Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Times: Καλύτερο ελληνικό ΑΕΙ το Πανεπιστήμιο Κρήτης


Engineer

Recommended Posts

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι πρώτο στην κατάταξη μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων σύμφωνα με τη νέα διεθνή κατάταξη των βρετανικών «Τάιμς» (Times Higher Education World University Rankings 2015-16), κατατασσόμενο στις θέσεις 351-400.

 

Από ελληνικής πλευράς στη λίστα βρίσκονται, κατά σειρά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (401-500 ), το Πανεπιστήμιο Αθηνών (401-500), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (501-600), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (601-800), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (601-800) και το Πανεπιστήμιο Πατρών (601-800).

 

Συνολικά, στην κατάταξη των 800 ΑΕΙ περιλαμβάνονται πανεπιστήμια από 70 χώρες, 29 περισσότερες από ό,τι το 2014, μια άλλη ένδειξη ότι το «παιγνίδι» του ανταγωνισμού στην ανώτατη εκπαίδευση συνεχώς «ανοίγει» με την ανάδυση και άλλων χωρών (ακόμη και το Μπαγκλαντές έχει πλέον πανεπιστήμιο ανάμεσα στα 800 καλύτερα).

 

Πρώτο στον κόσμο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά κατατάσσεται το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια (Caltech) των ΗΠΑ. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά τα πανεπιστήμια Οξφόρδης (Βρετανία), Στάνφορντ (ΗΠΑ), Κέμπριτζ (Βρετανία), ΜΙΤ (ΗΠΑ), Χάρβαρντ (ΗΠΑ), Πρίνστον (ΗΠΑ), Imperial College (Βρετανία), ΕΤΗ (Ελβετία) και Σικάγο (ΗΠΑ).

 

Η Ευρώπη συνολικά έχει εφέτος περισσότερα πανεπιστήμια από κάθε άλλη φορά στα πρώτα 200 του κόσμου και 345 στα καλύτερα 800. Τα περισσότερα είναι βρετανικά (34) και γερμανικά (20), ενώ ακολουθούν η Ολλανδία (12) και η Γαλλία (πέντε).

 

Οι ΗΠΑ διαθέτουν έξι πανεπιστήμια στα πρώτα δέκα (από επτά το 2014), 39 στα πρώτα 100 (από 45 πέρυσι) και 63 στα πρώτα 200 (από 74 το 2014), μια ένδειξη ότι η πανεπιστημιακή κυριαρχία τους μάλλον φθίνει σταδιακά.

 

Η κατάταξη των «Τάιμς» λαμβάνει υπόψη της διάφορα κριτήρια, όπως την ποιότητα σπουδών, τη διεξαγωγή έρευνας, τη διεθνοποίηση του πανεπιστημίου (προσέλκυση φοιτητών και καθηγητών από άλλες χώρες) και τις αναφορές από τρίτους στις δημοσιεύσεις των καθηγητών του (σε αυτό τον τελευταίο τομέα το Πανεπιστήμιο Κρήτης παίρνει αναλογικά τον καλύτερο «βαθμό» του).

 

Πηγή: http://www.ert.gr/el...nous-katataxis/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο ,συγχαρητήρια σε φοιτητές ,καθηγητές και σε ντόπιους παράγοντες, για να μήν σκεπτόμαστε πάντα αρνητικά ,αλλά να εκτιμούμε, σεβόμαστε και προβάλουμε το καλό , όχι μόνο για παραδειγματισμό.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν μπορώ να δώσω συγχαρητήρια .....

Ντρέπομαι για την κατάντια των ελληνικών πανεπιστημίων που, ας μη κοροϊδευόμαστε, όλοι την γνωρίζουμε.... 

Συγχαρητήρια θα δώσω στην Ολλανδία  για τα 12 πανεπιστήμιά της στα πρώτα 200 παγκοσμίως!!!!

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Εντάξει μην τρελαίνεστε και με τις λίστες . Τα κριτήρια είναι στημένα υπέρ της διεθνοποίησης των πανεπιστημίων και την επικράτηση της αγγλικής γλώσσας .

Τα δικά μας που έχουν την λογική της αυθεντίας ούτε αγγλόφωνα τμήματα έχουν , ούτε καλές ιστοσελίδες , ούτε ενδιαφέρονται για το εράσμους .

Σε αντίθεση με τις άλλες μικρές χώρες που επενδύουν σε όλα αυτά .

 

Αλλά αυτά δεν έχουν σχέση με την παιδεία μας που μπορεί να έχει προβλήματα αλλά δεν είναι για πέταμα .

Δεν είναι τυχαίο ότι μέτριοι μαθητές λυκείου περνάνε αέρα από ξένα πανεπιστήμια που το παίζουν ονομαστά .

 

 http://hepnet.upatras.gr/xfiles/pubs/Meleti8.pdf

http://hepnet.upatras.gr/xfiles/pubs/Meleti14.pdf

 

Εδώ λέει κάποια πράγματα . Ας μας τα σχολιάσει και ο Χρήστος που είναι τοπικός .

Link to comment
Share on other sites

Η γενικευμένη κατάταξη των πανεπιστημίων προσωπικά μου είναι άχρηστη καθώς κάθε πανεπιστήμιο ειδικεύεται σε διαφορετικούς τομείς από άλλα, επομένως δεν υπάρχει αντικειμενική αξιολόγηση. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα ελληνικά δεδομένα, πως γίνεται να συγκριθεί το ΕΜΠ με 9 σχολές με τα πανεπιστήμια Θεσ/νίκης Πατρών κοκ που έχουν και πολυτεχνικές σχολές αλλά και ιατρική και θετικές και θεωρητικές επιστήμες. Η πιο αξιόπιστη κατά την γνώμη μου είναι η κατάταξη ανα επιστημονική περιοχή. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

.....

Δεν είναι τυχαίο ότι μέτριοι μαθητές λυκείου περνάνε αέρα από ξένα πανεπιστήμια που το παίζουν ονομαστά .

....

Αυτό είναι το κακό. Ότι τα ονομαστά ξένα πανεπιστήμια που εμείς αμφισβητούμε, παίρνουν μέτριους Έλληνες και τους κάνουν κάτι .....

Ενώ τα δικά μας παίρνουν τους άριστους και αφ΄ενός  δεν βρίσκονται μεταξύ των καλυτέρων στην παγκόσμια κατάταξη, αφετέρου οι "άριστοι" (κανείς μας δεν αμφισβητεί την αξία τους προς θεού) μετά από 6-7 ή και παραπάνω χρόνια σπουδών είναι στο πουθενά, αισθάνονται σαν να έχουν ήδη χάσει τη μπάλα και πρέπει να περάσουν για κάποιο μάστερ από εξωτερικό για να ορθοποδήσουν.

 

Κάποτε οι απόφοιτοι του Μετσοβίου φεύγαν αμέσως  οι περισσότεροι σαν υπότροφοι στην Αμερική. Σήμερα?

Άκου το Μετσόβιο στη θέση >500!!!!!

Εκνευρίζεται κανείς ή δεν εκνευρίζεται??? 

Με τόσα λεφτά μάλιστα που τους πληρώναμε χρόνια τώρα για έρευνα!!!!!

Edited by da-mi
Link to comment
Share on other sites

Σιγά κάποιος που δεν διάβασε μικρός διάβασε μεγαλύτερος.. Και εγω έβγαλα το Λύκειο με 14 και αυτο με το ζόρι και το διάβασμα που έριξα στην Αγγλία δεν το ειχα κανει ποτε μου γιατι εκει αν κοπείς πας σπίτι σου. Αντίθετα έβλεπα συμμαθητές μου λεγόμενοι "φυτά" που μπήκαν αριστούχοι να φραπεζιαζουν ολη μερα και να παιρνουν πτυχίο μετα απο 10 χρονια και αυτο με το ζόρι..

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by ikaros13
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

...

Κάποτε οι απόφοιτοι του Μετσοβίου φεύγαν αμέσως  οι περισσότεροι σαν υπότροφοι στην Αμερική. Σήμερα?

...

Λίγο διαφορετικά τα ξέρω εγώ.

Κάποτε οι του ΕΜΠ (και όχι μόνο φυσικά) στα παλιά τους τα παπούτσια να φύγουν αμέσως να τρέχουν για μάστερ μπας και αποκτήσουν καλό βιογραφικό για να στέλνουν στα πέριξ σαν την άδικη κατάρα όπως είναι σήμερα σε μεγάλο βαθμό ….

Έμπαιναν στην πιάτσα άμεσα, ξεκιναγαν μελέτες κατασκευές εργολαβίες και λίγο αργότερα αντιπαροχές και έβγαζαν όσο δέκα μαστερουχοι σήμερα.

 

Ενδεικτικά να αναφέρω από ενημέρωση από παλιές καραβάνες. Δεκαετία 70, οι Τράπεζες για να καταφέρουν να προσελκύσουν Διπλωματούχους Μηχανικούς και όχι μονο τους τότε υπομηχανικούς έδιναν πέραν του βασικού μισθού Τεχνικό Επίδομα το οποίο τότε ήταν όσο με τον μισθό υπαλλήλου με 18 χρόνια προϋπηρεσία.

Αυτό ήταν + στον μισθό φυσικά.

Και δεν τους συνέφερε να πάνε διότι στην πιάτσα έβγαζαν τα διπλάσια και....

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.