Μετάβαση στο περιεχόμενο

stoumposthan

Recommended Posts

Καλήσπέρα συνάδελφοι,

 

Αντιμετωπίζουμε ενα μεγάλο πρόβλημα σε κατα την διάρκεια θερμομόνωσης ενός δώματος. Το έργο έγινε σε ταράτσα η οποία δεν είχε λούκια απορροής των ομβρίων. Τα όμβρια εφευγαν από τρύπες με σωλήνα στο περιμετρικό στηθαίο, το οποίο ήταν ύψους 10 εκατοστων περίπου( άνα 9ακι τούβλο με σοβα). κατα την εκκίνηση του έργου έγινε πρώτα ενα στρώμα φράγματος υδρατμών με επαλειφόμενο ασφαλτικό ελαστομερές γαλάκτωμα. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε πολυστερίνη 8 εκατοστων. Μετά την πολυστερίνη ακολόυθησε κλασσικη τσιμεντοκονία ρύσεων έως και 12 εκατοστα. εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. σημειώνω πώς πριν γίνει όλη νη διαδικασία ανοίχτηκαν υδρορροές σε σημείο εσωτερικά του μπαλκονιού κοντα στον εξωτερικό τοίχο του κάτω ορόφου. ουσιαστικα οι παλιες υδρορροες θα ήταν αχρηστες πλεον. μετά την τσιμεντοκονία και πριν προλάβεί να εφαρμοστεί η τελευταία στρώση στεγάνωσης με ασφαλτόπανο, έβρεξε με αποτέλεσμα η τσιμεντοκονιά να ρουφήξει νερό τη βροχής το οποίο έβρισκε διέξοδο στις παλιές υδρορροές( που κανονικά θα έπρεπε να μην παει εκει). Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα? απαιτείται να ξηλωθεί όλη η μόνωση από την αρχή? ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΚΑΡΙΦΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

ΤΑΡΑΤΣΑ.bmp

Link to comment
Share on other sites

Η δουλειά έγινε λάθος από την αρχή.

Και μάλλον ο επικεφαλής του συνεργείου, θα ήταν κάποιος "μαστορόλας"

Η σωστή διαδικασία είναι η εξής:

1. Υπερύψωση στηθαίων

2. Δημιουργία νέων λουκιών

3. Επεξεργασία (καθαρισμός-εξομάλυνση) επιφάνειας πλάκας

4. Ασφαλτόπανο με κάλυψη και των στηθαίων

5. Θερμομόνωση

6. Οπλισμένο γαρμπιλοσκυρόδεμα.

Ο λόγος που τοποθετείται το ασφαλτόπανο επί της πλάκας και όχι επί της τελικής επιφάνειας είναι ότι επειδή εαυτή εδράζεται σε συμπιεστό υλικό, θα κάνει αναπόφευκτα ρωγμές. Τσιμεντοκονία ούτε με σφαίρες. 

 

Το σωστό είναι να αποξηλωθεί η κατασκευή και να ανακατασκευαστεί σύμφωνα με τα παραπάνω

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.