Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χτίσιμο μπαλκονοπορτας


Recommended Posts

 

Καληςπερα θα ηθελα να σας ρωτησω κατι σχετικά με το κλείσιμο μπαλκονοπορτας και μετατροπή σε παράθυρο.

Το σπίτι ειναι ισόγειο σε πολυκατοικία και θα ηθελα να κανω την μπαλκονόπορτα παραθυρο για θέμα ασφαλειας.

Ο εργολάβος που θα κανει την Ανακαίνηση μου πρότεινε να αφήσουμε το ρολο και το μπαλκονακι και οταν κατεβαίνει το ρολο να φτανει μεχρι κατω σαν παραθυρο. Οταν ειναι ανεβασμένα τα ρολά θα ειναι παραθυρο για να μην αλλαξει η πρόσοψη της πολυκατοικίας. Νομιζω ομως οτι αυτο ειναι παράνομο καπως.. Ξέρετε αν για αυτο θελω ειδική αδεια και αν ναι ποια η διαδικαςια και ποσο θα κοστίσει; Ενοοω να αλλάξω την πρόσοψη και να το κανω παραθυρο και νόμιμα γιατι μετα σε τυχόν μεταβίβαση μπορει να εχω προβλημα..

Ιςως Βεβαια θα πρεπει να ρωτησω και τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων...

Link to comment
Share on other sites

Κανονικα δεν μπορεις να προβεις σε τετοια αλλαγη χωρις την συγκαταθεση των συνιδιοκτητων της πολυκατοικιας (ολων ή της πλειοψηφιας αναλογως τι οριζει ο κανονισμος).

 

Επισης θελει και αδεια στην πολεοδομια. Αδεια αλλαγης οψεων. Ουτε εγκριση εργασιων μικρης κλιμακας σε καλυπτει, ουτε η 48ωρη...

 

Εννοειται οτι δεν πρεπει να υπαρχει αλλος που να εχει βγαλει τετοια αδεια στην Ελλαδα για ενα κουφωμα μονο, οποτε πιστευω πως οταν ερθει η ωρα να το μεταβιβασεις, ο μηχανικος που θα καλεσεις να του δωσεις την βεβαιωση, θα σε συγχωρησει για την ''αμαρτια'' σου.

 

Το πρωτο σκελος παντως (περι συναινεσης) μην το αμελησεις γιατι ενδεχομενως να σου δημιουργησει προβληματα. συζητα με τον διαχειριστη της πολυκατοικιας...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.