Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων-Σχηματαρίου


Engineer

Recommended Posts

Ένα άκρως φιλόδοξο σχέδιο εξήγγειλε την Τετάρτη, στο πλαίσιο του 16ου συνεδρίου «Prodexpo», ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

 

Συγκεκριμένα, μίλησε για την ανάπτυξη της βιομηχανικής ζώνης των Οινοφύτων-Σχηματαρίου, η οποία μεν έχει άναρχη δόμηση, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικός πόλος ανάπτυξης. Πρόκειται για την δημιουργία ενός επιχειρηματικού πάρκου εξυγίανσης στην περιοχή, το οποίο θα συνδυάζει την χωροταξιακή και τοπογραφική οργάνωση, με σκοπό τα Οινόφυτα να γίνουν μια πρότυπη περιβαλλοντική πόλη, χωρίς καταστροφικές συνέπειες. Η δαπάνη του πάρκου θα γίνει από τον φορέα υλοποίησης του, με δανεισμό, αλλά και πόρους από το το ΕΣΠΑ, χωρίς να αποκλείονται ιδιωτικές συμμετοχές. Το έργο θα παρουσιαστεί τηνΠέμπτη στη Βοιωτία.

 

"Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία θεσμικά και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα επιχειρησιακή, διοικητική, και οικονομική, με σκοπό στο τέλος της θητείας της η βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων να είναι Πρότυπη Βιομηχανική Πόλη χωρίς περιβαλλοντικές συνέπειες. Ένας πόλος μεγάλης τοπικής, αλλά και εθνικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης" ανέφερε συγκεκριμένα.

 

Πηγή: http://www.buildnet....213&artid=16807

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.