Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οφειλές προς το ΤΕΕ και σύστηματα αμοιβών & Ν.4178


terry

Recommended Posts

Αγαπητέ συνάδερφε JTB

Το παράβολο προς το ΤΕΕ για εσάς που είσαστε από ΤΕΙ είναι το ίδιο με μας? (50 κάτι ευρώ δηλαδή)

Το ρωτώ από καθαρή περιέργεια.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 272
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι... 55 ευρώ για την ακρίβεια και μάλιστα μου το χρεώνει από το 2009 !!!!!

 

Και αναρωτιέται κανείς... παραγράφονται χρέη εφορίας και κλεψιές υπουργών.... Εγώ που δεν είμαι καν μέλος του ΤΕΕ, να χρωστάω και μάλιστα να μου ζητάνε αναδρομικά τόσα χρόνια;;; Και μάλιστα τώρα;;;

 

Δηλαδή είχα και επιλογή;;; Αν ήθελα μπορούσα να κάνω τακτοποίηση χωρίς αυτή τη μ@λ@κισμένη πλατφόρμα τους;;; Αρα, είναι φόρος, χαράτσι! 

Link to comment
Share on other sites

65ευρω  για καποιους...

παραθετω το φεκ το οποιο καθοριζει τις συνδρομες απο το 2004 ....και δεν ειναι μονο τα 55 ή τα 65  ευρω...Γουστο θα χει να μας ζητησουν αναδρομικα και τα μελετητικα....

fek 180-d-2004.pdf

Edited by ioannat
Link to comment
Share on other sites

Είναι δυνατόν να μου χρεώνουν για το 2015 το μελετητικό πτυχίο που έχει λήξει το 2010 και δε το ανανέωσα ποτέ. 

Link to comment
Share on other sites

@chris12, επειδή είχα παρόμοια περίπτωση με το εργοληπτικό μου, έληξε τον 5/2014 και δεν το ανανέωσα, είπα μήπως και μπορέσω να κόψω το ένα 55άρι. Στο ΤΕΕ μου είπαν ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να καταθέσω το εργοληπτικό και να πάρω διαπιστωτική πράξη από τη Δ15. Δεν το έκανα, γιατί θέλω να το επανενεργοποιήσω, αλλά αν έχεις πρόθεση να καταθέσεις το μελετητικό, τότε μάλλον μπορείς να γλιτώσεις τα χρήματα.

Link to comment
Share on other sites

Πριν από κάτι δεκαετίες δεν μπορούσες να ψηφίσεις στις εκλογές του ΤΕΕ αν δεν ήσουν ταμειακά τακτοποιημένος. Τότε βέβαια υπήρχε συμμετοχή και όλοι αναγκαστικά πλήρωναν τις συνδρομές για να μπορούν να συμμετάσχουν. Μετά το 90, που άρχισαν να χαλαρώνουν τα πράγματα, αυτή η δέσμευση καταργήθηκε για ευνόητους λόγους. Όσοι δεν πλήρωναν τότε δεν το έκαναν βέβαια λόγω κρίσης, αλλά το ΤΕΕ για να μη χάσει τα ψηφαλάκια τους δεν τους ζητούσε πλέον υποχρεωτικά τις συνδρομές.

 

Τώρα, απλά κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να εκβιάσει με αποκλεισμό από τις εφαρμογές των αυθαιρέτων και των αμοιβών. Άψογα.

 

Όσο για το ερώτημα αν θέλουμε καθόλου ΤΕΕ ή αυτό που έχουμε, αφού δεν μπορεί να υπάρξει κάτι καλύτερο, η απάντηση για μένα είναι απλή.

 

Αν το ΤΕΕ δεν μπορεί να γίνει επιμελητήριο αλλά είναι:

- Μηχανισμός αναρρίχησης παιδιών του κομματικού σωλήνα σε θέσεις εξουσίας,

- Μηχανισμός απόδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων σε κάθε πονεμένο και την ίδια στιγμή αποκλεισμού άλλων μη αρεστών στο σύστημα από τα όποια δικαιώματα τους δίνουν οι σπουδές τους,

- Δεκανίκι της κάθε κυβέρνησης με το αζημίωτο φυσικά

 

τότε όχι δεν θέλω ένα μαγαζί στο οποίο είμαι υποχρεωμένος να πληρώνω τα έξοδά του χωρίς να ωφελούμαι εγώ και το σύνολο το παραμικρό.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.