Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράπονο


tlsman

Recommended Posts

Εγώ πάντως δεν αφήνω κανένα να μας δίνει περισσότερες ευθύνες από ότι έχουμε , είτε σαν μηχανικοί , είτε σαν κατασκευαστές . Το Σάββατο ήμουν παρέα με φίλους εκ των οποίων 3 είναι μεγαλοδιευθυντές σε ιδιωτικές τράπεζες . Εξαψήφιους ετήσιους μισθούς και τώρα , αμάξια εταιρικά των 50-60000 , κάρτες δώρο , τηλέφωνα δώρο , βενζίνες δώρο κλπ και αυτά τα επιπλέον μέχρι πριν 2 χρόνια αφορολόγητα , ενώ οι τράπεζες τα πέρναγαν στα έξοδα .

 

Και κατηγορούσαν εμάς για φοροδιαφυγή . Ε τους είπα με στοιχεία , ότι αν δουλεύαμε όπως οι ΑΕ , πάλι τον ίδιο φόρο θα πληρώναμε . 

 

Αλλά ο λαϊκισμός είναι εύκολος .

 

Γρηγόρη εγώ τους μαστόρους δεν τους κατηγορώ ποτέ για όσα παίρνουν και για όσα δηλώνουν . Γιατί ξέρω τον κόπο που καταβάλλουν και ότι δεν μπορούν να έχουν την ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους υπαλλήλους γραφείου . Το μόνο που τους βρίζω είναι όταν κάνουν βλακείες στην δουλειά , πράγμα που δυστυχώς με τα χρόνια χειροτερεύει , αφού ο μάστορας με μεράκι και περηφάνια για την δουλειά του εκλείπει και αντικαθίσταται από τυχαίους στον χώρο , κυρίως ξένους με νοοτροπία να τα πάρουμε , να τα στείλουμε , να φύγουμε .

 

Τους ΔΥ τι τους μπλέκεις . Εδώ κάποιοι λένε ότι φταίνε και οι πολίτες που τους χρηματίζουν και όχι αυτοί που τα απαιτούν εκβιαστικά .

Ναι δεν είχε τι να κάνει ο πολίτης το πρωί που ξύπνησε και λέει δεν δίνω 1 χιλιάρικο στον ταλαίπωρο ΔΥ που κάθεται άπραγος ....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και για να το κλείσω, φαντάσου τι παράπονο εχουν οι εν ενέργεια μηχανικοι που η λέξεις "μηχανικός" και εργολάβος για την κοινωνια αφορούν μονο τον πολιτικό μηχανικό σαν να μην υπαρχουν άλλες ειδικότητες...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Πόσες φορές μας έχουν κάνει την ερώτηση: "εσυ τι είσαι, μηχανικός ή μηχανολόγος;" :confused:

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

(Ο ... Τοπογράφος απαντάω εγώ σε κάτι τέτοιες ερωτήσεις. Οι μισοί πράγματι έχουν απορία οπότε εξηγώ ότι τα πάντα ξεκινούν από το Τοπογραφικό, μετά το σωστό σχεδιασμό, μετά τη μελέτη κτλ. Οι άλλοι μισοί που κάνουν τους πονηρούς, γενικά το βουλώνουν.

Βέβαια ο Αρχιτέκτονας δε φέρει τον τίτλο τζάμπα, κατά την εμπειρία μου είναι η κορυφή της πυραμίδας ακόμη και σε συνήθη έργα που οι ειδικότητες πρακτικά μπορεί να αλληλεπικαλύπτονται.

Όλα αυτά λίγο εκτός θέματος.)

 

Εγώ δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανένα και δε δέχομαι κανενός είδους τσουβάλιασμα. Οι Λαϊκισμοί είναι εύκολοι και μας οδήγησαν εδώ.  Όχι ούτε φοροδιέφευγαν όλοι, ούτε όλοι που φοροδιέφευγαν είχαν τα ίδια κίνητρα.

 

Συμφωνώ με την άποψη παραπάνω της ταύτισης του ΠΜ ειδικά με τον εργολάβο. Γενικά ο "εργολάβος" είναι αντιπαθής στον κόσμο διότι τους ... παίρνει τα χρήματα. Υπήρχε κάποια εποχή ένα μεταίχμιο μεταξύ της παράδοσης του έργου και της εξόφλησης του τιμήματος όπου ο ιδιότης έχει πρακτικά και την περιουσία του αποπερατωμένη και το λογαριασμό ακόμη ακέραιο ή έστω γεμάτο. Κατόπιν τα χρήματα έφευγαν από τον ιδιώτη και εξοφλούνταν οι κατασκευαστές κτλ. Στο σημείο αυτό ξέσπαγε η γκρίνια , και η μονόπλευρη αλλαγή της διάθεσης για λίγο. Αργότερα βέβαια αυτό εξανεμιζόταν αλλά κάποια πίκρα έμενε.

Edited by Geor21
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.