Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

«Παγώνουν» για έναν ακόμα μήνα πλειστηριασμοί και κατασχέσεις


Engineer

Recommended Posts

Για ακόμη ένα μήνα παρατείνει το «πάγωμα» κάθε αναγκαστικής εκτέλεσης η κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει, από την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

 

Η προθεσμία που έληγε σήμερα 30/09, μετά την υπογραφή της απόφασης παρατείνεται μέχρι και την 31η Οκτωβρίου.

 

Η απόφαση, η οποία ελήφθη στα μέσα Ιουλίου αμέσως μετά την επιβολή των Capital Controls προβλέπει:

 

"Την αναστολή της διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως της διενέργειας πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών (εξώσεων) και προσωπικών κρατήσεων.

 

Η απόφαση για το πάγωμα των αναγκαστικών εκτελέσεων εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις 21 Ιουλίου λόγω της επιβολής των capital controls. Προβλέπει την αναστολή της διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως της διενέργειας πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών (εξώσεων) και προσωπικών κρατήσεων.

 

Για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται η υποχρέωση έκδοσης και κατάθεσης, εκ μέρους των δικηγόρων ή των διαδίκων, γραμματίων καταβολής, δικαστικών ενσήμων, εισφορών, ή άλλων, πάσης φύσης, παραβόλων και εξόδων σχετικά με την άσκηση και εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και ενδίκων μέσων ενώπιον δικαστικών αρχών ή την εκπροσώπηση από συνήγορο ενώπιον αυτών.

 

Έχει επίσης ανασταλεί –με τα νέα δεδομένα μέχρι τέλος Οκτωβρίου- η υποχρέωση καταβολής πάσης φύσης εγγυοδοσιών ή εφάπαξ ή σε δόσεις χρηματικών ποσών από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής, εφόσον η σχετική υποχρέωση γεννήθηκε ή η συμπλήρωση της προθεσμίας εκπλήρωσής της ανέκυψε στο διάστημα της τραπεζικής αργίας ή και μετά τη λήξη της.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...katascheseis/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.