Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέο εμπόδιο του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας στην «Αγιά Σοφιά»


Engineer

Recommended Posts

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα, Τετάρτη, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας, την γνωμοδότηση του Επιμελητήριου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

 

Το θέμα είχε προαναγγείλει με δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών» και ουσιαστικά φέρνει ξανά «στα όπλα» τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας, Αρη Βασιλόπουλο, και την ΠΑΕ ΑΕΚ.

 

Ο κ. Βασιλόπουλος απευθύνθηκε στο Επιμελητήριο, μολονότι το ΣτΕ έχει αποφανθεί θετικά για το γήπεδο κι αυτό ερμηνεύθηκε από τους «κιτρινόμαυρους» ως νέα απόπειρα να μπλοκαριστεί η έναρξη των εργασιών. Όπως φαίνεται και από το επίσημο έγγραφο, το Επιμελητήριο κρίνει την ΜΠΕ ως «... μη νόμιμη και πρόωρη όσον αφορά τη διαδικασία της διαβούλευσης και την έγκριση της», ενώ στα συμπεράσματα εκφράζει πολλές επιφυλάξεις για τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει το έργο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι «Το μέγεθος και η ένταση της λειτουργία του γηπέδου αλλοιώνουν δραστικά τη φυσιογνωμία του όμορου προστατευομένου παραδοσιακού οικισμού».

Η πρώτη αντίδραση της ΠΑΕ στις εξελίξεις, ήταν να χαρακτηρίσει «επικοινωνιακό τρικ» την προσφυγή του Δημάρχου στο Επιμελητήριο. Έτσι στο επόμενο διάστημα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εκστρατεία ενημέρωσης, ειδικά της τοπικής κοινωνίας.

 

Πηγή: http://sports.in.gr/...?aid=1500029554

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αεκτζής ως γνωστόν δεν είμαι . Αλλά από τους κορμοράνους και τις κακές παρέες τους έχουμε πάθει και μάλλον δεν έχουμε μάθει .

 

Ο βαρύγδουπος τίτλος προφανώς θεωρεί ότι θα έχει μέσα ανθρώπους που γνωρίζουν από περιβάλλον , όπως μηχανικοί και γεωπόνοι , βιολόγοι , χημικοί και από βιωσιμότητα όπως κάποιοι από τους προηγούμενους και οι οικονομολόγοι .

 

Ποιοί όμως είναι στο ΔΣ του βαρύγδουπου ?

 

http://www.environ-sustain.gr/index.php/%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF

 

Εκπληξη  :mrgreen:

 

Η τελικά όχι και τόσο . 

 

Να θυμίσω έργα και ημέρες . 

 

Καθυστέρηση περιφερειακής Υμηττού 3 χρόνια , το φαραωνικό έργο της υπογειοποίησης του τρένου στα Σεπόλια που ουσιαστικά είναι υπεύθυνο για την καθυστέρηση της ηλεκτροκίνησης και της κυκλοφορίας της γραμμής και την σπατάλη 2-3 δισ . Το αστείο του Ελαιώνα .

Και πολλά ακόμη .

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Η καταστροφή αυτού του τόπου ειναι οι διάφοροι αργόσχολοι οικολόγοι, περιβαλλοντολογοι πως διάολο λέγονται που νομίζουν οτι ζούμε στον Αμαζόνιο μην καταστραφεί κανά σπάνιο είδος. Αν δεν τους αρεσει η εξέλιξη μπορούνε να πανε στα ματαλα να ζούνε στις σπηλιές να μην καταστρέφεται το περιβάλλον

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Αν και ΑΕΚτζης , έχω σοβαρές αμφιβολίες για τον αν σε ένα τόσο πυκνοκατοικημενο αστικό ιστό μπορεί να χτιστεί ένα γήπεδο και τι σημαίνει για την πόλη που το φιλοξενεί .Ρομαντικά θα ήθελα το γήπεδο στην νέα Φιλαδέλφεια, αλλά η επιστημονική μου πλευρά θα το ήθελε σε έναν πιο ανοικτό χώρο με άμεση πρόσβαση από σταθερής τροχιάς μμμ και άμεσες εξόδους σε τουλάχιστον δυο κεντρικές οδικές αρτηρίες.Για μένα ιδανικό μέρος θα ήταν ένας χώρος στο παλιό αεροδρόμιο του ελληνικού .Θα μπορούσε στην νέα Φιλαδέλφεια να φτιαχνόταν στίβος και κάποιοι χώροι για τα ερασιτεχνικά τμήματα της αεκ .

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Πρόβλημα γιατί πρέπει να λαμβάνεις και τις ιδιαιτερότητες των περιοχών..Στο Ελληνικό θα είχαμε συχνά επεισόδια με γαύρους που διαμένουν στα γύρω προάστια, ειδικά τους καλαμακιώτες

Link to comment
Share on other sites

Αμάν επιτέλους με αυτή την κατάσταση στην Ελλάδα με τις προσφυγές και τις εμπλοκές. Δεν είμαι οπαδός αλλά φίλαθλος, πρέπει όλες οι ομάδες της Ελλάδας και τουλάχιστον οι ιστορικότερες να αποκτήσουν το δικό τους σύγχρονο γήπεδο για μένα, έτσι πρέπει να γίνει και με την ΑΕΚ.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει ρε παιδιά. Ας γίνει στη Φιλαδέλφεια το γήπεδο. Αλλά να είναι μόνο ένα γήπεδο (χωρίς εμπορικές χρήσεις γύρω) και να μην κοπεί ούτε ένα δέντρο από το άλσος. Νομίζω ότι κάπως έτσι οι κάτοικοι θα συμφωνήσουν.

Link to comment
Share on other sites

και εγώ έχω τις αμφιβολίες μου για το γήπεδο βλέποντας την μελέτη στοιχειωδώς όπως δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ Εκτός ότι υπάρχει πρόβλημα με το περιβάλλοντα χώρο με το γεγονός ότι κόβει δέντρα και δημιουργεί λιγότερους πράσινους χώρους , τις μεγάλες εμπορικές χρήσεις του γηπέδου αλλά και με την υποβίβαση μια οδού θα υπάρχουν υδραυλικά  προβλήματα σε ένα πιθανό ακραίο καιρικό φαινόμενο ενώ αμφιβάλω πολύ και για τις κυκλοφοριακές μελέτες του Καλύτερα να γινόντουσαν εκεί μικρές αθλητικές εγκαταστάσεις με πάρκο και κάπου αλλού το γήπεδο που θα πληρούσε τις δυνατότητες για μεγάλου όγκου κατασκευή Εγώ πιστεύω ότι θα αργήσει πολύ εκεί το γήπεδο αν τελικά γίνει 

 

Υσ Εγώ πάλι προσωπικά θέλω λιγότερα μεγάλα γήπεδα για εμπορευματοποιημένες ομάδες και περισσότερους αθλητικούς χώρους για μαζικό αθλητισμό σε κάθε σπιθαμή της Ελλάδας 

Edited by GEORGE MICHEAL
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν δεν φτάνει που οι λαλίστατοι γέροντες ταλαιπωρούν την χώρα και την επιβαρύνουν περιβαντολλογικά , οικονομικά και κοινωνικά με την αργοπορία τους στην λήψη αποφάσεων , αλλά ασκούν πολιτική και προσπαθούν από ανέλθουν κατηγορία εξουσίας . 

 

Εχουμε τώρα λοιπόν μια παρεούλα ασχέτων με το περιβἀλλον χωρίς καμία σχετική μόρφωση , που ομιλούν οικολογούντες , αλλά από τα σχόλια τους φαίνεται ξεκάθαρα ότι εκφράζουν πολιτική άποψη , την γνωστή κορμορανική , του να μην γίνει τίποτα στην χώρα , άλλωστε εμένα ο παχυλός δημόσιος μισθός πέφτει ανελλιπώς 2 φορές τον μήνα .

 

Εμείς εδώ είμαστε μηχανικοί και δηλώνουμε ότι έχουμε μειωμένες γνώσεις στα θέματα περιβάλλοντος όσοι δεν έχουμε σπουδάσει ακριβώς αυτά και έρχονται οι dum spiro spero να εκφράσουν απόψεις , όταν όλοι ξέρουμε που οδήγησαν οι προηγούμενες αποφάσεις τους και πόσο κόστισαν στο κοινωνικό σύνολο .

 

Τα γήπεδα σε πολλές πόλεις της Ευρώπης είναι μέσα στον αστικό ιστό , ιδιαίτερα σε περιοχές όπως εδώ που το γήπεδο προϋπήρχε των κατοίκων .

 

Το όλο σκηνικό συχνά έχει ιδεοληπτικές κόντρες όπως μάλλον συμβαίνει εδώ , η ακόμα και καθαρά κόντρες συμφερόντων μεταξύ εμπόρων .

 

Η ουσία είναι ότι το γήπεδο πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη και να χρησιμοποιηθεί για το καλό της , τις μέρες που δεν θα υπάρχει αγώνας , όπως με την χρήση του πάρκινγκ από επισκέπτες της αγοράς της πόλης , η οποία να σημειωθεί , παρ΄ ότι είναι σε απόσταση αναπνοής από σταθμό τρένου και από την εθνική οδό έχει προβλήματα κυκλοφορίας λόγω της άναρχης στάθμευσης για την οποία οι λαλίστατοι δήμαρχοι εδώ και δεκαετίες δεν κάνουν τίποτε .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.