλοντικης μελετης...

 

Ερωτημα,

Σημερα, απο που παιρνει ρευμα η Κρητη?

Με τι κοστος?

Και ποση ειναι η αντιστοιχη περιβαλλοντικη επιβαρυνση?

 Και πού???

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Επιχειρήματα άπειρα.

 

Τα ψάρια μόνο να μετρήσεις, που θα κουφαθούν όπως τα πρόβατα, φτάνουν......

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλά αν αυτές τις ανεμογεννήτριες τις βάλουν πιο μακρυά απο την πρωτεύουσα του νομού χάθηκε ο κόσμος? αλλού δεν φυσάει?
Επιτέλους και η σύνδεση 1 νομού με Αττική.
Πρόοδος.

Link to comment
Share on other sites

dimitris Gm πόσο δίκιο έχεις με τα ερωτήματα που θέτεις αλλά να σου πώ κάτι δεν τους νοίαζει να απαντήσουν σε αυτά.

Και τον λόγο θα στον εξηγήσω περιγράφοντας ενα πιο από πρόβλημα που έχουμε σε αυτή την χώρα απο το πως θα υποδεχθούμε επενδύσεις ή το μέλλον , πείτε το όπως θέλετε.

Κανείς δεν θέλει τον κάδο κάτω ή δίπλα απο το σπίτι του η την πολυκατοικία του αλλά κατω απο το σπίτι η την πολυκατοικία του απέναντι.

Και όπως σε πολλά αντίστοιχα θέματα που δημιουργούνται τέταια προβήματα επιρατεί η λογική του "κάδου" με αυτόν τρόπο το περιγράφω και πόσο μάλλον εφόσων ο ελληνάρας δεν έχει οικονομικό όφελος.

Και για την ιστορία να σχολιάσουμε οτι αν ψαχτούμε ένα μεγάλο ποσοστό απο αυτούς που αντιδρούν και σκέφτονται το περιβάλλον(λέμε τώρα και κανένα αστείο) έχουν σηκώσει απο ένα αυθερετάκι και πολλοί απο αυτούς και σε παραλία και σε δασική περιοχή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

ειχαμε συζητησει ξανα το θεμα αυτο...προ ετους??    εξαμηνου

κατι για υποθαλασσια συνδεση...κατι με συνδυασμο με ΑΠΕ...

 

να δω που βρισκεται

 

εδω

 

http://www.michanikos.gr/topic/42846-ηλεκτρική-σύνδεση-αττικής-κρήτης-με-δύο-καλώδι/?p=779071

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

- Το έργο Αττικής το οποίο συμπεριλαμβάνει αγωγό υψηλής τάσης ο οποίος αρχικά συνδέεται με τον σταθμό μετατροπής που θα κατασκευαστεί στον Ασπρόπυργο στη συνέχεια υγροποιείται και καταλήγει στο ΚΥΤ Αχαρνών.

 

οπότε το ΚΥΤ θα σημαίνει κέντρο υγροποιημένης τάσης :smile:

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

και να προσθεσω  και αυτο περι "συνεκμεταλλευσης"  των  ΑΠΕ,  με τους ΟΤΑ  κλπ τοπικους φορεις..

 

http://energypress.gr/news/episimi-protasi-sti-dei-gia-synekmetalleysi-ton-ape-stin-kriti

 

και

"αυτο"  ειναι που θυμαμαι απο το φορουμ...[ειναι μεταξυ των αριστων συζητησεων του φορουμ..]

αξιζει να το θυμηθουμε  ιδιαιτερα εκει που λεει...

 

"Αντίθετα προτείνεται να απελευθερωθούν οι «μικρές» ανεμογεννήτριες για τις επιχειρήσεις και άλλους φορείς ή φυσικά πρόσωπα, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο αφενός μεγαλύτερη διασπορά (μικρών) σταθμών παραγωγής και αφετέρου δυνατότητα επένδυσης από μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νησιού.

Σκοπός της πρότασης είναι η δημιουργία μικρών έργων, και κατά συνέπεια δημιουργία ή δραστηριοποίηση πολλών μικρών τοπικών επιχειρήσεων παρά η είσοδος κολοσσών."

 

 

http://www.michanikos.gr/_/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B5/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%C2%AB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-r2848

Edited by dimitris GM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Το ειχα αναλυσει σε αλλο θρεντ πριν καμποσα χρονια (μαλλον 2009) για τις ανεμογεννητριες

 

Εν συντομια οι κάτοικοι εχουν ως προφαση την περιβαλλοντικη για να παρουν το ψιλοκοκο τους μεσω της τοπικης αυτοδιοικησης. Διοτι το χωροταξικο για τις απε (2008) δινει λογο στην τοπικη αυτοδιοικηση. Στην πργματικοτητα δεν ισχυει ουτε κατα διανοια το νοτ ιν μαι μπακγιαρντ διότι το θεμα το ξερουν οτι ειναι αστειο, π.χ. η γαλακτοπαραγωγη απο τις κατσικες κ τα αποδημιτικα πουλια.

 

Οσο για το που φυσαει, το υψηλοτερο αιολικο δυναμικο της χωρας ειναι πρωτον νοτια ευβοια και δευτερον ροδοπη

 

αυτα

Edited by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

Θα διαφωνήσω και θα συμφωνήσω ταυτόχρονα μαζί σου DimitriGm.Επειδή δυστυχώς η ενέργεια- Ηλεκτρ. Ρεύμα στην Κρήτη είναι μια άλλη συζήτηση που κρατάει χρόνια και το πρόβλημα είναι γνωστό θα συμφωνήσω στο που πότε  πώς και πόσο κοστίζει το ρεύμα (συνολικό κόστος). Όμως εφόσων δεν υπάρξει καθορισμός-χωροταξικό σε σύνολο για τα ΒΑΠΕ ,και μάλιστα μεγάλο κομμάτι βρίσκεται εκτός από τις ΄΄προτεινόμενες'' ζώνες του Πολυτεχνείου Κρήτης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.Δεν λύνεις ένα πρόβλημα δημιουργώντας ένα άλλο.Αν γίνει κάτι θα πρέπει να γίνει συντεταγμένα και όχι πρώτα φτιάχνεις και μετά οριοθετείς

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.