Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι ΑΠΕ ξεπέρασαν για πρώτη φορά τον άνθρακα στη Βρετανία


Engineer

Recommended Posts

Φωτοβολταϊκά και αιολικά χάρη και στη βοήθεια του καιρού ξεπέρασαν για πρώτη φορά τον άνθρακα στο ηλεκτροπαραγωγικό μείγμα της Βρετανίας με 25% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

 

Στην πρώτη θέση βρέθηκαν οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες φυσικού αερίου.

 

Η ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ αυξήθηκε κατά 51,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 με τα φωτοβολταϊκά να καταγράφουν εκρηκτική άνοδο 115% και τα αιολικά να αυξάνονται κατά 65,2% κυρίως χάρη στα υπεράκτια πάρκα που έχουν εγκατασταθεί στο «Νησί».

 

Η βιοενέργεια αυξήθηκε κατά 26,2% χάρη στη νέα μονάδα του Ντραξ η οποία υποκατέστησε τον άνθρακα με πριονίδια.

 

Η δυναμική παρουσία των ΑΠΕ στη Βρετανία καταγράφεται σε μια δύσκολη φάση για τον κλάδο της ανανεώσιμης ενέργειας μετά την απόφαση της κυβέρνησης Κάμερον να καταργήσει τις επιδοτήσεις προς τα χερσαία αιολικά πάρκα και να τις μειώσει σημαντικά για τα φωτοβολταϊκά.

 

Τουλάχιστον η ζήτηση για άνθρακα μειώνεται σε όλο τον κόσμο από το 2013 και μετά με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 50 δολάρια ανά τόνο έναντι 65 δολάρια ανά τόνο.

 

Πηγή: http://www.econews.g...thrakas-125548/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Καλό το άρθρο, ενδιαφέρον,  αλλά δεν μας λέει το  ποσοστό του Φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή που είναι στην πρώτη θέση.(ούτε ποια είναι τα υπόλοιπα- π.χ. πυρηνική ???).

  Διαβάζοντας το άρθρο πρώτη φορά σου δίνει την εντύπωση ότι οι ΑΠΕ ξεπερνούν τις συμβατικές, αλλά με προσεκτικότερη ανάλυση βλέπεις ότι επικεντρώνεται σε αυτό που θέλει να τονίσει , ότι η χρήση των ΑΠΕ για ηλεκτροπαραγωγή έχει αυξητικές τάσεις και ήδη ξεπερνάει την χρήση άνθρακα. (δεν διαφωνώ ότι είναι πολύ καλή είδηση).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.